Logo Transparency -02

Grand Aquarium Hurghada

Grand Aquarium Hurghada

Ga je op vakantie naar Hurghada dan geniet je daar volop van alle natuur die er te vinden is. Duikers noemen het een paradijs vanwege de vele koraalriffen, de diverse soorten haaien en de prachtige tropische vissen. Wanneer jij echter geen duiker bent is het alsnog mogelijk om de onderwaterwereld te bewonderen. We hebben het over het Grand Aquarium Hurghada. Dit aquarium is openbaar toegankelijk. We hebben voor jou een aantal belangrijke zaken op een rij gezet die goed zijn om te weten wanneer je er naartoe wil gaan. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over Grand Aquarium Hurghada!

 

Reserveer vooraf

We leven in een tijd waarin je voor alle openbare dierentuinen en aquaria waar je heen wil gaan moet reserveren. Dat geldt ook voor het Grand Aquarium Hurghada. Je moet vooraf reserveren en kijken wanneer er een moment is waarop men gelegenheid  heeft om jou te ontvangen. Een reservering houdt gelukkig nog niet in dat je ook direct hoeft te betalen: je betaalt pas bij de ingang van het aquarium. De tarieven staan op de website vermeld en daarbij valt iets op: de lokale bevolking betaalt minder per ticket dan toeristen. Verkijk je dus niet op de prijs als je gaat reserveren. Voor een kind tussen 4 en 10 jaar betaal je 14,25 euro. Kinderen onder de 4  jaar mogen gratis naar binnen. Voor een volwassene betaal je 28,50 euro. Je mag dan een hele dag in het Grand Aquarium verblijven.

 

Reserveren via het hotel

Veel hotels en all-inclusive resorts bieden jou de gelegenheid om via het hotel je tickets te boeken. In sommige gevallen kan je dan van een gereduceerd tarief gebruik maken. Daarnaast kan men je bij een hotelreceptie altijd vertellen wat er nog meer aan interessants te zien en te doen is in Hurghada en de naaste omgeving. Er zijn meerdere tours die interessant zijn om te doen tijdens jouw verblijf.

 

De historie van het Grand Aquarium

Het Grand Aquarium is gebouwd door 3 zakenlieden. Zij wilden de prachtige historie en het natuurschoon van hurghada aan jou als toerist laten zien. Dat is de reden waarom men de vissen en zoogdieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat aan jou toont. Het gaat dus niet om aquariumbakken waarin vissen in een te kleine ruimte leven: het gaat om grote aquaria waar de dieren de ruimte krijgen en waar ze een zo normaal mogelijk leven leiden. De kosten van de bouw bedroegen 360 miljoen Egyptische pond. Het werd gebouwd in 2015.

 

Het oppervlak van het Grand Aquarium

Voor een bezoek aan dit Grand Aquarium mag je gerust een dag de tijd nemen. Het oppervlak van het water is namelijk wel 3500 kubieke meters. Daarbij gaat het om aquaria met zeewater maar ook met zoetwater. Je ziet dus alle facetten van het natuurschoon en van het leven in en rondom de zee in dit aquarium.

 

Een enorme populatie

In het aquarium bevindt zich een enorme populatie vissen. Je treft er meer dan 1200 dieren aan. Er worden daarmee meer dan 100 soorten vertegenwoordigd. Daaronder bevinden zich uiteraard de mooie tropische vissoorten maar bijvoorbeeld ook haaien. Uiteraard vormen haaien een diersoort waar je gewoonlijk flink afstand van houdt. Toch is er speciaal voor de thrillseekers een mogelijkheid om te zwemmen met haaien.

 

Zwemmen met haaien in het Grand Aquarium

In het aquarium is het mogelijk om te duiken tussen de haaien. Het spreekt voor zich dat het hier niet gaat om de mensenhaai maar om inheemse haaiensoorten die jou niet zullen aanvallen. Je duikt met een instructeur. Je krijgt wanneer je komt duiken een duikpak en zuurstofflessen verstrekt om te gebruiken. Je reserveert een tijdvak en dat is het moment waarop jij een unieke ervaring krijgt aangeboden. Voor $100 mag jij het water in en ben je oog in oog met de meest fascinerende diersoorten. Zelfs de meest geroutineerde duikers spreken over een unieke ervaring. Het mag duidelijk zijn: men gaat heel ver om jou een onvergetelijke dag te bezorgen.

 

Diersoorten die je onder andere in het Grand Aquarium ziet

In het Grand Aquarium begeef jij je in de onderwaterwereld. Je ziet er onder andere de tijgerhaai en de zeeschildpad. Daarnaast maak je kennis met de sandbar haai, de verpleegster haai, pijlstaartroggen, eagle roggen, de blacktip haai en nog vele andere zoogdieren en vissen. Je kijkt niet van bovenaf naar de dieren. De kracht van dit aquarium is dat je er dwars doorheen loopt. In vele glazen tunnels bewonder jij de diersoorten en je kan dus oog in oog met ze komen te staan. Een unieke belevenis die je nergens anders ter wereld aangeboden krijgt.

 

Wat je absoluut meeneemt naar het Grand Aquarium

Plan je een bezoekje in naar het Grand Aquarium, dan moet je een aantal zaken echt met je meenemen. Zo moet je in een aantal gevallen je ID laten zien. Dat geldt ook voor de kinderen wanneer men de leeftijd wil controleren. Verder neem je schoenen mee waarop je een dag goed kan wandelen. Je zal nogal wat kilometers gaan maken wanneer je alle diersoorten wil zien. Denk eraan dat je ook je fototoestel en/of je filmcamera met je meeneemt. Jij wil uiteraard prachtige herinneringen bewaren aan dit bijzondere bezoek. Denk eraan dat je altijd fotografeert zonder flitser. De dieren zijn erg gevoelig voor lichtflitsen. Eigen eten mag je niet meenemen. Die regel hanteert men vanwege de gezondheid van de dieren in het Grand Aquarium.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: