Logo Transparency -02

De beste plekken om te snorkelen in Hurghada

Hurghada ligt aan de kust van Egypte bij de Rode Zee, één van de beste en bekendste duik- en snorkelplekken van de wereld. De onderwaterwereld in Hurghada is niet alleen bruisend en levendig maar ook zeer kleurrijk met een grote variatie aan zowel kleine als grote vissoorten. Maar waar kan je allemaal snorkelen in Hurghada? Lees hieronder verder voor de beste snorkelplekken die er te vinden zijn in Hurghada. De leukste snorkel excursies in Hurghada naar zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!
 

Onderwaterwereld Hurghada

Dankzij de perfecte ligging van Hurghada aan de Rode Zee, staat Hurghada bekend om de prachtige snorkelplekken die er te vinden zijn. Het onderwaterleven in Hurghada is buitengewoon en adembenemend mooi met verschillende prachtige koraalriffen waar je urenlang kunt snorkelen, scheepswrakken en een levendig onderwaterwereld. Je treft verschillende soorten vissen, namelijk barracuda’s, steenvissen, koraalduivels, schildpadden, roggen, alen, zeekoeien, dolfijnen, haaien en nog veel meer.  

Beste periode om te snorkelen in Hurghada

Snorkelen in Hurghada is vrijwel het hele jaar door mogelijk. De beste momenten om te gaan snorkelen zijn vanaf mei tot juni, en vervolgens weer september tot november. Dit zijn namelijk de maanden waarbij het water en de lucht de aangenaamste temperatuur hebben. Het is er lekker warm gedurende de zomer en de luchtvochtigheid is vrij laag. Gedurende de koude wintermaanden is de watertemperatuur laag, maar in april warmt deze al gauw weer op.  

Beste snorkelplekken Hurghada

Hurghada is zeer populair met name om haar verschillende duik- en snorkelplekken waarbij je kunt genieten van de bruisende en levendige onderwaterwereld. Hieronder tref je een lijstje van de beste plekken om te snorkelen in Hurghada.   Snorkelen in Hurghada Je kunt snorkelen bij het Het Ras Mohammed National Park, waar er minstens 20 verschillende snorkelplekken zijn. Denk zo aan de bekende Shark Observatory, Sea Base, Stingray Station en Eel Garden. Je kunt ook de zeebodem verkennen bij Orange Bay Island, Abu Ramada Island, Magawish Islands of Giftum Island, maar je moet wel eerst een boottocht nemen om bij deze eilanden te komen. Je kunt ook de prachtige roze, paarse en blauwe koralen verkennen bij Makadi Bay. Ook Sahl Hasheesh Bay is een bekende snorkelplek waar je lionfish kunt treffen, octopussen en zelfs dolfijnen. Bij Soma bij tref je kleurrijke koralen vol met vissen en een levendig onderwaterwereld. Andere bekende riffen waar je kunt snorkelen zijn Turtle Bay, Abu Hashish, Abu Ramada Noord en Abu Ramada Cave.   Scheepswrakken verkennen Er zijn verschillende plekken waar je kunt snorkelen in Hurghada en tegelijkertijd spannende scheepswrakken verkennen. Zo tref je de bekende Thistlegorm in het Ras Mohammed National Park, die in 1940 is gezonken naar de bodem en jaren later door Jaques Cousteau is ontdekt. Andere bekende plekken waar je kunt snorkelen zijn de scheepswrakken Hebat Allah, El Mina, Mohamed Hasabella, Excalibur/Suzanna en Belina. Snorkelen met Dolfijnen Je kunt ook met de dolfijnen snorkelen in Hurghada. Om naar de dolfijnen toe te gaan moet je wel eerst met een (speed)boot naar bijvoorbeeld de bekende Dolphin House. Andere goede snorkelplekken waar je dolfijnen tegenkomt zijn Fanous en Shaab.   Snorkelen met haaien In Hurghada zijn er verschillende soorten haaien te zien, die in opvallend grote mate aangetrokken worden door de onderzeese bergen van de Rode Zee. Je kunt bij het eiland Umm Qamar snorkelen met verschillende soorten haaien. Een andere plaats die bekend staat om snorkelen met haaien is Big Brother en Little Brother. Om in de buurt van de goede haaien sites te komen moet je wel eerst een boottocht maken van minstens 80 kilometer van de kust.   Snorkelen bij de Blue Hole In Dahab tref je aan de Rode Zee de wereldwijd bekende Blue Hole van Egypte, een 60 meter diep gat met een prachtige canyon van onderwatertunnels en grotten. De meeste duikers gaan maar tot een diepte van 30 meter.   Met de roggen snorkelen Snorkel je liever in het ondiepe? Dan kan je bij de meeste hotels aan de kust roggen en andere platvissoorten aaien in het water of zelfs simpelweg vanuit op de pier voeren. Het gaat hierbij om een diepte van ongeveer 20 centimer.

Het onderwaterleven tijdens de nacht In Hurghada kan je ook in de nacht genieten van de schitterende onderwaterwereld. In de nacht zie je namelijk hele ander soort vissen dan gedurende de dag. Denk zo aan octopussen of sidderalen. Het is aan te raden om altijd met een begeleide tour te gaan.

Snorkelen bij de woestijn Je kunt op prachtige wijze bewonderen hoe de woestijn de zee ingaat. Dit is voornamelijk één van de bekende activiteiten in het Ras Mohammed National Park.  

Andere wateractiviteiten Hurghada

Ben je niet echt fan van snorkelen? Dan zijn er nog voldoende andere activiteiten zoals het maken van een onderzeeboot tocht, windsurfen, zeilen, parasailen, diepzeevissen of een avontuurlijke boottocht maken naar één van de vele eilanden om Hurghada geen.   De leukste snorkel excursies in Hurghada naar zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: