Logo Transparency -02

Beste familiehotels in Hurghada

Beste familiehotels in Hurghada

Hurghada is een badplaats in Egypte waar men zich steeds meer bewust wordt van de trend dat je een vakantie voor doelgroepen moet kunnen aanbieden. Zo zijn er onder andere all inclusive resorts voor gezinnen maar er zijn ook genoeg resorts die geen kinderen toestaan. Verder zijn er resorts die zich specifiek richten op gezinnen en stellen. We keken voor jou naar de beste familiehotels. Daarbij keken we naar de aanduiding van het hotel zelf maar ook naar de aanwezigheid van een aantal faciliteiten. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de beste familiehotels in Hurghada!

Belangrijke faciliteiten

Een familiehotel heeft doorgaans een aantal belangrijke faciliteiten die onderscheidend zijn. Een belangrijk punt is een waterpark. Dat gaat verder dan een zwembad: we hebben het over een resort wat een prachtig glijbanenpark bij het hotel heeft. Genoeg vertier voor een gezin met kinderen dus. Waterparken zorgen voor een hoop leven in de brouwerij. Wil jij liever rust met je gezin, kies dan voor een resort met wat minder drukke faciliteiten. Een andere belangrijke faciliteit is een kinderclub. Kinderen willen immers het liefste met hun leeftijdsgenootjes kunnen spelen. Let er bij de keuze van een hotel op dat het personeel van de kinderclub minimaal Engels spreekt. Een aantal grote resorts beschikken in de zomermaanden zelfs over Nederlands sprekend personeel om voor jouw kinderen te zorgen. Heeft jouw kind een goede tijd, dan heb jij het als ouder ook.

Het eten en drinken in hotels

Vraag aan een kind wat de favoriete maaltijd is en je zal negen van de tien keer hetzelfde antwoord krijgen. Denk daarbij aan pannenkoeken, pizza, patat met kip en spaghetti bolo. Dit zijn zaken waar je op let wanneer je naar een familiehotel gaat. De horeca moet geschikt zijn voor kinderen. Dat houdt in dat men niet alleen de lokale specialiteiten maakt maar ook eten wat geliefd is bij jouw kinderen. Datzelfde geldt voor drinken. In gezinshotels vind je veel drankjes die geschikt zijn voor jouw kinderen zoals frisdrank, chocomel en fristi.

Albatros White Beach

Dit hotel wordt door bezoekers gewaardeerd met 5 sterren. Het gaat hier om een hotel met een mooi waterpark, een eigen kinderzwembad, een eigen stuk strand en kamers met een en tweepersoons bedden. Ook zijn er familiekamers beschikbaar waarbij je dus met je gezin in één kamer kunt verblijven. De grotere kamers hebben een eigen zithoek en een balkon. Daarnaast is er een tv in de kamer aanwezig. Het hotel wordt gewaardeerd met een 9,3 wat uiteraard zeer gunstig te noemen is.

Steigenberger Aqua Magic Red Sea

Dit hotel wordt beoordeeld met een 9,0 door gezinnen die er verbleven. Men heeft er de Magic Tors Kids Club maar ook een eigen Teen Club. Daardoor zullen niet alleen de kleinere kinderen maar ook de tieners zich er kostelijk vermaken. Ook dit hotel heeft gezinskamers zodat je met het hele gezin bij elkaar kunt verblijven. Daarnaast heeft iedere kamer een minibar zodat de faciliteiten voor drinken en eten een beetje gespaard blijven. Dat heeft men vooral gedaan om jou tegemoet te komen bij de corona maatregelen.

Steigenberger Aldau Beach Hotel

Kom jij met een gezin met kinderen dan heb je eerste keuze voor een kamer. Men heeft een eigen duikclub in de buurt van het hotel. Daarnaast heeft men een eigen stuk strand waar jij gebruik van kunt maken. Het hotel heeft 4 restaurants zodat er altijd wat lekkers te eten valt voor jou. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteiten. Daarbij mag je denken aan lokaal eten maar ook aan oosterse en mediterrane maaltijden. Gezinnen hebben dit restaurant met een 9,4 beoordeeld.

Prima Life Makadi

Dit hotel wordt door gezinnen met een 9,0 beoordeeld. Het hotel heeft een animatieteam waardoor er voor jouw kinderen het hele jaar door wat te beleven valt. Jij kan op het strand ontspannen terwijl je kinderen spelen met leeftijdsgenootjes. Je treft er familiekamers zodat je met het hele gezin samen kunt slapen. Daarnaast is er een goede Wifi in het hotel beschikbaar. Er is één zwembad en een goede fitness. Zo kan je naast ontspannen op het strand ook rustig sporten. Even geen inspanning: men heeft er ook een wellness.

Movenpick resort en spa El Gouna

Dit hotel wordt door gezinnen met kinderen met een 8,2 beoordeeld. Men heeft behoorlijk wat familiekamers waarbij men een duidelijke voorkeur hanteert voor gezinnen. Daarnaast heeft het hotel een goede roomservice, eigen strand en een eigen zwembad. Een prachtig hotel voor gezinnen die zich graag even in de beslotenheid van de eigen kamer willen terugtrekken. Men kookt er egyptisch en daarnaast kookt men ook internationaal. Het ontbijtbuffet wordt als zeer goed gewaardeerd door de gasten.

Grote hotelketens

Wat vooral opvalt bij de best gewaardeerde hotels is dat ze voor een groot deel bestaan uit grote internationale hotelketens. Het grote voordeel van deze hotels is dat ze zich bijzonder richten op toeristen vanuit het Europese Continent. Daarnaast is in veel hotels de inrichting en het aantal faciliteiten met elkaar vergelijkbaar. Je weet dus waar je terecht komt in zo’n hotel en dat is voor een gezin fijn om te weten.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: