Logo Transparency -02

Halal hotels en vakantie in Hurghada

Halal hotels en vakantie Hurghada

Egypte is een land waar de inwoners voor 90,2 procent islamitisch zijn. Dat is een voordeel wanneer jij als moslim op vakantie wil gaan naar Hurghada. De hotel eigenaren zullen uit principe al rekening houden met jou wanneer je er op vakantie gaat wanneer het aankomt op die zaken die er voor jou van doen. Daarbij mag je rekening houden met de ligging van het hotel maar ook met het eten wat er wordt geserveerd. We maakten een lijst voor jou van zaken waar je op let wanneer je een halal hotel gaat boeken en wanneer je op vakantie gaat naar dit land. 

De aanwezigheid van moskeeën in Hurghada

Hurghada, gelegen in Egypte, heeft een bevolking die voor het grootste deel soennitisch is. Een kleiner deel van de bevolking is Sjiitisch. Dat is iets wat je terug ziet wanneer je gaat kijken naar de moskeeën in Hurghada. Doordat de bevolking gewoon is om naar de moskee te gaan is het niet moeilijk om er één te vinden op vakantie. Door naar de moskee te gaan maak je kennis met de lokale gebruiken van de bevolking en je wordt er als een welkome gast ontvangen. Hotel eigenaren van halal hotels in Hurghada kunnen jou vertellen waar deze moskeeën gevestigd zijn.  

Eisen waar een halal hotel aan voldoet

Halal hotels onderscheiden zich op een aantal manieren van de meer westerse hotels wanneer het gaat om de gewoonten rond eten en inrichting. Zo wordt er alleen eten geserveerd wat halal is bereid. Het gaat dan om het vlees en gevogelte wat wordt geserveerd maar het gaat daarnaast ook om het feit dat er bijvoorbeeld volgens de islamitische regels wordt gewerkt wanneer het aankomt op drinkgewoonten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over zaken als pulled pork bij het buffet wanneer je aanschuift: er wordt gekookt met halal vlees waardoor jij kan eten zoals je dat thuis gewend bent. Daarnaast zijn er ook zaken aangaande de inrichting van het hotel aangepast voor jou. 

De aanwezigheid van gebedsmateriaal

Een hotel wat volgens de halal regels werkt heeft gebedsmaterialen voor jou ter beschikking zodat jij je kan richten in het gebed tijdens jouw  vakantie. Er zijn gebedskleden beschikbaar en doorgaans is er in het hotel ook een aparte gebedsruimte beschikbaar voor jou zodat jij je kan afzonderen van de grote massa. Dit zorgt ervoor dat jij je principes op vakantie niet aan de kant hoeft te schuiven: halal hotels zijn van alle gemakken voorzien.  

Halal restaurants in Hurghada

Wil jij in Hurghada uit eten gaan in een halal restaurant dan hebben we hier een aantal namen van restaurants waar jij van harte welkom bent. Granada restaurant en pub is een restaurant waar jij het heerlijkste halal eten krijgt. Verder kan je gaan naar Moby Dick restaurant, Le Tarbouche Hurghada en Mazagouna. Deze hotels staan beken om de grote en aantrekkelijke keuze wanneer het gaat om halal eten.  

Dagtrips in Hurghada voor moslim toeristen

Wil je in Hurghada op een dagtrip gaan dan is er een aantal uitstapjes wat voor jou zeker de moeite waard is. Zo kan je een hele dag weggaan met de Kairouan en El Jam toer. Je kan ook een privé dagtrip naar Dougga boeken. Een volledige dagtrip Dougga en Bulla Regia is eveneens een aanrader wanneer je cultuur wil snuiven en volop wil kennismaken met de bevolking. Zaghouan en de tempels van het water is eveneens een plek waar je als toerist absoluut moet zijn geweest in deze speciale streek.  

Maak kennis met de lokale bevolking

De lokale bevolking is voor het overgrote deel moslim en dat zie je ook terug in de dagtrips die er worden gepresenteerd in Hurghada. Er zijn meerdere jeep safari’s waar je aan kan deelnemen wanneer je bijvoorbeeld met het woestijnvolk kennis wil gaan maken. Deze uitstapjes worden georganiseerd door meerdere gidsen en jij kan via de hoteleigenaar informeren welke gidsen volgens moslim vriendelijke principes werken. Daarbij mag je denken aan kledingvoorschriften maar ook aan eten en drinken onderweg. Dit soort dagtrips zijn de manier bij uitstek om de lokale bevolking en de omgeving te leren kennen. Het is de mooiste manier van vakantie vieren voor eenieder die het drukke gewoel op stranden en eilanden wil voorkomen. Kennis maken met de lokale bevolking van Hurghada en de woestijn is voor jou het ultieme vakantie gevoel 

Zaken waar je op let bij het boeken van een vakantie

Ga je een vakantie boeken in Hurghada dan kom je twee termen tegen die door elkaar heen worden gebruikt. Het gaat hier om de termen moslim vriendelijke hotels en halal hotels. Moslim vriendelijke hotels houdt over het algemeen in dat men een apart deel van het buffet heeft gereserveerd voor halal eten. Daarnaast zal men over het algemeen geen speciale faciliteiten voor moslims hebben waardoor je zelf zaken zal moeten organiseren voor het gebed et cetera. Halal hotels zijn de oplossing voor moslims die geen concessies willen doen wanneer ze op vakantie zijn. Het gaat hier om hotels met enkel een halal buffet en met daarnaast alle faciliteiten die we in het bovenstaande stuk benoemden. Goed om dit in de gaten te houden wanneer je een vakantie gaat boeken. Beter is het eigenlijk nog om eerst de reviews van een moslim vriendelijk en een halal hotel te lezen voor je een reis boekt. Zo weet je zeker dat je in het hotel terecht komt waar jij je optimaal thuis zal voelen.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: