Logo Transparency -02

De leukste excursies in Hurghada

Ga je binnenkort op vakantie naar Hurghada? Dan kan je allerlei leuke excursies boeken. Er zijn niet alleen spannende en avontuurlijke excursies, maar ook ontspannende of wonderbaarlijke excursies waarbij je Hurghada beter leert kennen. Door hieronder verder te lezen tref je de leukste excursies die je kunt boeken tijdens je vakantie in Hurghada.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Vakantie in Hurghada

Gelegen in Egypte, aan de kust van de Rode Zee ligt Hurghada, een prachtige stad waar er veel te doen is als toerist. Zowel jong als oud, stellen of gezinnen, iedereen kan zich prima vermaken in Hurghada. Je kunt er niet alleen duiken en snorkelen bij de mooie koraalriffen, maar je kunt een kameelrit maken door de woestijn, het oude Luxor of Cairo bezoeken, een boottocht maken naar de vele eilanden rondom Hurghada of simpelweg lekker luieren aan de spierwitte stranden en de azuurblauwe stranden.

 

Gemiddelde kosten excursies Hurghada

Hoeveel je gemiddeld kwijt bent aan de verschillende beschikbare excursies rondom Hurghada hangt af van welke excursie je boekt. Hieronder tref je een kostenplaatje met de gemiddelde kosten voor een aantal populaire excursies die je in Hurghada kunt boeken.

 

Excursie Kosten
Woestijntour €10 – €60
Luxor €40 – €100
Boottocht Giftun Islands €40 – €125
Snorkelexcursie €10 – €35
Duikexcursie €50 – €125
Cairo tour €40 – €80
Jungle Aqua Park €35 – €45
Hurghada Grand Aquarium €24

 

Leuke excursies in Hurghada

Er is van alles te doen in Hurghada. Niet alleen voor volwassenen maar ook kinderen, gezinnen, stellen en werkcollega’s kunnen allerlei leuke excursies boeken op dit paradijselijke eiland. Hieronder tref je een opsomming van de leukste excursies die er te vinden tijdens je vakantie in Hurghada.

 

De woestijn verkennen

Hurghada is populair om de woestijnexcursies die je kunt maken. Dit kan zowel op een jeep, quad, op een kameel of middels een wandeltocht. De meeste tours gaan door het oostelijke gedeelte van de woestijn en vaak ook naar een fata morgana. Je kunt ook langs het bekende bedoeïendorp, het nomadische dorp van de woestijnbewoners. De meeste woestijnexcursies worden met een BBQ tijdens zonsondergang afgesloten of door het bewonderen van de prachtige sterrenhemel.

 

Zwemmen met dolfijnen, haaien of roggen aaien

Om met de dolfijnen of de haaien te zwemmen, moet je eerst een boottocht maken om op enkele kilometers van de kust te staan. Er zijn verschillende locaties die bekend staan om het spotten van dolfijnen, anderen voor het zwemmen met verschillende soorten haaien of simpelweg duiken of snorkelen om het onderwaterleven te bewonderen. Bij bepaalde hotels en resorts kan je in het ondiepe water, op gemiddeld 20 centimeter diepte, verschillende soorten roggen aaien of voeren.

 

Bezoek de Luxor

De Luxor is binnen 4 tot 5 uurtjes te bereiken met de bus vanuit het centrum van Hurghada. De historische stad Luxor is een oude archeologische stad waar je het grootste openluchtmuseum kunt bewonderen. Je kunt in de attracties ‘het graf van Tutanchamon’ en de ‘Luxortempel’. In hetzelfde gebied tref je ook de Vallei der Koningen met zeker 60 koningsgraven en tempels. De meeste tours gaan ook langs de Kolossen van Memnon, de Tempel van Hatsjepsoet en de Tempel van Karnak.

 

Giftun Island

De Giftun Island, ook wel Paradise Island en Mahmya Island zijn een zeer populaire bestemming als je Hurghada bezoekt. Giftun Island heeft prachtige parelwitte stranden en kraakhelder blauw water waar je niet alleen kunt luieren en zwemmen maar ook snorkelen en duiken om de levendige en kleurrijke onderwaterwereld te verkennen.

 

Snorkel- en duikexcursies

Tijdens een vakantie naar Hurghada kan een snorkel- of duikexcursie je niet ontbreken. Dankzij de ideale ligging van Hurghada ten opzichte van de Rode Zee, tref je aan de kust prachtige koraalriffen en diverse kleurrijke grote en kleine vissoorten. Je snorkel- en duikapparatuur is meestal bij de excursie inbegrepen. Vaak zie je niet alleen vissen maar ook zeeschildpadden, haaien, zeekoeien, octopussen, roggen, walvissen of dolfijnen. De Rode Zee is populair om de vele unieke en aparte vissen die je elders niet tegenkomt. Je kunt ook diepzee duikexcursies of nachtduikexcursies boeken als je echt van avontuur houdt.

 

Aquarium en Aquapark

In Hurghada kan je ook een excursie maken naar het Grand Aquarium waarbij je inzicht krijgt tot de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee. Ook de Jungle Aqua Park is een bezoekje de moeite waard, aangezien je er 14 zwembaden en 35 glijbanen treft. Zowel jong als oud kunnen zich ten aller tijden zeker vermaken tijdens dergelijke excursies.

 

Cairo ontdekken

Er zijn verschillende excursies die worden aangeboden waarbij je de bruisende stad Cairo kunt verkennen door eerst een busrit te maken vanuit het centrum van Hurghada. In deze cultuurrijke en historische stad tref je de piramides van Gizeh bestaande uit 3 gedeeltes, waaronder de bekende piramide van Cheops. Bewonder de grote Sfinx voor het dodenrijk en ontdek de overblijfselen van de oudheid van deze Egyptische stad.

 

Resorts voor volwassenen

Maak je liever een excursie die enkel voor volwassenen is bedoeld? Dan kan je terecht bij het Steigenberger Pure Lifestyle Hotel. Kinderen zijn hier niet welkom en volwassenen kunnen even hun eigen gang gaan in de verschillende accommodaties, entertainment opties, sportfaciliteiten, restaurant, waterpark en een zwembad. Ook het Meraki Resort biedt de mogelijkheid van een kinderloze vakantie.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: