Logo Transparency -02

Hurghada of Sharm El Sheikh

Hurghada of Sharm El Sheikh

Wil je op vakantie gaan naar Egypte dan kom je al snel uit in een grote toeristische stad. We hebben twee vakantielocaties met elkaar vergeleken die zich allebei richten op toeristen die voor een all inclusive vakantie komen. Hurghada is een locatie die nog wat minder bekend is bij het grote toerisme, terwijl Sharm El Sheikh een meer bekende plek is. We keken voor je naar een aantal zaken waar je op let wanneer je een vakantie gaat plannen. Lees hieronder verder om achter de verschillen tussen Hurghada en Sharm El Sheikh te komen!

 

Authenticiteit

Ga je op vakantie naar Egypte dan zal je in eerste instantie natuurlijk kijken naar de foto’s die men plaatst van de hotels. Daaruit zal al snel blijken dat het een lastig vergelijken is. De beide plaatsen beschikken namelijk over oogstrelend mooie hotels waar het comfortabel toeven is. Wanneer je echter meer wil zien van Egypte kom je al snel uit bij de authenticiteit. Je wil wellicht ook wat zien van de stad zelf waar je verblijft en dat is dan ook een belangrijk punt om naar te kijken. Daar waar men in Sharm el Sheikh op dit punt de weg volledig kwijt lijkt te zijn geraakt biedt Hurghada jou alles wat je als toerist graag wil zien. Men heeft er meerdere wijken in de stad die ieder hun eigen karakter hebben. Zo tref je er een grote bazaar in Dahar. Dit is de bazaar waar niet alleen de vissers hun vangst verkopen: je kan er ook terecht voor allerhande levensmiddelen en kleding. Ook souvenirs zijn hier in overvloed te koop. Je gaat niet naar een toeristische winkelstraat maar je doet je inkopen bij de lokale bevolking. En absolute pre. Voor een bezoekje aan deze bazaar mag je dan ook gerust een dag uittrekken.

 

Veiligheid

Dit is een heel belangrijk punt wanneer je een vakantie gaat boeken. Wil jij verder kijken dan alleen het hotel, dan houdt dit in dat je ook op straat gaat. Sharm El Sheikh staat helaas bekend om het grote aantal verkeersdoden wat hier jaarlijks te betreuren valt. Het verkeer is rommelig en erg onoverzichtelijk. Je kan wel over straat gaan maar dit zal niet altijd absoluut veilig gaan. Op pad met kleine kinderen in de stad is dan ook een absolute no go. Je hebt weinig gemoedsrust wanneer je steeds moet oppassen dat er geen kind onder een auto belandt. Hurghada is van zichzelf een klein vissersplaatsje en dat merk je eigenlijk aan alles. De wegen zijn er minder druk en er is meer rust op straat. Wel moet je er rekening mee houden dat het een plaats is met heel veel smalle straatjes. Dit zorgt voor een rustige doorstroom maar het kan zijn dat je de hand van je kinderen toch liever even vasthoudt wanneer je op een druk punt belandt.

 

Politieke rust of onrust

Hurghada is een typische Egyptische stad waar op zich wel politie op straat is maar waar niet echt sprake is van politieke onrust. Natuurlijk zal er wel eens een opstootje te zijn maar jij als toerist merkt daar opmerkelijk weinig van. Je kan gerust op vakantie gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat je middenin een rel belandt. Dat is wel anders in Sharm El Sheikh. Dit is een stad waar een poos geleden nog een hoop politieke onrust was. De politie was op straat en moest grote charges uitvoeren. De toeristen mochten het hotel niet meer uit vanwege hun eigen veiligheid. Het was een situatie waarin niet altijd mensenlevens in gevaar waren maar van rust kon je ook niet spreken. Wil je zeker zijn dat je in een plaats met politieke rust belandt dan is dus Hurghada ook hier de betere keuze.

 

Gastvrijheid

in de beide steden is het nu wel duidelijk geworden dat men voor een belangrijk deel moet voorzien in het levensonderhoud via het toerisme. Dat wil echter nog niet zeggen dat de hele bevolking nu zo gelukkig is met de situatie. Als er een ding bleek uit de bestorming van toeristenresorts in Sharm El Sheikh was het wel dat er een onvrede heerst onder een deel van de bevolking met het toerisme. Jij wil als toerist de straat op zonder dat men jou financieel wil uitkleden en zonder dat je leven in gevaar is. Wat dat betreft ben je in Hurghada dan ook in een wat veiliger gebied. Daar ben je als toerist nog een zeer gewaardeerde gast. Je wordt door de lokale bevolking van harte welkom geheten en men laat jou volop kennis maken met hun cultuur. Wil je dit laatste aspect trouwens extra ervaren, kom dan buiten het hoogseizoen. Met temperaturen vanaf 22 graden Celsius is het altijd goed vakantieweer in Egypte. Daarnaast is het toerisme in deze periode nog half in de ‘slaapstand’. Je zal dan meer zien van de cultuur van Hurghada.

 

Tarieven van hotels en resorts

Sinds de politieke onrusten in Sharm El Sheikh heeft men voorzorgsmaatregelen moeten treffen om de toeristen te beschermen. Het leger en beveiligingsdiensten staan paraat om jou te beschermen wanneer je op vakantie bent. Dat heeft zo zijn weerslag op de prijzen die jij betaalt om op vakantie te kunnen gaan. De tarieven beginnen vanaf ongeveer 200 euro hoger in Sharm El Sheikh dan in Hurghada. In Hurghada mag je vanaf 198 euro per persoon een all inclusive vakantie boeken: In Sharm El Sheikh beginnen deze tarieven vanaf ongeveer 398 euro. Reken er dus maar op dat je meer rust krijgt voor een lager tarief in Hurghada.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: