Logo Transparency -02

De verschillende eilanden rondom Hurghada

Ga je binnenkort op vakantie naar Egypte? Dan is een bezoekje aan Hurghada haast onmisbaar. Hurghada staat niet alleen bekend om de prachtige onderwaterwereld, om de spannende woestijnavonturen en lekker luieren aan het strand, maar ook om de verschillende leuke excursies naar de verschillende eilanden die je om Hurghada heen treft. Maar welke eilanden zijn er rondom Hurghada te vinden? Je komt het allemaal hieronder te weten.

De leukste excursies naar de verschillende eilanden rondom Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Hurghada als vakantiebestemming

Hurghada is de ideale vakantiebestemming voor zowel lekker luieren en zonnen aan de parelwitte stranden met helderblauw water, als avontuurlijke activiteiten zoals woestijntrips, stadswandelingen, sporten en waterexcursies. Deze bestemming staat voornamelijk bekend om de prachtige onderwaterwereld die te zien is, dankzij de geografische ligging van Hurghada in de Rode Zee. Zowel jong en oud, stellen, alleenstaanden en gezinnen kunnen allemaal bij Hurghada terecht voor een heerlijke vakantie.

 

Kosten en beste reistijd voor Hurghada

Een retourtje vanuit Nederland naar Hurghada kost gedurende het hoogseizoen €250 – €400. Tijdens het laagseizoen kan je vliegtickets scoren met prijzen vanaf €150 of €200 per retour. Aangekomen kan je 24/7 eenvoudig bij het vliegveld in Hurghada een taxi nemen. Auto’s zijn te huur vanaf €30 per dag. Let wel op dat het tijdens de zomermaanden verschrikkelijk warm kan worden. Aangezien deze hitte meestal als onaangenaam wordt ervaren, is het aan te raden om Hurghada te bezoeken tussen November en Februari of rond April en Mei, vlak voor de zomer.

 

De eilanden rondom Hurghada

Er zijn verschillende grote en kleinere eilanden om Hurghada heen. Hieronder tref je een lijstje van de meest bekende eilanden en wat je allemaal kunt doen op deze locaties.

 

Giftun Island

Giftun Island is het bekendste eiland voor vakantiegangers rondom Hurghada heen. Het gaat hierbij om een groot beschermd gebied in een nationaal park, binnen handbereik van Hurghada. Je hoeft slechts een klein stukje te varen met de boot. Je komt in dit beschermd gebied vrijwel altijd dolfijnen tegen, maar ook andere grote en kleine vissoorten. Je kunt er luieren aan het prachtige witte zandstrand, zwemmen in helderblauw water, snorkelen bij de riffen, sporten op het strand, eten en drinken bij het restaurant en nog veel meer. Ook onderdeel van Giftun Island is Giftun Kebir, ook wel Groot Giftun genoemd. Op dit klein eilandje kan je heerlijk snorkelen en zwemmen in het helder water en parelwitte strand. Daarnaast kan je ook naar Klein Giftun, genaamd Giftun Soraya. Ook Mahmya en Paradise Island behoren tot Giftun Island. Het gaat namelijk om 1 groot eiland van 6,2 kilometer, waarbij het eiland is onderverdeeld in 3 sectoren: Giftun, Mahmya en Paradise.

 

Mahmya

Mahmya vormt beiden deel van Giftun Island, met haar spierwitte stranden en kristalblauw water, perfect voor vakantiegangers die willen ontspannen. Je kunt het eiland bereiken middels een boottocht waarbij je met wat geluk ook dolfijnen kunt spotten onderweg. Het kleine eiland is onderdeel van nationaal park Giftun Island, beschermd sinds de jaren 80. Er is een bar om lekker eten en drinken te kopen en je kunt er verschillende leuke excursies boeken waarbij je niet alleen de mogelijkheid hebt om te snorkelen bij de adembenemende Sapina-koraalriffen, duiken maar ook zwemmen of luieren aan het mooie strand op een strandbedje. Hou wel rekening dat je vroeg moet gaan om een plekje te scoren als je bij Mahmya wilt gaan, dit is namelijk het drukste gedeelte van Giftun Island.

 

Jazīrat Umm Qamar

Dit klein eilandje is zeer populair als een duiklocatie, ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Ook snorkelaars zullen dit een prachtig eiland vinden, aangezien je er verschillende kleurrijke vissoorten treft, mooie koraalriffen en zelfs murenes, roggen, schildpadden, steenvissen of lionfish.

 

Towali/Towaal Island

Dit prachtig klein eilandje staat niet alleen bekend om een mooie snorkelplek, maar het is één van de bekendste eilanden rondom Hurghada waar je kunt kitesurfen. Zowel beginners als gevorderden kunnen er komen om de sport aan te leren.

 

Magawish Island

Magawish is enkel via een (speed)boot te bereiken. Onderweg naar Magawish Island kan je dolfijnen spotten. Het eiland staat ook bekend om de prachtige snorkel- en duikplekken met mooie koraalriffen en kleurrijke vissen. Vaak kan je er ook zwemmen met zeeschildpadden. In de nabijheid van het eiland Magawish tref je Abu Mingar. Dit klein eilandje is populair voor het gezonken schip waarbij je prachtig kunt snorkelen en duiken.

 

Utopia Island

Dit klein eiland wordt ook wel Tobia Island genoemd. Dit eiland kan je enkel via kitesurfen of een boot bereiken. Het is er heel klein, maar wel prachtig wit met kraakhelder water en prachtige levendige koraalriffen waar je urenlang kunt genieten van het onderwaterleven. Er zijn geen faciliteiten op dit strand aangezien het zo klein is.

 

De leukste excursies naar de verschillende eilanden rondom Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: