Logo Transparency -02

De leukste bezienswaardigheden in Hurghada

Hurghada is het hele jaar door de ideale bestemming voor jong en oud, aangezien er vele verschillende prachtige bezienswaardigheden zijn te vinden die een bezoekje de moeite waard zijn. Ben je benieuwd waar je allemaal zeker naartoe moet? Door hieronder verder te lezen kom je een handig lijstje tegen van alle leukste bezienswaardigheden in Hurghada die je echt niet mag missen.

De leukste bezienswaardigheden in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Bezienswaardigheden in Hurghada

Wanneer je op vakantie bent in Hurghada zijn er verschillende bezienswaardigheden die een bezoekje zeker waard zijn. Het gaat hierbij in totaal om zeker 55 verschillende Egyptische bezienswaardigheden. Aangezien er te veel bezienswaardigheden zijn in dit gebied, tref je hieronder een handige opsomming van de leukste bezienswaardigheden die te vinden zijn in Hurghada.

 

Het bedoeïenen dorp in de woestijn

Eén van de populairste bezienswaardigheden in Hurghada is het bedoeïenen dorp in de woestijn, het nomadische dorp van de woestijnbewoners. Je kunt er komen met een quad, jeep, buggy, wandeltocht of zelfs op de rug van een kameel. Bij het bedoeïenen dorp kan je lekker eten bij zonsondergang of kijken naar de heldere sterrenhemel. Daarnaast zie je onderweg vaak een fata morgana.

 

Parelwitte stranden en kraakhelder water

Hurghada staat bekend om de levendige en kleurrijke onderwaterwereld. Dankzij de ideale ligging van Hurghada tegenover de Rode Zee tref je in dit gedeelte verschillende unieke vissoorten en adembenemende koraalriffen. Denk niet alleen aan kleine vissen maar ook dolfijnen, haaien, walvissen, roggen, murenes, lionfish, octopussen, zeekoeien en zeeschildpadden. De verschillende spierwitte stranden met azuurblauwe wateren tref je voornamelijk op Giftun Island oftewel Paradise Island, maar ook bij Orange Bay, Mahmya of één van de verschillende grote hotels of resorts die aan de kust van de Rode Zee liggen.

 

Het oude Luxor

Met de bus ben je binnen een uur of 5 bij de oude stad Luxor, waar je de oude archeologische historische stad kunt verkennen. Je kunt langs de openluchtmuseum of naar de attracties ‘het graf van Tutanchamon’ en de ‘Luxortempel’. Daarnaast tref je ook de Kolossen van Memnon en de Vallei der Koningen waarbij je kunt kijken bij de graven en tempels.

 

El-Dahar

Op het centrale marktplein in Hurghada tref je El-Dahar, een lokale plaats waar je verschillende grote en kleine marktkraampjes kunt bewonderen. Hier kan je terecht voor souvenirs, groenten en heerlijke lokale kruiden uit de traditionele Egyptische keuken.

 

Grand Aquarium

Je treft in Hurghada ook de populaire Grand Aquarium waar je de onderwaterwereld van de Rode Zee van dichtbij kunt bekijken, zonder zelf de zee in te hoeven gaan. Dit is tevens de grootste Aquarium van heel het Arabisch gebied. Al sinds 20015 kan je bij dit aquarium minstens 1.200 dieren en 100 verschillende diersoorten bewonderen. Denk hierbij aan pijlstaartroggen, adelaarsroggen, verpleegsterhaaien, gitaarhaaien en verschillende soorten zeeschildpadden. Je kunt ook door de haaientunnel of het artificieel regenwoud ‘Whale Valley’. Daarnaast is er een kleine dierentuin en een bedoeïenendorp.

 

Badplaatsen

In Hurghada kan je langs de welbekende prachtige badplaatsen gelegen aan de Rode Zee. Denk zo voornamelijk aan Sahl Hasheesh, Marsa Alam, El Gouna of Safaga.

 

Cairo ontdekken

Niet ver van Hurghada vandaan tref je Cairo, waar er verschillende wonderbaarlijke bezienswaardigheden te vinden zijn. Deze levendige historische stad verleent je toegang tot de piramides van Gizeh, welke uit 3 delen bestaat. Hiervan is de piramide van Cheops de populairste. In Cairo tref je ook de grote Sfinx, die de overblijfselen van het dodenrijk bewaakt.

 

Mini Egypt

Mini Egypt is gelegen te Makadi Bay. Wat bijzonder is aan Mini Egypt is dat je hier een kleine versie kunt zien van Egypte, inclusief alle 55 mooie bezienswaardigheden allemaal in miniatuurformaat. Er zijn verschillende gidsen die rondlopen en informatie geven over de cultuur en de geschiedenis van Egypte. Daarnaast zijn er zeker 60 verschillende attracties waar zowel jong als oud zich de hele dag kunnen vermaken.

 

Duiken in de Rode Zee

Hurghada staat bekend als één van de plaatsen ter wereld waar je de mooiste duik- of snorkelervaringen kunt meemaken. Je kunt op prachtige wijze onder water zien hoe de woestijn de Rode Zee inloopt. Daarnaast tref je in de Rode Zee verschillende grote en kleine vissoorten aan die je elders niet zomaar aantreft en is de Rode Zee bekend om de spannende nachtduikervaringen en de onderzeese canyons. In Hurghada zijn er verschillende duikfaciliteiten te vinden, maar je kunt bij de meeste grote resorts en hotels die aan het strand gelegen zitten ook vaak snorkel- of duikexcursies boeken.

 

Tempel van Karnak

In Hurghada tref je aan het oostelijke gedeelte van de Nijl de Tempel van Karnak. Als allergrootste religieus bouwwerk ter wereld kan je de vier verschillende gedeeltes van de tempel verkennen, aangezien elke god een eigen gedeelte had. Van deze vier delen kan je enkel toegang krijgen tot het gedeelte van Amon-Re.

 

Jungle Aqua Park

Voornamelijk kinderen, maar ook jongeren en ouderen kunnen zich prima vermaken bij het Jungle Aqua Park, een waterpark gelegen op 20 km2 van het centrum van Hurghada met 14 zwembaden en 35 glijbanen. Daarnaast zijn er ter plekke verschillende leuke activiteiten voor het hele gezin.

De leukste bezienswaardigheden in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: