Logo Transparency -02

Het weer in Hurghada in Februari

Het weer in Hurghada in Februari

Ben jij al bekend met de Egyptische badplaats Hurghada? Deze badplaats ligt niet aan de Nijldelta, zoals je misschien zou verwachten, maar juist aan de Rode Zee. Dat biedt een aantal unieke voordelen: de Rode Zee staat bekend als de ‘dobberzee’, vanwege het unieke hoge zoutgehalte. Het is een binnenzee, veel kalmer dan de Middellandse Zee en bovendien blijft hij het hele jaar door warm. Dat is bij de Middellandse Zee wel anders, met name in de winter. Aan de talloze mineralen in het Rode Zee water worden bovendien talloze helende eigenschappen toegeschreven. Het is onder meer erg goed voor de huid. Hurghada is een stad die geheel is ingespeeld op de behoeften van de (westerse) toerist. Je vindt hier de meest luxueuze hotels met zeezicht, talloze boot- en watersportfaciliteiten en uitgestrekte stranden.

Bereikbaarheid Hurghada

Hurghada ligt ver in het binnenland van Egypte en buiten de traditioneel toeristische Nijlzone. Gelukkiger is er op het gebied van infrastructuur de afgelopen jaren heel veel verbeterd. Niet alleen in de stad zelf, maar ook qua toegankelijkheid van buitenaf. Zo beschikt Hurghada, een stad van zo’n 250.000 inwoners, over een eigen internationale luchthaven. Tegenwoordig zijn er ook veel gepensioneerde Europeanen permanent gevestigd in Hurghada. Waarom? Vanwege het droge en warme klimaat met veel zon en weinig regen.

Wat is er allemaal te zien in Hurghada?

In Hurghada is het hele jaar door wat te beleven, ook in de (niet zo koude) wintermaanden. Behalve uitgebreide vakantiedorpen vind je er een luxueuze jachthaven en het koraalrif van Sharm El Naga, op ongeveer 55 kilometer ten zuiden van Hurghada. Soma Bay is een vrij nieuwe badplaats vol hotels, resorts en een internationale golfbaan. Ook vind je hier unieke thermen met warm zeewater. Je kunt hier een uitgebreide kuur volgen en genieten van massages. El Gouna is een geheel kunstmatig aangelegde luxestad ten noorden van de stad. Het bestaat uit talloze eilandjes, kanalen en bruggen en wordt ook wel liefkozend ‘Egyptisch Venetië’ genoemd. Per boot kun je een tocht afleggen naar de prachtige Towali- en Giftun-eilanden.

Strandvakantie in februari

Wie een groot liefhebber is van strandvakanties kan eigenlijk het hele jaar door in Hurghada terecht. De temperaturen zijn namelijk het hele jaar door bijzonder aangenaam. Heb je het snel té heet, krijg je het snel benauwd? Dan zijn de wintermaanden zelfs ideaal om een bezoek te brengen aan Hurghada. Egypte kent geen winter zoals we die in Nederland kennen: de temperaturen hier zijn eigenlijk altijd aangenaam. Bovendien regent het zelden en kun je ook in februari dikwijls genieten van 8-9 aaneengesloten zonuren op een dag. Daar komt nog eens bij dat ook de Rode Zee niet echt afkoelt: zelfs als je een koukleum bent, kun je hier het hele jaar door in zwemmen. Een binnenzee als de Rode Zee warmt gemakkelijk op.

Hurghada in de zomer?

Hurghada is met name een populaire vakantiebestemming in de zomer, maar dat is vooral omdat de meeste mensen in die maanden op vakantie gaan. Zoals gezegd, als het je om zon, zee en strand te doen is, biedt Hurghada het hele jaar door uitkomst. In de zomermaanden zijn er uiteraard meer activiteiten op land en zee. Ook worden er in die maanden meer excursies per boot en bus georganiseerd. Daar staat tegenover dat de zomermaanden ook onhebbelijk druk kunnen zijn, zeker in een toeristische trekpleister als Hurghada. Hou je van rust, dan zijn de wintermaanden ideaal. In de zomer betaal je doorgaans ook de volle mep bij touroperators, vliegtuigmaatschappijen en hotels. In de winter vind je vaak aantrekkelijke kortingen.

Hurghada weersverwachting

Aangenaam warm, een zonnetje en een stralend blauwe hemel. Vergeet je zonnebrand alsjeblieft niet, want zonder is het voor de gemiddelde Nederlander absoluut geen doen. In de maanden juni-augustus kun je rekenen op liefst 11-13 aaneengesloten zonuren per dag. In de winter is dat met 8-9 uren echt niet minder. Waar je in hartje zomer moet rekenen op temperaturen tot wel 35-37 graden, is dat in februari een verkoelende graad of 22. Dat is nog altijd lekker warm. Je hebt ook in februari meestal aan een T-shirt genoeg. In de avond is een dun jasje voldoende om je warm te houden. Hou er rekening mee dat in de woestijn de avonden soms aanzienlijk kouder zijn dan de dagen. Gelukkig is een dikke jas een overbodige luxe. Een ander dingetje om rekening mee te houden: in de winter gaat de zon een stuk eerder onder dan in de zomer. Wil je optimaal genieten van je dag? Bezoek Egypte dan in de zomer.

Zeewater en neerslag

Egypte bestaat voor 90% uit woestijn. Niet voor niets wordt de Nijl de levensader van het land genoemd. In Hurghada zit je niet aan de Nijl, maar aan de Rode Zee. Dit water is niet geschikt als drinkwater, dus de watervoorziening is soms wat schaars. Overigens kun je overal op straat en in kleine kioskjes tegen een klein bedrag drinkwater inslaan. Het zijn niet alleen toeristen die op straat drinkwater kopen: ook de Egyptenaren zelf kopen hier hun water. Het leidingwater stroomt niet altijd even betrouwbaar en is bovendien niet geschikt als drinkwater. Je zult er meestal niet ziek van worden, maar het heeft een onaangename chloorsmaak. Het zeewater van de Rode Zee brengt optimaal verkoeling op een warme dag, maar is ook op zichzelf al aangenaam warm. Je hoeft niet bang te zijn dat je in het water kou lijdt.

Toerisme en drukte

De drukste toerismemaand in Hurghada is Julia, opvallend genoeg gevolgd door januari en maart. Tijdens de maanden zullen de prijzen voor vluchten en hotels het hoogst zijn. Vroeg boeken is voordelig. De minst drukke maand in Hurghada is november. In februari zal het gemiddeld druk zijn. Zowel de temperaturen als de prijzen zijn in deze maand uitstekend. Gemiddeld genomen geniet je van een temperatuur van 25 graden overdag en 15 in de avond. Het subtropische woestijnklimaat zorgt voor constant warme en droge dagen. Hou gedurende de nacht in de winter rekening met frisse temperaturen van rond de 9-11 graden Celsius.

Betaalbare luxe 

Ontdek betaalbare luxe en reis goedkoop naar Hurghada! Verken onze exclusieve selectie van de 10 beste budgetvriendelijke hotels en resorts voor een droomvakantie. Boek vandaag nog voor een voordelige en onvergetelijke ervaring!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: