Logo Transparency -02

Hurghada quad safari & tour

Hurghada Quad safari & Tour  

Je kan Hurghada op meerdere manieren verkennen. Je kan met een jeep of een touristenbus op pad gaan. Wie avontuurlijk is aangelegd kies er echter voor om met een quad de woestijn in te gaan. Wanneer jij dit ook wil gaan doen hebben we wat nuttige informatie voor je op een rij gezet. Zo zie jij gelijk wat een leuke manier is om jouw vakantie in Hurghada door te brengen. We geven ook een paar tips. Zo weet je zeker dat je zonder onverwachte vervelende verrassingen op pad kan gaan.  Lees hieronder verder om mee te weten te komen over  de Quad safari en tours!

 

Tip: verzeker je goed vooraf  

Ga je met een quad op pad met een organisatie dan is het goed om je te beseffen dat je wellicht nog nooit met een quad hebt gereden. Dit is een kunst op zich en dat is zeker het geval wanneer je op een zanderige ondergrond in de woestijn gaat rijden. Een quad is een kostbaar voertuig en je huurt het eigenlijk voor een schijntje. Bedenk je wel goed dat organisaties zuinig zijn op hun voertuigen. Wanneer er door een ongelukje van jouw kant schade ontstaat aan een quad komen de kosten dan ook geheel voor jouw rekening. Een goede reisverzekering voorkomt dat jij met een gehuurde quad voor hoge kosten komt te staan. Je kan een reisverzekering zo boeken dat gehuurde voertuigen eveneens onder de verzekering vallen. Denk daarbij aan het feit dat je altijd een eigen risico hebt. Dit kan je afkopen bij het afsluiten van de reisverzekering. Een verzekering kan je ook afsluiten bij het boeken van de quad safari zelf. Ook daarbij geldt dat je het eigen risico kunt afkopen. Verder geldt daarbij dat het tarief voor het verzekeren van de quad vaak wat hoger ligt dan bij een verzekering die je in Nederland al afsluit. Dat komt natuurlijk doordat de organisatie waar jij de quad huurt als bemiddelaar geldt. Wil je voordeliger uit zijn en de voorwaarden rustig kunnen doorlezen, dan boek je een reisverzekering in eigen land.  

 

Een woestijnsafari inclusief kamelenrit  

Wil jij een safari die dubbel avontuurlijk is, dan is een woestijnsafari waarbij je ook een kamelenrit maakt een zeer goed idee. In dit geval ben je voor 3 uur onder de pannen. Je rijdt naar een bedoeïenendorp waar je overstapt op een kameel. Je wordt getrakteerd op zwarte thee door de gastvrije bedoeïenen. Deze dagtrip voert jou door de zandduinen van de woestijn heen. Houd er rekening mee dat het vooral zand happen is wanneer er een beetje wind staat. Een sjaal die je voor je mond kan binden is dan ook geen luxe. Deze safari boek je al vanaf 16 euro per persoon. Een belevenis die je niet snel zal vergeten.  

 

Een quad tour langs de zee en over de bergen heen  

De zonsondergang in Hurghada heeft iets magisch. Het is iets wat je gewoon een keer gezien moet hebben. De mooiste plek om dit te doen is per quad. Je kan een tour maken die je meeneemt door de bergen heen en langs het strand. Een dergelijke rit duurt gemiddeld 3,5 uur. Houd er rekening mee dat je door het donker heen moet rijden met jouw quad na zonsondergang. Het is goed om een keer in eigen land te oefenen met een quad voor je deze omstandigheden aandurft. Natuurlijk krijg je een goede instructie maar het is fijner om alvast een keer te hebben geoefend.  

 

Quad rijden en snorkelen bij Giftun Island  

Wil jij een hele dag weg en wil je daarbij actie en verwondering combineren, dan is het een geweldig idee om een quad rit te boeken waarbij je ook gaat snorkelen. Je rijdt eerst een heel stuk met een quad langs de kustlijn en daarna vaar je met een boot naar Giftun Island. Daar kan je gaan snorkelen tussen de koraalriffen. Vanaf 37 euro maak je deze dagtocht die maar liefst 11 uur duurt. Houd er rekening mee dat er op Giftun island geen hotels staan waar je even wat kunt eten. Veel organisaties waar je deze safari boekt zorgen voor bronwater en frisdrank gedurende de dag. Ook een lunch zit vaak bij de prijs inbegrepen. Je krijgt een snorkeluitrusting in bruikleen: je hoeft dus niet met duikspullen te sjouwen. Verder krijg je ter plekke een goede uitleg en instructie. Deze dagtocht is de manier bij uitstek om de mooiste en avontuurlijkste foto’s te maken. Ervaring met quad rijden of snorkelen is niet verplicht maar wellicht wel handig. 

 

Rijden met een buggy en een quad  

Een quad is een manier om door de woestijn heen te rijden die avontuurlijk is. Er is echter altijd nog een overtreffende trap. We hebben het over het rijden met een dunne buggy. Dat kan je doen tijdens een 3 uur durende safari. Je rijdt naar het rode zee gebergte alwaar je een half uur met een buggy zult rijden. Deze rit is het toppunt van avontuur. Het is goed om je te ‘wapenen’ tijdens dit avontuur. Dat kan je bijvoorbeeld doen met een bodycam. Zo weet je zeker dat je geen apparatuur hoeft vast te houden terwijl je rijdt. Een sjaal voor je gezicht is ook hier geen overbodige luxe. In de bergen kan het behoorlijk stoffig zijn en zand happen is geen pretje.   

 

Een avond in een Bedoeïenendorp  

Een quadsafari naar een Bedoeïenendorp is een enorm goed idee. Er zijn safari’s waarbij je met een quad naar een Bedoeïenendorp toe gaat waarbij je bovendien wordt getrakteerd op een feestelijke avond. Je eet met dit bijzondere volk samen en je krijgt een avond vol folklore gepresenteerd. Houd er rekening mee dat je een camera met je meeneemt om dit alles vast te leggen: je zult er niets van willen missen. Naast een quad heb je ook een dunne buggy tot je beschikking. Het is dan ook goed om naast een gewone camera een bodycam met je mee te nemen.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: