Logo Transparency -02

Excursie Hurghada naar Cairo & de Piramides

Hurghada biedt een tal van verschillende excursies in en rondom de stad. Zo heb je ook de mogelijkheid om te kiezen uit een ruim aanbod aan excursies naar Cairo en de piramides. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van excursies naar Cairo en de piramides? Dit zijn namelijk hoogtepunten van een vakantie in Hurghada aangezien deze culturele stad veel prachtige bezienswaardigheden heeft. Lees hieronder verder om meer te weten over een excursie in Hurghada naar Cairo en de Piramides.

De leukste excursies vanuit Hurghada naar Cairo en de Piramides zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Excursies in Hurghada

In Hurghada zijn er verschillende excursies te boeken. Zo kan je duik- en snorkelexcursies boeken, woestijnexcursies, bootexcursies en dergelijke. Deze avontuurlijke stad bruist van de leuke bezienswaardigheden en toeristische attracties. Zowel jong en oud kunnen genieten van de vele verschillende soorten attracties.

 

Excursies naar Cairo en de piramides

Je kunt allerlei excursies boeken naar Cairo en de piramides. Er is namelijk veel te zien, doen en beleven in de oude en culturele stad Cairo. In Cairo tref je de 3 piramides, de Sfinx, de hangende kerk, een aantal musea, het dodenrijk en nog veel meer. Je kunt ook kiezen om een excursie te boeken met een privé gids of een excursie speciaal voor grote groepen. Veel verschillende aanbieders hebben leuke aanbiedingen op dagexcursies waarbij je Cairo en de piramides binnen één of twee dagen kunt verkennen.

 

Het historische Cairo

De historische stad Cairo is een bekende toeristisch trekpleister in Hurghada waarbij cultuurliefhebbers urenlang kunnen wandelen en de achtergebleven ruïnes kunnen bewonderen. Er zijn verschillende indrukwekkende overblijfselen van een ouder tijdperk die je gedurende één tot 2 dagen geheel kunt verkennen. Vanuit Hurghada betaal je gemiddeld €40 tot €80 per persoon voor een excursie naar Cairo met de bus. Het gaat om een busrit van minstens 6 uur.

 

De piramides

In de culturele stad Cairo tref je de 3 grote bekende piramides, welke duidelijk op te merken zijn vanuit de verte. Elk van deze piramides zijn rijk aan geschiedenis. Deze piramides zijn wereldwijd benoemd tot één van de 7 wereldwonderen en is een beschermd werelderfgoed van Unesco. De grootste piramide is de piramide van Cheops. Hierna tref je de piramide van Chefren en de piramide van Mykerinos. Ook vind je nabijgelegen de 6 kleine koningin piramides. Naast de piramides vind je de populaire Sfinx van Gizeh. Deze sfinx bewaakt de schatten van Gizeh tegen diefstal. De sfinx heeft het hoofd van koning Chephren maar het lichaam van een leeuw. Naast de piramides zijn er een aantal restaurants en cafés waar je een hapje en een drankje kunt doen, of een souvenir kopen op de lokale markt in de buurt. In de avond zijn er allerlei leuke shows met lichten gericht op de piramides van Gizeh en is er overal gezelligheid en muziek. Helaas is het beklimmen van de piramides strikt verboden.

Musea

Er zijn een aantal musea in Cairo waar je naartoe kunt om meer te leren over de oudheid van deze culturele stad. Je vindt het Egyptisch Museum voor Oudheden waarbij je ruim 250.000 waardevolle artefacten kunt bewonderen van de Egyptische kunst, meer dan 5.000 jaar oud. Verder kan je een tentoonstelling boeken die aan Toetanchamon is gewijd om de 3.500 jaar oude schatten en gouden voorwerpen te verkennen in de tombe. Ook kan je naar de Mummies-kamer voor een interessant verhaal over de geschiedenis van het hele mummie systeem.

 

Moskee

In Cairo vind je ook de witte marmeren Al-Azhar moskee, een prachtig religieus bouwwerk dat afstamt uit 972 na Christus. Het gaat hierbij dus om één van de oudste moskeeën in Egypte. Deze moskee staat momenteel bekend als de Al-Azhar universiteit waarbij je technologische studies kunt volgen. Deze moskee heeft een unieke bouwstijl en architectuur en er is flink geklust aan de moskee gedurende de afgelopen paar eeuwen. Je moet je schoenen aan de buitenkant van de moskee achterlaten voordat je het gebouw binnenstapt.

 

Lunchen in Cairo

Tijdens je bezoek in Cairo en de piramides kan je even lekker bijtanken in één van de vele restaurants en cafés in de stad. Voornamelijk bekend zijn de lokale Egyptische restaurants waarbij je lekkere typische gerechten kunt bestellen zoals tehina sesampasta en baba ghanough met ‘mezze’ gerechten. Behalve lokale gerechten kan je ook allerlei internationale keukens vinden.

 

Lokale markten

In Montmartre van Egypte zijn er allerlei winkeltjes waar je leuke souvenirs kunt kopen. Je vindt hier niet alleen toeristen, maar ook de lokalen komen er vaak om boodschappen te doen. Op de markt vind je keukenspullen, sieraden, souvenirs, groenten, fruit, hapjes, drankjes, eten en nog veel meer.

 

Er valt veel te doen in Hurghada. Met name de vele toeristische excursies die je kunt boeken om de levendige stad te verkennen. Zo kan je een avontuurlijke excursie boeken naar Cairo en de piramides. Deze culturele oude stad met prachtige overblijfselen uit het verleden is een bezoek zeker de moeite waard. Daarnaast zijn de piramides één van de 7 wereldwonderen op de lijst van Unesco. Ga je binnenkort een vakantie naar Hurghada plannen? Vergeet dan niet tijd te maken voor een trip naar Cairo en de piramides.

De leukste excursies vanuit Hurghada naar Cairo en de Piramides zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: