Logo Transparency -02

Beste duikscholen Hurghada

Beste duiksscholen Hurghada

Duiken is een prachtige sport. Je verkent de onderwaterwereld en dat doe je door heel dicht bij de vissen en zoogdieren in de zee te kom en. Een PADI duikdiploma behalen staat dan ook bij heel veel mensen hoog bovenaan hun verlanglijstje. Wat is er nou mooier dan je duikbrevet te halen in Hurghada. Dit is immers een plaats die bekend staat om het natuurschoon onderwater. Jouw mooiste omgeving om je duikbrevet te halen. We keken voor je naar de duikscholen in Hurghada waar je het allerbeste je duikbrevet kunt behalen. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de beste duikscholen in Hurghada!

 

Aandachtspunten bij een duikersschool

Ga je naar een duikersschool toe dan zijn er een aantal zaken waar je vooraf aan moet denken. Zo zijn er meerdere brevetten die je kunt behalen. Bij een duikersschool die werkt op zee behaal je de brevetten PADI scuba diver, PADI open water touch, PADI open water en PADI open water referral. Het gaat hier om beginnersopleidingen die ieder ongeveer 2 dagen duren. Als vervolgduiken kan je gaan voor PADI opfrissingsduik, PADI adventure duiker, PADI advanced open water, Emergency first response, PADI rescue duiker en PADI master scuba diver. Bij de eerste introductie duik cursussen wordt doorgaans de apparatuur en het duikpak aan je in bruikleen gegeven. Ga je echter voor een cursus voor gevorderden dan word je geacht om je eigen duikspullen mee te hebben.

 

Huiswerk doen voordat je een cursus kan gaan volgen

Ga je naar een duikersschool in Hurghada toe dan moet je er goed aan denken dat je vooraf je huiswerk doet. Dat bestaat uit een aantal theorielessen die je doorneemt. Daarin staat de theorie vermeld die behoort bij het PADI diploma wat je wil gaan behalen. Deze cursus kan je volgen via de duikersschool maar je kan het ook rechtstreeks bij PADI behalen. Het theorie examen leg je af bij de PADI instructeur voor je het water in gaat.

 

Zaken waar je op let bij een duikcursus

Een PADI duikbrevet is in principe geschikt voor deelnemers vanaf 10 jaar. Er zit geen maximum leeftijd aan verbonden. Denk eraan als je een dergelijke cursus wil gaan doen in Hurghada dat jij je vooraf inschrijft bij de duikschool. Alleen dan weet je zeker dat er plek voor jou is aan boord. . Het is ook prettig om vooraf te kijken naar de instructeurs die je krijgt. Het is wel zo prettig om een instructeur te hebben die jouw taal spreekt. Gelukkig zijn er een aantal duikersscholen in Hurghada met Nederlands sprekende instructeurs. We zullen een aantal duikscholen voor je toelichten.

 

Blueparadise

Dit is een duikschool van Belgische komaf. De duikschool heeft een vestiging in Hurghada. Je kan er alle bovengenoemde duikbrevetten behalen. Daarnaast kan je een introductieduik doen. Deze introductieduik is geschikt voor een ieder die een keer wil kennismaken met de duiksport. Je hebt er geen vooropleiding voor nodig. Wil je daarna een beginnerscursus gaan doen dan moet je wel een theoriediploma behalen voor je te water mag gaan. Blueparadise werkt met een eigen boot, Basyl. Men haalt je op bij je hotel of appartement waar je verblijft en brengt je naar de boot toe. Daar krijg je een persoonlijke instructeur voor die dag toegewezen die jou de fijne kneepjes van het vak aanleert. Over het algemeen krijg je een instructeur die jouw taal spreekt zodat je veilig het water in kan. Blueparadise zorgt aan boord voor eten en drinken, je hoeft dus niets mee te nemen aan boord. Je krijgt een uitgebreide lunch in buffetvorm geserveerd. Je vaart 45 tot 90 minuten de open zee op. Onderweg vertelt men je wat het verdere programma zal gaan worden. Dan volgt er een duikprogramma. Hierna volgt de lunch. Na de lunch kan je even uitrusten op de zonnebedden op de boot. Rond 14:00 is de volgende duik. Daarna vaart de boot weer terug naar de haven waar je om 16:00 aankomt. Vervolgens wordt iedereen weer naar het hotel terug gebracht.

 

Duiken-hurghada seagate

Dit is een Nederlandse duikschool waar je dan ook gegarandeerd een Nederlandse instructeur hebt. De duikschool is zowel PADI als CMAS erkend. Men kan jou dan ook scholen tot de brevetten die bij deze organisaties horen. Heb je nog nooit eerder gedoken dan is dat ook bij deze duikschool geen enkel probleem. De beide instructeurs wonen in Egypte. Khaled Bijou is al sinds zijn 10e actief in de duikschool van zijn vader. Marieke Schippers heeft de passie voor duiken eveneens al jong meegekregen. Vanuit die passie leiden ze leerlingen op tot het PADI en het CMAS brevet.

 

Seahorse divers

Dit is een duikschool van drie Nederlandse duikinstructeurs. Het is een duikschool waar je kan komen wanneer je nog nooit hebt gedoken maar uiteraard ook wanneer je al een aantal brevetten hebt behaald. Je krijgt bij inschrijving, die je al in Nederland moet doen, een theorie cursus toegestuurd. Dat E-learning doe je via PADI. Je wordt aangemeld zodra jij je cursus bij ze boekt. Zodoende kan je aan boord gelijk aan de slag gaan met je instructeur. Men begint uit veiligheidsoverwegingen niet met duiklessen op open zee. Men heeft een eigen leslocatie waarbij jij niet gelijk in het diepe hoeft om te leren duiken. Leren duiken kan bij Seahorse divers vanaf 12 jaar. De uitrusting die je nodig hebt krijg je bij de cursus in bruikleen.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: