Logo Transparency -02

Goedkoop naar Hurghada

Goedkoop naar Hurghada
Goedkoop naar Hurghada, het is iets wat bij een hoop vakantiegangers op het verlanglijstje staat. Het is immers prettig om op vakantie te zijn in het buitenland maar daar staat wel tegenover dat er een behoorlijk prijskaartje aan hangt. We keken voor jou hoe je tegen een betaalbaar tarief op vakantie kan gaan in Hurghada. We hebben een aantal manieren voor je op een rijtje gezet om te besparen op jouw vakantie.

Kies jouw verblijfsplaats
Hurghada is een stad die ooit ontstond als een vissersdorpje waar de dorpelingen geen benul hadden van het toerisme wat aan het opkomen was. Egypte werd echter steeds populairder als vakantieland en dat had als gevolg dat er in Hurghada grote resorts werden gebouwd. De bekende grote ondernemingen met vakantie resorts wereldwijd lieten prachtige vakantieresorts bouwen die voldeden aan de eisen die verwende toeristen eraan stelden. 

Het gaat om vakantie resorts die doorgaans volgens een all inclusive systeem werken. Je betaalt éénmalig een tarief en voor die prijs mag je binnen het hotel van alle faciliteiten gebruik maken. Ideaal wanneer je voor een vakantie niet teveel kwijt wil zijn en niet voor onverwachte verrassingen op je vakantie wil komen te staan. Daarnaast zijn er ook particulieren die hun graantje meepikken van het toerisme in Hurghada. Ze starten een eigen bed and breakfast waar jij terecht kan wanneer je geen zin hebt in een massaal toeristenresort. Laat je dus niet gelijk leiden door de glossy magazines van grote hotel ketens maar informeer ook naar de bed and breakfast mogelijkheden in deze prachtige stad. Een extra mogelijkheid bespreken we in het volgende stukje voor je.

Airbnb in Hurghada
Wil jij niet afhankelijk zijn van een gastheer of een hotel in Hurghada maar gewoon helemaal je eigen gang kunnen gaan op jouw vakantie dan is daar altijd de betaalbare mogelijkheid van Airbnb op jouw vakantie. Je huurt andermans huis of appartement tegen een bepaalde prijs per dag of per nacht en maakt gebruik van alle faciliteiten. 

Daarbij kook je gewoon je eigen eten wat je haalt op de lokale markt. Een prima manier om te genieten van optimale vrijheid en om in contact te komen met de gastvrije lokale bevolking. Zaken als zwemmen zal je, net als bij een bed and breakfast, op eigen gelegenheid moeten doen en je moet naar een openbaar bereikbaar strand gaan wanneer je wil genieten van zon en zee. Ook zaken als je eten en drinken voor op het strand neem je dan zelf mee. Er zijn uiteraard wel strandtentjes maar die kunnen behoorlijk prijzig zijn.

Manieren om te besparen op jouw vakantie
Er zijn meerdere manieren om te besparen op jouw vakantie wanneer je in Hurghada bent. Een van die handige manieren is besparen op de kosten van jouw verblijf door buiten het hoogseizoen te gaan. Uiteraard is dit alleen een mogelijkheid die er is voor mensen zonder kinderen in de schoolgaande leeftijd. Je kan buiten het seizoen op vakantie gaan waarbij je ontdekt dat de hotels een lager tarief hanteren om de kamers alsnog te vullen. Dit kan tot wel 30 of 40 procent schelen vergeleken met de tarieven die worden gehanteerd wanneer er sprake is van het hoogseizoen. 

Het moment waarop je op vakantie gaat maakt dus behoorlijk wat uit. Om de temperaturen hoef je het niet te doen. In de wintermaanden is het in Hurghada nog behoorlijk warm vergeleken met Nederland. Met een temperatuur van 25 graden Celsius is het prima uit te houden en voelt het heerlijk zomers aan. In de nacht voelt het met 15 graden Celsius nog wel wat warm aan maar het is beter te doen dan bij de temperaturen in het hoogseizoen. Een andere manier om te besparen op vakantie heeft te maken met de huur van de kamers.

De beschikbaarheid bepaalt de prijs
De prijs van hotelkamers in Hurghada heeft voor een groot deel met de beschikbaarheid ervan te maken. Kamers die het snelste op zijn zullen naar verhouding het duurste zijn. Zeker wanneer er maar weinig van die kamers zijn is dit een probleem. Daarbij mag je dus denken aan de eenpersoonskamers in een hotel. Eenpersoonskamers zijn voor een hotel een behoorlijke kostenpost. Er gaat een gewone hoeveelheid schoonmaakwerk in zitten die men ook voor een tweepersoonskamer kwijt is. Doordat er maar één gast in kan logeren levert dit extra kosten op. Dat is gelijk de reden waarom een eenpersoonskamer relatief behoorlijk duur kan zijn wanneer je met vrienden op vakantie gaat. 

Het is dan ook altijd lonend om een tweepersoonskamer te huren in een dergelijk geval. Ga je met jouw gezin dan krijg je te maken met het feit dat de kinderen vaak in een aparte kamer in het hotel moeten slapen wat voor extra hoge kosten zorgt. Het is een goed idee om te kijken naar een hotel met een aantal gezinskamers. Dat zijn kamers die net wat ruimer zijn en waar één of meerdere bedden voor kinderen in staan. Ideaal wanneer je een betaalbare kamer zoekt waarbij de kinderen alsnog in jouw buurt zijn.

Het aantal faciliteiten bepaalt de prijs
Het aantal faciliteiten in een hotel is bepalend voor de prijs. Zaken als een kinderclub zullen ervoor zorgen dat je geen omkijken hebt naar jouw kinderen tijdens de vakantie maar dat je wel een hoger tarief betaalt. Ook zaken als een aquapark bij een hotel bepalen voor een groot deel de prijs. Hotels moeten dit soort faciliteiten wel draaiend houden en daar is een hoop extra toezichthoudend personeel bij nodig. Zoek je dus een hotel waarbij jij vooral van strand en zee wil genieten zonder dat je de hele tijd in het hotel zelf rondhangt, dan kan een hotel met wat minder luxe faciliteiten ook een goed idee zijn.

Besparen met je gezond verstand
Ga je op vakantie in Hurghada en wil je niet de hoofdprijs betalen, bespaar dan met je gezonde verstand. Bespaar op die zaken die voor jou haalbaar zijn. Ga voor een vakantie waar jij optimaal van kan genieten zonder dat je teveel inlevert op je vakantiegevoel.

 

Betaalbare Luxe
Ontdek betaalbare luxe en reis goedkoop naar Hurghada! Verken onze exclusieve selectie van de 10 beste budgetvriendelijke hotels en resorts voor een droomvakantie. Boek vandaag nog voor een voordelige en onvergetelijke ervaring!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: