Logo Transparency -02

Geld wisselen en betalen in Hurghada

Geld wisselen en betalen in Hurghada
Hurghada is een behoorlijk populair toeristenoord in Egypte. Wie naar Egypte op vakantie gaat moet zich goed bedenken dat je in het land niet per definitie met euro´s kan betalen. Men hanteert eigenlijk standaard twee soorten valuta. Daarbij mag je denken aan de Egyptische pond, ook wel omschreven als de EGP en de Amerikaanse dollar. Beide soorten valuta worden vrijwel overal geaccepteerd. Wie op vakantie gaat in Hurghada doet er goed aan om zich te oriënteren op het wisselen van geld en het betalen met geld in Hurghada. We hebben wat informatie verzameld.

Geld wisselen in Hurghada
Allereerst een kort bericht over het wisselen van geld in Hurghada. Ga je winkelen en wil je contant geld mee hebben dan neem je dit het beste op bij een bankkantoor. Ook internationale banken hebben een speciaal loket waar jij geld kan wisselen waardoor je contant geld verkrijgt. Je moet er aan denken dat je overwegend briefgeld zal krijgen bij een bank: munten worden nagenoeg niet uitgegeven en dit is ook een vorm van valuta waar je vrij weinig mee kan. Het is een vorm van geld die je vooral als fooi geeft of waar je bij de poolboy wat mee afrekent. Ga niet zomaar in zee met een geldwisselaar die langs de weg zit met een klein soort kantoortje. Dit soort geldwisselaars geven weliswaar goed gangbaar geld; ze hanteren een behoorlijk stuk inkomsten voor zichzelf. De wisselkoers die je ziet bij een dergelijke straathandelaar is dan ook vaak een flink stuk hoger dan de koers die je ziet bij een lokale bank. Een internationaal bankkantoor in Hurghada is dan ook de meest betrouwbare plek om je geld te wisselen.

Let op bij betalen in het buitenland met jouw bankpas
De handigste manier om te betalen in Hurghada is nog altijd met je eigen bankpas. Daarvoor moet je er wel op letten dat het Maestro symbool achterop jouw pasje staat. Dit geeft aan dat het bankpasje voor buitenlands gebruik geschikt is. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je oppast met je bankpasje. Dit soort pasjes heeft een chip waarmee je contactloos kan betalen. Reuze handig maar ook een systeem wat gemakkelijk vatbaar is voor scam. Op een afstand kan de chip worden uitgelezen waarna men jouw bankrekening kan plunderen wanneer en daar de geschikte apparatuur voor mee heeft. Verder is een bankpasje met een chip vooral gewild bij zakkenrollers omdat men tot een bepaald bedrag zonder een pin code kan betalen. Let er dus op dat je jouw bankpasje niet zomaar binnen handbereik hebt. Er zijn speciale hoesjes die je om jouw bankpasjes heen kan klikken waardoor ze niet van een afstand kunnen worden uitgelezen. Dit is even een kleine uitgave en het is een extra hindernis voor jou voor je kan betalen maar het voorkomt dat je een hoop geld kwijt raakt tijdens een bezoekje aan de toeristenmarkt.

Naar Hurghada: informeer je bank
Jouw bankpasje is niet standaard geschikt voor betalingen buiten de Europese Unie. Dat is een extra beveiliging die men heeft ingesteld omdat het de kans op diefstal en het opnemen van geld in het buitenland beperkt. Wanneer jij dus naar Hurghada op vakantie gaat zal je zelf moeten bellen met jouw bank om je pas tijdelijk geschikt te maken voor het buitenland buiten de Europese Unie. Wanneer je wil voorkomen dat er een scam plaat vindt en dat jouw bankrekening wordt leeg getrokken door een buitenstaander kan je het opneembaar saldo per dag verlagen. De klantenservice van jouw bank weet precies welke stappen men moet ondernemen om een en ander te regelen.

De handigste manier van betalen in Hurghada
De snelste manier van betalen in Hurghada is met een creditcard. Dit is een manier die bij steeds meer winkels wordt gehanteerd. Kleine marktkraampjes zullen er meer moeite mee hebben maar hotels en restaurants zien dit als een zeer praktisch betaalmiddel. Een creditcard is een betaalmiddel wat niet iedereen standaard heeft. Wanneer je op vakantie gaat naar Egypte doe je er dan ook goed aan om via jouw bank een creditcard te nemen. Dit kan ook via ondersteunende organisaties zoals de ANWB. Een creditcard zorgt ervoor dat jouw aankopen verzekerd zijn. Wel zo handig wanneer er op vakantie wat mee gebeurt. Een kostbare aangeschafte camera die kapot valt, is op die manier verzekerd. Wel zo handig. Verder heb je bij een creditcard niet het probleem dat je met wisselgeld komt te zitten waar je niets meer mee kan.

Wat te doen met wisselgeld
Onthoud goed dat je wisselgeld in de vorm van muntgeld eenmaal terug in Nederland niet meer kan uitgeven. Je hebt er dan ook weinig meer aan. Wanneer je aan het eind van je vakantie nog muntgeld hebt in de vorm van Egyptische ponden of Amerikaanse dollars is het verstandig om nog even langs een souvenirkraam te gaan. Koop nog even snel een souvenir voor het thuisfront of voor jezelf als aandenken aan je vakantie. Heb je daar geen tijd meer voor of had je al genoeg inkopen gedaan, dan is het wel zo netjes om het geld als een fooi voor het personeel achter te laten. Laat het geld niet op het nachtkastje liggen, dit is een plek waar het kamermeisje geen geld vandaan mag pakken. Veel toeristen laten het geld van de fooi op het hoofdkussen liggen als blijk van dank voor de kamermeisjes.

 

Waar te eten?

Nieuwsgierig waar je het beste kunt dineren in Hurghada? Van traditionele smaken tot internationale lekkernijen. Laat je verleiden door onze aanbevelingen, speciaal samengesteld om fijnproevers te bekoren. Klik hier voor de 8 beste restaurants in Hurghada en ontdek een wereld van smaak.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: