Logo Transparency -02

Giftun Island Hurghada

Giftun Island Hurghada

Ga je op vakantie naar Hurghada, dan hoort een bezoek aan Giftun Island Hurghada daar absoluut bij. Hurghada is een plaats waar mensen komen om te genieten van een all inclusive vakantie resort. Daarnaast is het een geliefde plaats voor duikliefhebbers. Wie naar Hurghada gaat komt dan ook automatisch uit op Hurghada. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet waar je aan  moet denken wanneer je naar Giftun Island toe wil gaan. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over Giftun Island Hurghada!

 

Een excursie die je bijboekt

Giftun Island is een plek die niet zomaar te bereiken is: je zal er naartoe moeten gaan via een excursie. De excursie boek je vooraf via jouw hotel of je boekt hem via een schipper. Er zijn namelijk een aantal schippers in de haven van Hurghada die jou maar wat graag meenemen op excursie naar dit prachtige eiland. Je boekt dan een excursie die een dag duurt. Giftun Island heeft geen eigen hotels, dus het gaat altijd om een dagtrip.

 

Alleen reizen bij goede omstandigheden

Wil je gedurende jouw vakantie een dag doorbrengen op Giftun Island dan ben je voor een belangrijk deel aangewezen op het weer ter plekke. Doorgaans is het in Hurghada prima weer, maar op een dag waarop het regent of juist extra hard waait zal er geen boot varen naar dit eiland toe. De dagtrip wordt in dat geval geannuleerd. Houd er rekening mee dat in de winter in Hurghada een schipper het soms te koud vindt om te varen terwijl het voor jou met 20 graden Celsius prima warm aanvoelt. Boek jouw excursie naardit prachtige eiland dus op een dag waarop het warm weer is en waarop de weersverwachting weinig wind aangeeft.

 

Strand bezoeken

Giftun Island is een plek waar mensen om meerdere redenen naartoe gaan. Een van de belangrijkste redenen is het strand ter plekke. Dit is erg geliefd bij toeristen. Het strand van Giftun Island  Hurghada is prachtig wit en het heeft goede voorzieningen om uitgebreid van de zon te genieten. Er is een strandtentje aanwezig waar je heerlijke consumpties kunt bestellen. Houd er daarbij wel rekening mee dat er welgeteld één strandtent is. De prijzen van consumpties liggen dan ook doorgaans iets boven het niveau van wat je verder in Hurghada gewend bent. Daar staat tegenover dat er wel altijd een strandbedje klaar staat voor de bezoekers. Je kunt er dus een hele dag lang uitgebreid genieten. In de wintermaanden is men iets minder ingesteld op toeristen. De winterperiode geldt dan ook als laagseizoen in Giftun Island Hurghada. Houd er rekening mee in de wintermaanden dat het zeewater nog wel eens te koud kan zijn om er echt aangenaam in te zwemmen. De zon heeft het water dan nog niet genoeg kunnen opwarmen. Tegen het eind van de winterperiode is het zeewater warm genoeg om er echt comfortabel in te kunnen zwemmen.

 

Duiken

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen naar Giftun Island Hurghada toe willen gaan is de gelegenheid om te duiken. Duiken is iets wat hier prima kan. Er zijn volop gelegenheden ter plekke. Ook kan je prima via een duikschool hier naartoe gaan. Er worden regelmatig excursies uitgevoerd waarbij je kan genieten van de natuur ter plekke. Onderweg zal men dan een paar keer stoppen zodat je een duik kan maken. Tussendoor is er een gelegenheid om bij Giftun Island Hurghada  nog te snorkelen. Je kan deze excursie maken met een introductie duik waarvoor je nog geen ervaring hoeft te hebben. Ook hoef je voor een introductie duik nog geen duikbrevet op zak te hebben. Vaak is het wel een aanleiding voor mensen om dit duikbrevet te behalen. Een bezoekje aan de koraalriffen die Hurghada rijk is vraagt altijd om meer.

 

Waar je absoluut aan moet denken bij een bezoek aan Hurghada Giftun Island

Ga je voor een dagtrip naar Giftun Island dan is er een aantal zaken waar je aan moet denken. Zo neem je allereerst uiteraard je fotocamera en je film apparatuur mee. Een bezoekje aan de onderwaterwereld film of fotografeer je het liefst met waterdichte apparatuur. De foto’s die je bij dit tropische eiland maakt zijn de moeite waard, deze herinnering koester je het liefste nog heel lang. Daarnaast neem je duikspullen mee wanneer je deze hebt. Een dag Giftun Island kan niet zonder een duiktocht. Heb je nog geen brevet of is het een poos geleden, duik dan met een instructeur. Heb je geen duikmaterialen, neem dan je snorkel outfit mee. Snorkelen is de perfecte manier om je hier te vermaken. Last but not least: neem voldoende water met je mee. Water bij een strandtentje kan je duur komen te staan, en het wil nogal eens flink warm zijn op dit eiland. Ga je in de wintermaanden duiken of snorkelen, dan is een duikpak of een wetsuit absoluut aan te raden. Het water is in die periode nog wel eens te koud om lang in te verblijven. Je wil toch het uiterste uit je dag halen.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: