Logo Transparency -02

Beste dagtrips Hurghada

Beste dagtrips Hurghada  

Hurghada is een plek in Egypte die steeds meer geliefd is bij toeristen. Het is een plek die de afgelopen jaren volgebouwd is met resorts die verwende toeristen in de watten leggen. All inclusive buffetten en zwemparadijzen bepalen het decor van Hurghada. Toch is het enorm leuk om ook een paar keer een dagtrip te ondernemen tijdens jouw vakantie in Hurghada. We hebben de beste dagtrips voor je op een rijtje gezet.  

 

Haal je PADI duikbrevet  

Wanneer het aankomt op watersport is Hurghada een paradijs. Je treft er de meest mooie sprookjesachtige koraalriffen. Deze koraalriffen herken je waarschijnlijk wel van tv documentaires maar wat is er nu leuker dan zelf een keer te duiken. Dit kan je leren door het behalen van je PADI duikbrevet. Er zijn duikscholen in Hurghada die jou de mogelijkheid bieden om te duiken waarbij je de wonderlijke onderwaterwereld beter leert kennen. Een dagtrip waar je niet alleen tijdens je vakantie in Hughada maar ook verder plezier van zult hebben. De kans is overigens groot dat je het niet bij deze ene vakantie in Hurghada zult houden. Er valt een hoop onderwater te zien en je bent met één vakantie niet uitgekeken. Tip: oriënteer je vooraf goed en boek alvast deze dagtrip voor je op vakantie gaat. Er zit altijd een theorie gedeelte aan duiken vast. Het is goed om dit thuis al te kunnen doen.  

 

Ga op pad naar de Bedoeïenen  

Je kunt uiteraard alleen de lokale bevolking ontmoeten tijdens je bezoek aan Hurghada gedurende je vakantie maar dan heb je bij lange na niet alles gezien. Er zijn dagtrips waarbij je op safari gaat de woestijn in. Je gaat dan naar een Bedoeïenen volk toe en ontmoet daar de bevolking. Je ziet en leert hun gewoontes en ontdekt waarom deze mensen al eeuwenlang door de woestijn heen zwerven. Een reis om nooit te vergeten. Je dineert bij de Bedoeïenen en je kan zelfs naderhand nog de wonderlijk mooie sterrenhemel van de woestijn zien. Even weg van de toeristendrukte en een prachtige dag hebben: het kan met deze dagtrip. Aangezien het gaat om een dagtrip waarbij men met een kleine groep reist is het zinvol om ook deze dagtrip bijtijds te boeken. Dat kan zelfs al tijdens je voorbereidingen voor de vakantie. Je kan dan ook gelijk de belangrijke tips doornemen die je van pas komen tijdens deze dagtrip. Deze geven we je alvast mee: het wordt in de woestijn in de avond best fris. Om te voorkomen dat je er niet op gekleed bent kan je het beste een sjaal met je meenemen. Deze kan je uiteraard ook nog in Egypte zelf kopen. Heb je gelijk een mooi souvenir aan deze vakantie.  

 

Ga naar het Hurghada Grand Aquarium  

Ben jij een groot liefhebber van sealife achtige aquaria dan is het Hurghada Grand Aquarium de plek waar je een keer geweest moet zijn. Door de ligging en de aard van de bezienswaardigheden is dit ook een mooie dagtrip om met een gezin met kinderen heen te gaan. Je ziet er alle tropische vissen die er leven in de omgeving van Hurghada. Dat alles zie je vanuit een wonderlijk mooie onderwaterwereld. Je loopt als het ware door een koraalrif heen. Je ziet het onderwaterleven zonder duikervaring en zonder duikbrevet. Een plek waar je geweest moet zijn wanneer je meer van de natuur in de omgeving van Hurghada wilt weten. Ooit oog in oog gestaan met een haai of de koraalriffen van dichtbij gezien: bij het Hurghada Grand Aquarium is dit allemaal mogelijk. Vergeet niet om ook deze dagtrip bijtijds te boeken. Ook voor deze dagtrip geven we je alvast een tip: trek goede wandelschoenen aan en neem voor kleine kinderen een buggy mee. Het voorkomt dat je halverwege jouw uitstapje met zere voeten komt te zitten. Er valt genoeg te zien om er een hele dag door te brengen.  

 

De El Dahar markt  

Wil jij weten waar de lokale bevolking de boodschappen doet: ga dan een keer naar de El Dahar markt toe. Dat is de plek waar je alle mogelijke levensmiddelen kan kopen. Groente en fruit liggen hoog uitgestald op de kraamr de helft van de markt zult zien. Deze dagtrip boek je het beste bij de receptie van je hotel of vooraf. 

pjes van de verkopers. Wil je zelf een keer inkopen, oefen dan vooraf je onderhandelingstechnieken. Voor de bevolking is afdingen een soort lokale sport. Wil jij inkopen kunnen doen zonder dat je voortdurend je nek breekt over de zoveelste kraam met standaard souvenirs dan is deze markt een plek waar je echt een keer geweest moet zijn. Naast levensmiddelen koop je er ook verse kruiden en bijvoorbeeld praktische gebruiksvoorwerpen zoals mooie Egyptische lampen en kleding. Ook hier geven we je een tip: ga met een gids op pad. Het voorkomt dat je verdwaalt waardoor je maa 

Een quadsafari  

Een quadsafari is een manier om de omgeving te verkennen. Het is een dagtrip waarbij je een behoorlijk stuk rijdt met quads. Je rijdt bijvoorbeeld langs de kustlijn met een gids maar je kan ook de woestijn in rijden met een groep. Een quadsafari stelt geen eisen aan jouw stuurmanskunsten maar aangezien de meeste mensen nooit eerder op een quad reden kan het geen kwaad om alvast eens te oefenen. Je krijgt wel uitleg over de werking van een quad voor je op pad gaat overigens. Een quadsafari is een avontuurlijke manier om een dagje weg te zijn. We geven je ook hier alvast een tip: sluit voor je van huis weg gaat een goede reisverzekering af en verzeker ook schade aan een gehuurd voertuig mee. Dat voorkomt dat je na een ongelukje met jouw quad voor onverwacht hoge kosten kan komen te staan.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: