Logo Transparency -02

Excursie Hurghada naar Luxor

Als je op vakantie gaat naar Hurghada dan kan je kiezen uit allerlei leuke en spannende excursies, waaronder ook een excursie naar de welbekende Luxor. Luxor is een oude archeologische stad met allerlei toeristische attracties waarbij je je de hele dag kunt vermaken. Maar wat houdt een excursie naar Luxor nou precies in? Ga hieronder verder met lezen om meer te weten over excursies naar Luxor.

De leukste excursies vanuit Hurghada naar Luxor zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Hurghada in het kort

Hurghada is een grote stad in Egypte die aan de kust van de Rode Zee ligt. Deze oude culturele stad staat bekend om de bruisende stad, de levendige onderwaterwereld die je middels duik- en snorkelexcursies kunt bewonderen, de spannende kameelritten door de woestijn, de boottochten over de Nijl, het verkennen van de oude ruïnes en nog veel meer. Ook als je lekker wilt luieren is Hurghada ideaal, je kunt er namelijk lekker liggen aan de parelwitte stranden en zwemmen in de adembenemend mooie wateren van de Rode Zee.

 

Excursie naar Luxor

Luxor is slechts op 4 tot 5 uurtjes verwijderd van de stad van Hurghada en eenvoudig met een busrit te bereiken. Luxor is een culturele oude historische stad met een groot openluchtmuseum, het graf van Tutanchamon, de Luxortempel, de Vallei der Koningen, de Kolossen van Memnon, de Tempel van Hatshepsut en de Tempel van Karnak.

Vallei der koningen

De Vallei der Koningen is één van de hoogtepunten als je in Luxor bent. Op deze prachtige locatie zijn er 3 graven die je kunt verkennen. Het betreft de begraafplaats van de Egyptische heersers van de oudheid. Ook vind je de graven van farao Ramses II en farao Toetanchamon. De graven zijn gevuld met allerlei schatten aangezien men vroeger hun materiele goederen graag meenam naar de volgende wereld na de dood.

 

De tempel van Hatshpsut

In Luxor tref je de tempel van Hatshepsut, een oude tempel die nog achtergebleven is uit de geschiedenis van Egypte. Het gaat om een prachtig natuurlijk gebouw van de vrouwelijke farao Hatshepsut in Egypte. Je kunt er ook een privé gids inhuren zodat je een tour krijgt en meer komt te weten over de interessante geschiedenis van de verleden tijd.

 

Colossi van Memnon

De Kolossen van Memnon in Luxor zijn 2 grote stenen beelden in een mortuariumtempel. Het gaat om zandstenen beelden van koning Amenhotep III. Je kunt in dit gebied ook lekker eten en drinken in de nabijgelegen restaurants en cafés.

 

Karnak-tempel

Dit oud religieus gebied is wereldwijd bekend omdat het hierbij gaat om het grootste tempelcomplex die men ooit heeft gebouwd. Deze grote indrukwekkende tempel bestaat uit drie hoofdtempels die afstammen uit de oude generatie van de farao’s. Niet alle tempels zijn door archeologen uitgegraven, waardoor je er veel te verkennen valt.

Lunchen in de stad

Tijdens je excursie in Luxor kan je heerlijk afkoelen bij één van de vele cafés of restaurants om wat te eten en drinken. Er zijn een aantal traditionele Egyptische keukens maar je kunt ook langs de verschillende internationale eetgelegenheden in Luxor. De meeste eetgelegenheden hebben een prachtig woestijnuitzicht waarbij je de groene glasvelden kunt bewonderen terwijl je geniet van je lunch.

Boottocht over de Nijl

Als je naar Luxor gaat dan kan een boottocht over de Nijl niet ontbreken. Je kunt zelfs kiezen om naar Karnak te gaan met de boot over de Nijl, dit is tevens de kortste route vanuit Hurghada. Je kunt in de Nijl zwemmen of verschillende sportactiviteiten doen. Onderweg kom je vaak nieuwsgierige dolfijnen tegen.

 

Luxor in de avond

Als je Luxor in de avonduren bezoekt, dan ben je verzekerd van gezelligheid en een aangename sfeer in de stad. De meeste winkels blijven open tot na middernacht, waardoor je ook ‘s avonds gezellig door de stad heen kunt wandelen. Je kunt in de avond ook langs de Luxor museum en de Luxor tempel die tot laat in de avond openblijft. Daarnaast kan je genieten van een prachtige lichtvoorstelling op de Luxor tempel. Ook de Karnak tempel is in de avond een bezoekje waard. Daar kan je de muziek en lichtshow bewonderen en een avondrit op een paard maken door de stad.

 

Ballonvaart bij zonsopgang

Luxor staat bekend als één van de plaatsen rond de wereld waar je de mooiste ballonvaarten kunt maken. Het uitzicht is adembenemend en dankzij het ideale weer bij zonsopgang kan je de vele verschillende gebieden van Hurghada duidelijk zien vanaf boven. Je maakt een ritje met de ballon boven het grootste openluchtmuseum ter wereld en over de tempels in Luxor.

Hurghada is de ideale vakantiebestemming voor de avontuurliefhebber. Je kunt er allerlei spannende en interessante excursies boeken en het hele land verkennen. Zo kan je ook naar Luxor, de grote oude archeologische stad in Egypte. Er zijn verschillende tempels en musea die je kunt verkennen en allerlei leuke toeristische bezienswaardigheden waarbij je jezelf een hele dag bezig kunt houden.

De leukste excursies vanuit Hurghada naar Luxor zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: