Logo Transparency -02

De beste en mooiste duikplekken in Hurghada

De beste en mooiste duikplekken in Hurghada

Wil je op vakantie gaan en je daar in het paradijs wagen dan is Hurghada de plek waar je absoluut moet zijn geweest. Het is een plek waar je uitgebreid kunt vertoeven op de parelwitte stranden. De meeste toeristen die hier komen hebben hun duikspullen mee. De reden daarvan mag dan ook heel eenvoudig zijn: in Hurghada kan je heerlijk onbezorgd duiken. Wie voor deze tak van sport op vakantie gaat moet goed weten dat er meerdere locaties zijn waar je kunt duiken. Iedere locatie is anders en heeft een andere fauna. Dat is de reden waarom we deze plekken voor je zullen toelichten. Zo kan jij vooraf bedenken waar jij wil gaan duiken of snorkelen. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de beste en mooiste duikplekken in Hurgahda!

 

Duiken met een mini cruise

Duiken in Hurghada kan je op meerdere manieren gaan doen. Zo kan je deelnemen aan een mini cruise. Je gaat dan met een bootje met een gezelschap tot 22 personen de oversteek maken naar Orange Bay. Onderweg zal de kapitein een aantal keren stoppen zodat er gedoken, gezwommen of gesnorkeld kan worden. Doordat je op open zee bent maak je kennis met veel tropische vissoorten en prachtige kleurrijke koralen. Het duiken maakt deel uit van een cruise waardoor je tevens een lunch aan boord gebruikt. Je wordt voorzien van je natje en je droogje want ook koffie, thee, frisdrank en water worden geserveerd aan jou. Deze mini cruise boek je een paar dagen vooraf zodat je zeker weet dat je een plekje aan boord hebt. Zie je er op het laatste moment toch vanaf, denk er dan aan dat je maximaal 24 uur van tevoren annuleert. Anders  heb je geen recht op een restitutie van je betaling. Bij slecht weer wordt deze cruise eveneens afgelast.

 

Umm Gammar eiland voor de schatduikers

Duiken naar een gezonken scheepswrak en wellicht nog mooie schatten tegenkomen: dat is iets wat je kan doen bij Umm Gammar eiland. Het is de plek waar je meerdere grotten tegenkomt. Hier is de ideale plek om even uit te rusten en op adem te komen van jouw avonturen. Je treft in dit gebied ook ware koraaltuinen aan. Een prachtige kleurrijke onderwater natuur voor jou om te bewonderen en te fotograferen. Heb je wel lef genoeg: je komt er namelijk ook rifhaaien tegen. Het eiland heeft aan iedere kant een eigen stuk onderwaterwereld. Daarom kan je er gerust een dag, of zelfs wel een paar dagen doorbrengen. Een schitterend avontuurlijk onderdeel van je vakantie.

 

Giftun Island en Mahmya beach

Dit zijn plekken waar je naast snorkelen en duiken ook volop kunt ontspannen op het strand. Je treft er tallozen parasols en palmbomen om onder uit te rusten. Ga je het water in dan is er kans dat je dolfijnen tegenkomt. Deze dieren zijn bepaald niet schuw en ze zullen in jouw buurt komen. Een wel heel bijzondere ervaring wanneer je van deze dieren houdt. Vergeet het Dolfinarium maar: deze bijzondere zoogdieren zie je in het wild, waar ze van nature leven. Een onvergetelijke ervaring die je een keer beleefd moet  hebben.

 

Sha’ab El Erg

Wil jij dolfijnen ontmoeten in hun natuurlijke habitat en duik je liever niet te diep dan is dit een van de mooiste plekken om te duiken en te snorkelen. Het gaat hier om een duikparadijs waar je door laag water heen kunt duiken. Ook dit duikparadijs staat bekend om de prachtige koraalgebieden en de tropische vissen. Je komt er onder andere de rifhaai tegen maar ook de pijlstaartroggen en de murenen tref je hier aan. Geen dieren om met je handen aan te pakken: denk eraan dat je de natuur bewondert terwijl je er met je handen vanaf blijft. Neem ook naar dit deel van hurghada je fotocamera en filmapparatuur mee. Dit wil je absoluut vastleggen om later thuis nog eens rustig te kunnen bewonderen.

 

Gota Abu Ramada

Dit is bij uitstek een van de meest geliefde duikplekken in Egypte. Deze plek wordt ook wel ‘het aquarium’ genoemd en die naam zegt op zich al genoeg. Het gaat hier om een zeer goed toegankelijke plek waarbij je in een magische wereld terecht komt. Je komt er vissoorten tegen waar je rustig tussendoor zwemt maar ook diersoorten die je maar het liefste van een veilige afstand fotografeert en filmt. Ben jij niet bang van krokodilvissen, barraduca’s, murenes en blauwpuntroggen, dan is dit de plek waar je absoluut moet zijn geweest. Je komt er uiteraard ook scholen met andere felgekleurde tropische vissen tegen. Deze plek is een aanrader voor een ieder die graag met mooie herinneringen, foto- en filmmateriaal thuis komt. Jacque Cousteau maakte prachtige natuurbeelden maar jij kan dat ook doen in dit bijzondere gebied.

 

Careless Reef

Een plek waar je alleen komt met een cruise boot is het Careless Reef. Hier kom je meerdere koraalrif tuinen tegen en de diversiteit aan vissen is groot. Een prachtige plek voor een ieder die comfortabel wil varen met een duiktochtje erbij. Het is een plek waar je wat meer moeite voor moet doen om er te komen maar het is absoluut de moeite waard.

 

Waar je aan denkt als je gaat duiken

Wellicht even ten overvloede wanneer je gaat duiken: denk ook in Egypte aan de geldende overheidseisen. Koraalriffen en de diverse vissoorten zijn beschermde natuur. Denk er dan ook aan dat je geen stuk koraalrif afbreekt om mee naar huis te nemen. Ook de tropische vissen die je tegenkomt onder het zwemmen laat je met rust. Onthoud dat sommige vissen zoals de pijlstaartrog kunnen aanvallen. Houd een veilige afstand van deze dieren en bewonder ze op een veilige afstand. Op die manier zorg je ervoor dat je nog heel veel jaren kan en mag genieten van deze bijzondere natuurgebieden.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: