Logo Transparency -02

Hurghada winkelcentrum en winkelen

Hurghada is een zeer populaire toeristische bestemming, niet alleen vanwege de zon, het strand, het weer, de cultuur, het lekker lokaal eten en de vele toeristische attracties en excursies maar ook de gezellige winkelcentra en de hele winkelbelevenis. Er zijn veel leuke winkels en winkelgebieden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in Hurghada. Lees hieronder verder om meer te weten over de verschillende winkelcentra en het winkelen in Hurghada. De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Winkelen in Hurghada

Hurghada is de ideale vakantiebestemming als je wilt gaan winkelen. Deze stad is gelegen aan de Rode Zee en is één van de bekendste Egyptische toeristische trekpleisters. Jaarlijks komen er veel toeristen, wat deze stad dan ook aantrekkelijk maakt als het om winkelen gaat. Je vindt er veel internationale maar ook lokale winkels en grotere winkelcentra zoals de Senzo Mall in de stad of de het souqgebied van El-Dahar. De verschillende winkels verkopen sieraden, souvenirs, parfum, papyrus, schoenen en nog veel meer. Je kunt voor vrijwel alles terecht in de vele winkels in Hurghada.  

De openingstijden

De meeste winkels en winkelcentra in Hurghada gaan vanaf 9 of 10 uur in de ochtend open. Deze winkels blijven vervolgens de hele dag open, vaak tot in de late nachturen. Dit maakt het mogelijk om ook in de avond te kunnen winkelen met een andere gezellige sfeer. Op vrijdag is het gebedsdag, waarbij de meeste winkels in de middag een aantal uur gesloten zijn. Dit wordt uit eerbied gedaan om in gebed te treden. Na het middaggebed gaan de meeste winkels weer open.  

Veiligheid winkelen in Hurghada

Over het algemeen kan je vrij veilig winkelen in Hurghada. Je moet alleen extra alert zijn als je naar grote openbare plaatsen gaat, naar kloosters en kerken, overheidsgebouwen of gebouwen van de veiligheidsdienst. Verder zijn er op verschillende strategische plaatsen militaire dienst ingesteld om de veiligheid van de toeristen te waarborgen. Volg de instructies van de militaire dienst nauwkeurig op, ga de straat niet alleen op in de avond en let goed op je spullen aangezien er op de meeste toeristische plaatsen zakkenrollers rondlopen. Daarnaast moet je een oogje houden op de opdringerige lokalen die een praatje komen doen om je allerlei spullen te verkopen.  

De prijzen in Hurghada

In vergelijking tot Nederland zij de prijzen in Hurghada vrij goedkoop. Je kunt er voordelig winkelen aangezien de meeste winkels geen vaste prijzen hanteren. Dit maakt het mogelijk om met de meeste winkeleigenaren te kunnen onderhandelen over de prijs. De meeste winkeleigenaren zijn vrij opdringerig en proberen je van alles aan te smeren. Wees alert en betaal niet meer dan het product waard is. De lokalen kunnen vrij slim zijn als het om verkoop vaardigheden gaat. Daarnaast zijn niet alle winkeleigenaren bereid om over de prijs te onderhandelen.

Sheraton Street

Bij de bekende Sheraton Street kan je van alles kopen. Denk zo aan accessoires, sieraden, kleding, schoenen, cosmetica en dergelijk. Deze lange winkelstraat in Hurghada is altijd gezellig en er is altijd wat te beleven. Naast de vele verschillende soorten winkels kan je ook wat eten en drinken in de cafés en restaurants. Je kunt ook langs Sherry Street, een grote zijstraat van de Sheraton Street. De Sheraton Street is een toeristisch gebied, waardoor je ook prijzen kunt verwachten die gericht zijn op toeristen.  

Senzo Mall

De grote Senzo Mall is sinds 2009 geopend en is één van de grootste winkelcentra van Hurghada en is niet ver van het vliegveld vandaag. In het winkelcentrum vind je een uitgebreide foodcourt, een klein kinderpretpark, een hypermarket, verschillende lokale en internationale winkels waaronder winkels van grote merken. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd in het winkelcentrum.  

El Mamsha-promenade

Deze mooie boulevard is een prachtige wandelplek waarbij zowel toeristen als lokalen samenkomen voor een gezellige dag. Er zijn verschillende grote en kleine winkels langs de boulevard en je kunt lekker afkoelen in één van de vele cafés en restaurants.  

El Dahar bazaar (Souk)

El Dahar is een plek die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie in Hurghada als je lekker wilt winkelen. El Dahar is een oud deel van Hurghada waar de meeste lokalen hun winkeltjes hebben. Je vindt in El Dahar ook een grote souk, waar je terecht kunt voor van alles en nog wat.

Hurghada City Centre Shopping Mall

In de stad tref je het allernieuwste winkelcentrum van Hurghada, Hurghada City Shopping Mall. Dit winkelcentrum beschikt over een tal van grote en kleine winkels, zowel lokaal als internationaal. Er is zelfs een grote bioscoop binnen in het winkelcentrum en je kunt je er een hele dag vermaken.   Als je van winkelen houdt, dan is een vakantie naar Hurghada ideaal voor jou. Je kunt in Hurghada urenlang winkelen in verschillende winkelgebieden en winkelcentra. Hurghada heeft niet alleen kleine lokale winkels, maar je vindt er ook verschillende grote ketens die we ook in Nederland kennen. Ben je op zoek naar een winkelvakantie? Overweeg dan om naar Hurghada te gaan om te profiteren van de scherpe prijzen dankzij de onderhandelingsmogelijkheden met de lokale winkeleigenaren.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: