Logo Transparency -02

El Dahar markt Hurghada

El Dahar Markt Hurghada  

Hurghada is een vissersplaats die tegenwoordig steeds meer toerisme krijgt. Wanneer je een vakantie in Hurghada doorbrengt zie je dan ook vooral de toeristische trekpleisters. De echte authentieke zaken zoals de El Dahar Markt in Hurghada zal je niet snel zien. Jammer, want het geeft een uniek inkijkje in het leven van de lokale bevolking. Wie een uitstapje wil maken waarbij je echt ziet wat er leeft onder de bevolking mag dan ook de El Dahar Markt in Hurghada niet overslaan.    

Oefen je onderhandelingskunsten  

Ben jij goed in afdingen of betaal je gelijk grif de prijs die de handelaar ervoor betaalt? Grote kans dat je in dat laatste geval teveel betaalt voor wat je op de markt wil gaan kopen. Een bezoekje aan de markt in Hurghada wil dan ook zeggen dat je jouw onderhandelingskunsten moet oefenen voor je erheen gaat. Het is een soort lokale sport die men met jou bedrijft. De spanning van het onderhandelen over de prijs van een kilo vers fruit is minstens net zo interessant als een bezoekje aan een toeristenattractie. Het is dan ook goed om te weten wat je wil gaan kopen voor je erheen gaat. Nog nooit onderhandeld: lees je vooraf in. Ook het kijken van filmpjes op internet wil nogal eens helpen.    

Een drukke situatie  

De markt in Hurghada bevindt zich buiten het toeristengebied. Je komt dan ook in een behoorlijk drukke situatie terecht. Goed om te weten wanneer je met je hele gezin naar de El Dahar markt toe wil gaan. De kans is groot dat je er ogen en oren tekort komt. Dat is een goede reden om met een gids op pad te gaan. Het geeft jou de gelegenheid om je gezin bijeen te houden. De gids kent de beste kraampjes op de markt en zal jullie alles vertellen over het dagelijkse leven van de inwoners van Hurghada. Wees je bewust van het feit dat je door smalle straatjes loopt waar je snel de weg kunt kwijtraken. Oriënteer je dus goed en schaf vooraf een plattegrond van Hurghada aan. Een andere manier is je oriënteren aan de hand van een plattegrond op je mobiele telefoon. Raak de weg niet kwijt op deze drukke markt.    

Hygiëne is betrekkelijk  

Wie op de markt in Hurghada is geweest zal tot de conclusie komen dat hygiëne een heel betrekkelijk begrip is. Heb je groente of fruit gekocht, was  dit dan eerst goed voor je het gaat opeten. Letterlijk iedereen zit met zijn handen in de stapels groente en fruit die je op de markt ziet. Zeker bij vlees en vis is het van groot belang dat het goed wordt bereid voor je het kan eten. Wie kijkt op sites waar toeristen hun reactie op een dergelijke plek kunnen achter laten krijgt goede tips. We hebben er een paar voor je opgenomen.    

Draag dichte schoenen  

Bij de temperaturen in Hurghada is het duidelijk dat je het liefst de hele dag op slippers of sandalen loopt. Toch is dit niet zo heel handig wanneer je naar de markt toe gaat. Er rolt nog wel eens groente of fruit van de stapel op de kraampjes over de grond alwaar het wordt geplet. Het is druk op de markt dus je ziet niet altijd waar je loopt. Een goede reden om dichte schoenen te dragen die vies mogen worden. Op die manier kan je redelijk veilig lopen en hoef je niet bang te zijn dat je naderhand besmeurde voeten hebt. Zijn je schoenen alsnog te smerig geworden om nog te dragen op vakantie na een dagje op de markt, koop dan ter plekke nieuwe. Er zijn genoeg winkels te vinden waar jij voor een lage prijs een mooi paar nieuwe schoenen koopt.    

Boek een excursie  

De markt in Hurghada is groot en ligt buiten het toeristische gedeelte van de stad. Zou je op eigen houtje naar de markt toe gaan dan is de kans groot dat je maar een heel beperkt gedeelte van de markt ziet of er zelfs op verdwaalt. Het is dan ook beter om een excursie te boeken naar de markt toe. Op die manier weet je zeker dat je de hele markt ziet en dat je geen interessante plekjes zult overslaan. De gids toont je niet alleen de groente en fruit kramen maar ook de uitstallingen waar je de geuren van lokale kruiden en specerijen tegemoet komen. Je ruikt en je proeft Hurghada, een belevenis op zich.    

Ga overdag  

De markt in Hurghada is ook open wanneer het in de ochtend nog schemert en wanneer het in de avond weer donker wordt. Het is echter aan te raden om overdag te gaan wanneer het goed licht is. Je ziet het meeste en je kan je het gemakkelijkste oriënteren. Vergeet niet dat het in de schemering op straat niet altijd even veilig aanvoelt. Hurghada is een plaatsje waar de mensen erg dicht op elkaar leven. Overdag voelt dat een stuk veiliger dan in de schemering. Daarnaast kan je overdag de beste foto´s maken. Probeer het heetste moment van de dag te vermijden. Dit is het moment waarop de zon op zijn hoogst staat. Hoewel de markt in Hurghada veelal bestaat uit kraampjes die dicht op elkaar staan voelt het behoorlijk plakkerig en warm aan wanneer de zon op zijn hoogst is. Vermijd dit tijdstip en trek je dan terug in je hotel voor de nodige verkoeling.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: