Logo Transparency -02

Het weer in Hurghada per maand

Hurghada staat bekend om een populaire vakantiebestemming. Door na te gaan wat de weersomstandigheden van Hurghada zijn gedurende de verschillende maanden van het jaar kan je ook bepalen wat de beste reistijd is voor je vakantie naar deze prachtige stad. Je kunt er namelijk genieten van het strand, de verschillende bezienswaardigheden en excursies en daar is wel goed weer voor nodig natuurlijk. Lees hieronder verder om alles te weten over het weer in Hurghada per maand.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Het weer in Hurghada per maand

Hurghada is gelegen in Egypte en heeft minstens 200.000 inwoners. Het weer is gekenmerkt door een subtropisch droog en dor woestijnklimaat. Hurghada is laaggelegen waardoor er meer sprake is van warm weer en verdamping dan van neerslag. De temperaturen kunnen vrij verschillend zijn in Hurghada afhankelijk van wanneer je ernaartoe reist. Hieronder tref je de weersomstandigheden vermeld per maand.

 

Januari

Temperatuur overdag:           23℃

Temperatuur ‘s nachts:          11℃

Luchtvochtigheid:                   51%

 

Hurghada in Januari is lekker fris met temperaturen die schommelen tussen de 21℃ en 24℃. Alhoewel het lekker warm kan worden, zal je toch een lekker zacht briesje voelen aangezien Januari di koudste maand is van het jaar.

 

Februari

Temperatuur overdag:           25℃

Temperatuur ‘s nachts:          13℃

Luchtvochtigheid:                   46%

 

Hurghada is Februari is lekker warm, met hier en daar wat regen en mist. De warme temperatuur van 25℃ wordt lekker afgekoeld met een zachte bries. Februari is de perfecte maand om naar Hurghada te reizen vanwege het prettige weer.

 

Maart

Temperatuur overdag:           29℃

Temperatuur ‘s nachts:          16℃

Luchtvochtigheid:                   44%

 

In de maand Maart kan het redelijk warm worden, met een gemiddeld temperatuur van 29℃. Af en toe kan je wat mist verwachten in de nachturen. Ook Maart is een ideaal moment om naar Hurghada te reizen omdat het niet te warm en niet te vochtig is.

 

April

Temperatuur overdag:           33℃

Temperatuur ‘s nachts:          18℃

Luchtvochtigheid:                   33%

 

Er zal af en toe wat regen vallen in Mei, maar over het algemeen zal het warm weer blijven. Je kunt rekenen op gemiddeld 31℃ tot 32℃ in combinatie met een zacht briesje.

 

Mei

Temperatuur overdag:           35℃

Temperatuur ‘s nachts:          21℃

Luchtvochtigheid:                   31%

 

In Mei is Hurghada redelijk warm met schommelende temperaturen in de 34℃ en 35℃. Je kunt af en toe wat plaatselijke regen en onweer verwachten, maar over het algemeen zal het vrij warm zijn met een matige wind.

 

Juni

Temperatuur overdag:           39℃

Temperatuur ‘s nachts:          25℃

Luchtvochtigheid:                   32%

 

In Juni is het weer in Hurghada warm, met temperaturen in de 38℃ en 39℃ waardoor je beschermende kleding moet dragen en proberen de hete zon te vermijden. Gelukkig is de wind wel aanwezig om je wat af te koelen.

 

Juli

Temperatuur overdag:           39℃

Temperatuur ‘s nachts:          27℃

Luchtvochtigheid:                   35%

 

Juli wordt beschouwd als de heetste maand van het jaar in Hurghada. Temperaturen lopen tot in de 39℃ of soms wel 40℃. Neem beschermende voorzorgsmaatregelen tegen de hete zonnestralen en vermijd de zon tussen 11 a.m. en 4 p.m.

 

Augustus

Temperatuur overdag:           39℃

Temperatuur ‘s nachts:          28℃

Luchtvochtigheid:                   37%

 

Als één van de heetste dagen van het jaar kan je heel warm weer verwachten die op kan lopen tot wel 39℃. Vermijd de zon tussen 12 en 3 p.m. en bescherm jezelf tegen de uv-stralen van de zon.

September

Temperatuur overdag:           37℃

Temperatuur ‘s nachts:          26℃

Luchtvochtigheid:                   42%

 

In de maand September is het nog steeds redelijk heet en dien je je nog te beschermen tegen de zonnestralen met temperaturen rond de 37℃. De wind is matig en kan voor wat afkoeling zorgen.

 

Oktober

Temperatuur overdag:           32℃

Temperatuur ‘s nachts:          22℃

Luchtvochtigheid:                   47%

 

Het weer in Oktober is niet bepaald fris, je kunt temperaturen meemaken die oplopen tot wel 34℃. Dit kan onaangenaam worden ervaren door het menselijk lichaam. Zorg altijd voor bescherming tegen de felle zon.

 

November

Temperatuur overdag:           28℃

Temperatuur ‘s nachts:          18℃

Luchtvochtigheid:                   53%

 

De maand November staat bekend om van de warmste maanden van het jaar met temperaturen die boven de 30℃ liggen. Het is dan ook sterk aan te raden om gebruik te maken van een zonnebril, beschermende kleren, zonnebrandcrème en een hoed of pet.

December

Temperatuur overdag:           25℃

Temperatuur ‘s nachts:          14℃

Luchtvochtigheid:                   53%

 

In de maand December kan je hier en daar een regenbui verwachten, maar over het algemeen zal de maand December droog en redelijk warm zijn. De temperaturen kunnen oplopen tot wel 29℃.

 

Zee temperatuur per maand

De watertemperatuur van de zee in Hurghada waarbij je lekker kunt genieten van het strand om te zwemmen, kajakken, surfen, duiken, snorkelen of windsurfen is het hele jaar door vrijwel ideaal. Hieronder tref je de gemiddelde minimum en maximumtemperaturen van de zee per maand.

 

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sept Okt Nov Dec
Min 25℃ 24℃ 24℃ 24℃ 26℃ 28℃ 30℃ 30℃ 29℃ 29℃ 29℃ 27℃
Max 23℃ 23℃ 23℃ 23℃ 25℃ 26℃ 28℃ 29℃ 28℃ 28℃ 26℃ 25℃

 

Hurghada is een ideale vakantiebestemming, zowel voor jong en oud. Aangezien je er verschillende buitenactiviteiten kunt doen, is het aan te raden om eerst na te gaan wat de weersomstandigheden zullen zijn tijdens je vakantie zodat je verzekerd bent van prettig weer.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: