Logo Transparency -02

Duiken in Hurghada

Duiken in Hurghada  
Hurghada is een Egyptische kustplaats die bekend staat om een aantal zaken. Zo staat de kustplaats bekend om de vele all inclusive hotels die er langs de kustlijn zijn gebouwd maar ook om het prachtige natuurschoon onderwater. Wie verder wil kijken dan het zwembad bij het hotel kan gaan duiken in Hurghada. Duiken in hurghada biedt jou zoveel meer dan het standaard zonnebakken. Je ervaart de onderwaterwereld en kan daar volop van genieten. We keken voor jou naar een aantal zaken die van belang zijn wanneer je wil gaan duiken in Hurghada.  
 
Bereid je goed voor  
Heb je nog nooit gedoken maar ben je aangestoken door het enthousiasme van je vrienden die wel hebben gedoken in Hurghada of zie je op internet prachtige filmpjes voorbij komen, dan is dit jouw kans. Bereid je wel goed voor wanneer je gaat duiken. Je hebt de mogelijkheid om in eigen land al duikles te krijgen waarna je gelijk zelf de zee in mag op vakantie. Je bent dan wat vrijer in je keuze op vakantie om zelf de onderwaterwereld te gaan verkennen. Duikles in eigen land kan bij open water en het is enorm leuk om je zo voor te bereiden op je vakantie. De voorpret begint gelijk nog voor je het vliegtuig in stapt. Een andere optie is dat je alvast je theorie brevet haalt voor je naar Hurghada afreist. Ga je op vakantie duiken bij een duikschool dan eist men van jou dat je de theorie al beheerst voor je het water in gaat. Om te voorkomen dat je langs het zwembad of in je hotelkamer nog zit te leren kan je dit ook prima thuis doen. De theorie kan je behalen via de duikschool in Hurghada waar je gaat duiken aangezien het om een internationaal erkend duikbrevet gaat. Zo ben jij goed voorbereid en kan je in Hurghada gelijk te water.  
 
Je duikuitrusting mee  
Duik je regelmatig en heb je een eigen duikuitrusting dan zou je deze kunnen meenemen op vakantie maar de vraag is in hoeverre dat ook daadwerkelijk nodig is. Wil je op eigen gelegenheid gaan duiken op vakantie dan is het een goed idee om je eigen spullen mee te nemen. Dit heeft bij veel sportduikers ook de voorkeur. Ga je echter via een duikschool in Hurghada te water dan moet je eraan denken dat je daar vaak ook een duikuitrusting kan huren of in bruikleen krijgt tijdens de excursie. Het bespaart je een hoop ruimte in je koffer, en die kan je dan weer gebruiken voor andere zaken. Denk eraan dan zaken zoals persluchtflessen leeg moeten zijn wanneer je ze meeneemt. Het ventiel moet open staan. Dit is uiteraard een harde eis van de luchtvaartmaatschappij omwille van de veiligheid. De luchtdruk verandert tijdens het vliegen en exploderende persluchtflessen zijn het laatste waarop men zit te wachten. Hier wordt streng op gecontroleerd wanneer je een eigen duikuitrusting mee de grens over neemt.  
 
Oriënteer je goed op duikscholen  
Hurghada heeft behoorlijk wat duikscholen en het is dan ook goed om je te oriënteren voor je er een uitkiest. Veel duikscholen werken met Engels sprekend personeel. Dat is uiteraard perfect voor jou wanneer jouw kennis van de Engelse taal goed genoeg is. Heb je kinderen mee dan zal je wellicht moeten vertalen voor hun. Het is echter ook goed om te kijken naar duikscholen met Nederlands sprekend personeel. Met name in het hoogseizoen heeft men regelmatig de beschikking over personeel uit Nederland en er zijn ook duikscholen die door Nederlanders worden gerund. Selecteer een dergelijke duikschool wanneer je niet zo heel bekend bent met de Engelse taal. Zorg er ook voor dat je een duikschool vooraf reserveert voor je op vakantie gaat. Zo weet je zeker dat er op de dag van jouw keuze plaats is op de boot. Men heeft vaak een beperkt aantal plekken aan boord dus je zal er snel bij moeten zijn.  
 
Een duikschool uitzoeken in de haven  
Ga je in de haven van Hurghada nog een duikschool uitzoeken dan moet je erop letten dat men verschillende arrangementen heeft. Zo kan je een kennismakingsduik boeken waarmee men met je mee gaat het water in. Je krijgt volledige begeleiding nadat je een instructie over de beginselen van het duiken in de boot hebt gehad. Een kennismakingsduik is ideaal wanneer je nog nooit hebt gedoken of wanneer het alweer een behoorlijk aantal jaren geleden is dat je in het water was. Er zijn ook excursies waarmee je met een minimale bezetting van personeel te water gaat. Men gaat mee voor de veiligheid maar er is geen één op één begeleiding. Een andere soort van excursies houdt in dat men jou meeneemt naar open water waarna je zelf mag gaan duiken. Dit soort excursies is uiteraard heel geschikt voor ervaren duikers.  
 
Snorkelen bij Giftun Island  
Heb je een eigen duikuitrusting en wil je gaan snorkelen of duiken tussen de koraalriffen van Hurghada dan ga je naar Giftun Island. Dit is een plek waar je prachtig natuurschoon treft en een parelwit strand. Waan je in het paradijs wanneer je hier gaat duiken. Er zijn geen hotels maar je wordt er met een boot afgezet waarna je weer aan het eind van de dag terug naar huis wordt gebracht. Dit is een heerlijke manier om op eigen houtje te kunnen snorkelen en het meeste uit je dag te halen. Denk er wel aan dat er weinig eten te koop is op het eiland zelf: je zal eten moeten meenemen wanneer je hier behoefte aan hebt.  

Duiken-Hurghada Seagate
Altijd al eens willen duiken? Duiken in Hurghada doe je bij dé nummer 1 Nederlandse duikschool in Hurghada: Duiken-Hurghada Seagate. Neem een kijkje op de website: www.duiken-hurghada.nl

Duiken-Hurghada Seagate is een erkende Nederlandse duikschool in Hurghada.
Zij staan voor kwaliteit, veiligheid en plezier. Iedereen is welkom!

Wacht niet langer en duik mee met Marieke en Khaled en laat je aansteken met hun passie voor het duiken. Zij laten je zien hoe prachtig de onderwaterwereld in de Rode Zee is.
Geen ervaring nodig! Boek nu via www.duiken-hurghada.nl of stuur een appje naar Marieke via 0020-1200 797 186.

 

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: