Logo Transparency -02

Beste reistijd Egypte | Hurghada

Als je naar Egypte gaat dan kan een tussenstop in Hurghada je niet ontbreken. Deze levendige stad staat bekend om de adembenemende onderwaterwereld en de avontuurlijke excursies in de culturele stad. Je kunt er lekker ontspannen maar ook allerlei attracties bezoeken en verkennen. Over het algemeen kan je het hele jaar door naar Hurghada en volop genieten van het weer. Maar wat is de beste reistijd om op vakantie te gaan naar Hurghada? Lees hieronder verder om hier alles over te weten.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

 

Hurghada | Egypte

De bekende oude stad Hurghada is een stad gelegen in het zuiden van Egypte met maar liefst 200.000 inwoners. Sinds de jaren 20 is Hurghada een toeristische trekpleister geworden, waarbij je kunt genieten van de zon, zee en het strand. Hurghada is populair om de woestijnexcursies op een kameel of een quad, de boottochten, de duik- en snorkelervaringen, de piramides, musea, restaurants en winkelcentra. Hurghada is een ideale vakantiebestemming voor zowel jongeren als ouderen.

 

Het weer in Hurghada

Hurghada is voor wat betreft het weer het hele jaar door de ideale vakantiebestemming. Gedurende de zomermaanden lopen de temperaturen in de 37℃ tot 39℃, terwijl het in de wintermaanden 23℃ tot 28℃ kan worden. Het vriest of sneeuwt niet in Hurghada, en er valt amper regen. Gedurende de hete zomermaanden kan het verschrikkelijk warm worden, waardoor je beschermende maatregelen moet treffen zoals het dragen van geschikte kleding, zonnebrandcrème, een zonnebril en een pet of een hoed.

 

Hurghada’s klimaat

In Hurghada spreken we van een subtropisch klimaat gekenmerkt door de droogheid van de woestijn en de koele bries vanuit de Rode Zee. Het hele jaar door schijnt de zon volop en de tempraturen wisselen tussen de 21℃ en de 39℃, afhankelijk van welke maand van het jaar je op vakantie gaat. Er valt amper regen. Binnen één jaar valt er slechts 8mm neerslag in Hurghada, maar de luchtvochtigheid kan wel redelijk hoog worden gedurende bepaalde maanden. De nachten in Hurghada zijn lekker fris. Het klimaat van Hurghada is het hele jaar door geschikt als vakantieland.

 

De veiligheid in Hurghada

Alhoewel Hurghada bekend staat om een land met veel politiek onrust, een chaotisch verkeer en slecht rijgedrag, terroristische aanslagen en een verhoogd criminaliteitscijfer, dan nog is Hurghada een relatief veilig vakantieland. Het doelwit van de meeste aanslagen zijn geen toeristen maar de overheid, politie en militaire dienst. Daarom tref je op verschillende publieke plaatsen ook flink gewapende militairen die de veiligheid van de toeristen waarborgen. Vermijd dus religieuze plaatsen zoals kerken en kloosters, veiligheidsgebouwen en overheidsinstanties en wees extra alert op grote openbare plaatsen. Ga verder niet in je eentje in het donker de straat op en kijk uit voor zakkenrollers en opdringerige lokalen die graag souvenirs willen verkopen. Volg altijd de instructies van de militaire dienst op om verzekerd te zijn van je eigen veiligheid.

 

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Hurghada in Egypte?

In principe is Hurghada de ideale vakantiebestemming gedurende het hele jaar. Het is er altijd zonnig, het regent amper en het sneeuwt of vriest niet. De beste reistijd voor een vakantie naar Hurghada is in de maanden Maart, April en Mei aangezien deze maanden wat koeler zijn. De temperaturen zijn gedurende de dag gemiddeld 29℃ tot 35℃ en in de avond 16℃ tot 22℃. Tijdens de wintermaanden December, Januari en Februari is het wat koeler en heb je een dun jasje nodig, maar de zon blijft er volop schijnen. De temperaturen liggen tussen de 23℃ en de 25℃. In de zomermaanden Juni, Juli en Augustus kan het verschrikkelijk warm worden met temperaturen die kunnen oplopen tot wel 39℃. Het is tijdens deze maanden dan ook belangrijk om beschermende kleding te dragen tegen de felle UV stralen van de zon. Dankzij het prettig buitenklimaat en de verminderde luchtvochtigheid gedurende de lente is dit dus de ideale reistijd voor een vakantie naar Hurghada.

 

Beste reistijd op basis van activiteiten

Je zou ook kunnen nagaan wat de beste reistijd is om op vakantie naar Hurghada te gaan op basis van de verschillende toeristische activiteiten die je kunt bezoeken. Je kunt dan wel het hele jaar door volop genieten van de volle zon, maar het weer is niet per se het hele jaar door ideaal voor het bezoeken van de vele verschillende activiteiten. Hierbij tref je de volgende situaties voor de beste reistijden:

Strandvakantie:          April tot November

Snorkelvakantie:         Februari tot Juni en September tot November

Duikvakantie:              Mei tot November en Juli en Augustus

Dolfijnexcursie:          Gedurende het hele jaar

Woestijnexcursie:       Maart tot Mei en September tot November

Boottocht:                   Gedurende het hele jaar

Sightseeing excursie:  Gedurende het hele jaar

 

Als je aan een zonvakantie toe bent waar je lekker kunt luieren aan het strand, of genieten van een snorkel of duikervaring, een woestijnexcursie, boottocht of het verkennen van de oude culturele stad, dan is Hurghada de ideale vakantiebestemming. Je kunt er gedurende het hele jaar door heen, aangezien de zon altijd schijnt en het altijd lekker weer is.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Waar te eten?

Nieuwsgierig waar je het beste kunt dineren in Hurghada? Van traditionele smaken tot internationale lekkernijen. Laat je verleiden door onze aanbevelingen, speciaal samengesteld om fijnproevers te bekoren. Klik hier voor de 8 beste restaurants in Hurghada en ontdek een wereld van smaak.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: