Logo Transparency -02

Het weer in Hurghada in Maart

Het weer in Hurghada in Maart

Hurghada is één van de grootste Egyptische toeristentrekpleisters. Niet vanwege de historie van de stad, maar vanwege de vele hotels, resorts, het fantastische klimaat en de luxueuze ligging aan de Rode Zee. Heel Hurghada is ingespeeld op de toeristenindustrie. Je vindt hier dan ook het hele jaar door toeristen. Je vindt er talloze faciliteiten op het gebied van watersport. Hurghada is een ideale locatie voor surfers, sportvissers, maar ook duikers en zeilers. Je vindt er bovendien talloze snorkelaars en kiters. Hurghada is pas sinds het begin van de twintigste eeuw een nederzetting. Lange tijd was het slechts een klein plaatsje van vissers en arbeiders, tot grote buitenlandse investeerders in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw kapitalen in Hurghada begonnen te pompen. De bevolking is in relatief korte tijd explosief toegenomen en bedraagt zo’n 250.000 man. Je vindt er ook veel Europese pensionado’s.

Hurghada en infrastructuur

Hurghada is een toeristische trekpleister dankzij zijn warme en droge woestijnklimaat. Dit houdt in dat de temperaturen het hele jaar door prettig warm zijn (eigenlijk altijd boven de 20 graden Celsius) en dat er nauwelijks een druppel neerslag valt. Ook in hartje winter en in maart kun je genieten van 8-10 aangesloten zonuren op een dag. Dat is een verademing voor wie er net een koude, grauwe en saaie Nederlandse winter op heeft zitten. Gezien het feit dat de stad jaarlijks zoveel toeristen trekt, wordt er flink wat geld in de infrastructuur gepompt. Hurghada ligt redelijk geïsoleerd ten opzichte van de andere grote Egyptische trekpleisters in de Nijldelta, maar heeft inmiddels een eigen internationale luchthaven.

Wat is er te doen in Hurghada?

De focus ligt in Hurghada met name op het water. En op ontspanning natuurlijk. Boek je een verblijf in een luxueus resort, dan is er nauwelijks reden om dit te verlaten. Je vindt er bijna alles wat je nodig hebt, plus talloze ontspanningsmogelijkheden. In de stad zelf kun je heerlijk eten, shoppen en dagelijkse boodschappen doen. In Hurghada wordt heel veel gesurft en gezeild, maar je kunt er ook uitgebreid zwemmen en snorkelen. De Rode Zee is heel het jaar door aangenaam warm en biedt op extreem hete dagen bovendien verkoeling. Dankzij het hoge mineraalgehalte van de Rode Zee zijn er bovendien talloze helende eigenschappen aan toegeschreven. Zo is het zilte zeewater onder meer goed voor eczeem. Daarnaast staat de Rode Zee bekend om het feit dat je erin blijft dobberen: zwemmen is hier een makkie.

Weersverwachtingen in maart

Dankzij het woestijnklimaat Hurghada heel het jaar door warme en droge dagen. Dat houdt in dat de verschillen tussen zomer en winter minimaal zijn. Zowel in maart als in hartje zomer kun je met korte mouwen de straat op en heb je geen regenjas nodig. De enige verschillen zijn dat het in maart ’s avonds en ’s nachts wat meer afkoelt dan in hartje zomer. Je hebt dus kans dat het ’s avonds wat frisjes is, zeker als het waait. Vergeet geen dun jasje mee te nemen of een vest met lange mouwen. Voor maart gelden gemiddelde temperaturen van tussen de 18 en 25 graden Celsius. De zee is aangenaam warm en heeft een gemiddelde temperatuur van 24 graden Celsius. Dat is nogal een groot verschil met onze Atlantische Oceaan of zelfs de Middellandse Zee. De Rode Zee is een kleine en nauwe binnenzee, die gemakkelijk opwarmt. Je kunt er ook in maart in zwemmen zonder dat je bang hoeft te zijn kou te vatten.

Is maart een drukke maand in Hurghada?

Hurghada trekt het hele jaar door toeristen vanuit Europa, Amerika en het Midden-Oosten. Druk is het er in zekere zin altijd. Traditioneel gezien is juni de drukste maand in het jaar. In het begin van de zomer vind je hier de meeste toeristen. Andere traditioneel drukke maanden zijn januari en maart. Waar de temperaturen in hartje zomer tot boven de 40 graden Celsius kunnen uitsteken, is dat in maart nog niet het geval. Reken op een graad of 25 in maart. Dat is warm, maar ook weer niet zo heet dat je levend verbrandt en nergens fut voor hebt. Bij een woestijnklimaat hoort dat de temperaturen ’s nachts een heel stuk lager liggen dan overdag. Dat houdt in dat het ’s avonds laat nog weleens frisjes kan zijn. Echt kou zul je niet pakken, want met een graad tot 9-11 ’s nachts biedt een dun jasje of dik vest al uitkomst.

De Egyptische winter

Kortom: de Egyptische winter is een ware lust. Iets waar we in Nederland, met ons snertweer en gure dagen jaloers op kunnen zijn. Halverwege maart loopt de winter bovendien op zijn einde en maakt de lente zijn intocht. Lente in Egypte is verademend: het is warm genoeg om in een T-shirt rond te lopen, te zonnebaden en heerlijk te zwemmen, zonder dat je wegsmelt van ellende of meteen verbrandt. Niet voor niets is Hurghada de tweede grootste Egyptische trekpleister. Dankzij de ligging kun je hier het jaar door zwemmen in de Rode Zee. Ben je een liefhebber van wateractiviteiten? Dan kun je er je hart ophalen. Vanaf de maand februari mag je al rekenen op zo’n 10 aangesloten zonuren op een dag. Daar komt nog eens bij dat de zon schijnt, de hemel strakblauw is en je stemming uitstekend.

Betaalbare luxe 

Ontdek betaalbare luxe en reis goedkoop naar Hurghada! Verken onze exclusieve selectie van de 10 beste budgetvriendelijke hotels en resorts voor een droomvakantie. Boek vandaag nog voor een voordelige en onvergetelijke ervaring!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: