Logo Transparency -02

Informatie Hurghada

Informatie Hurghada

Egypte is een land wat steeds populairder wordt bij vakantiegangers. Waren het vooral de piramides die in eerste instantie toeristen aantrokken,  tegenwoordig is de kust ook een plek die heel gewild is. Hurghada is dan ook een plek die we nu even in de schijnwerpers willen zetten. We kijken naar de verblijfsmogelijkheden op deze zonlocatie en daarnaast kijken we naar activiteiten die er in de buurt te doen zijn. We vertellen je ook graag wat de hoofdactiviteit is van de lokale bevolking. Lees hieronder verder om wat meer te weten te komen over Hurghada!

Een vissersdorpje

Voordat er grote all-inclusive resorts werden gebouwd was Hurghada een vissersdorpje. En dat is het voor een deel nu nog steeds. Het is een van de hoofdactiviteiten van de bevolking. Dat zie je dan ook terug wanneer je naar Hurghada toe gaat. Alles is gebouwd rondom een haven waar de vissers hun boten aanleggen. Het dorpje groeide uit tot een stad met een markt waarop in eerste instantie de vis werd verhandeld en een oord waar een aantal oogstrelende hotels werden gebouwd. De lokale bevolking is erg gastvrij en heet jou van harte welkom.

Hotels voor toeristen die veeleisend zijn

De hotels die er de afgelopen jaren zijn gebouwd werken overwegend met een all-inclusive systeem. Het gaat dus om hotels waar jij een vaste prijs betaalt waarna je van alle faciliteiten onbeperkt gebruik kunt maken. De faciliteiten variëren van een privé zwembad tot complete wellness centra. De plek dus om eens heerlijk bij te komen van de beslommeringen van alle dag. De hotels hebben als groot voordeel dat ze heel betaalbaar zijn. Vanaf een luttel bedrag van 183 euro per persoon verblijf je in deze resorts. Bij die prijs zijn alle kosten van entertainment, eten en drinken dus al inbegrepen. Een vakantie in Hurghada is dan ook beschikbaar voor nagenoeg ieder budget.

Geliefd bij watersporters

Hurghada is erg geliefd bij watersporters. Dat komt vooral door het kristalheldere water in de zee. Door de variëteit aan koralen en tropische vissen is het de plek bij uitstek om te duiken en te snorkelen. Doordat er een haven is en er een hoop kapiteins zijn die met jou de zee op willen varen voor een dagje duiken is er volop gelegenheid voor deze prachtige activiteit. De natuur is dan ook aanbevelenswaardig. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van andere watersporten die je kan bedrijven in deze plaats. Windsurfen maar bijvoorbeeld ook waterskiën of jetskiën zijn heel geliefde activiteiten wanneer je bij dit parelwitte strand bent.

Een plaats met een woestijnklimaat

Hurghada is een plek waar een woestijnklimaat heerst. Dat houdt in dat de temperatuur er in de wintermaanden tussen de 22 en 25 a 28 graden ligt. Dat is voor ons Nederlanders een wel zeer behaaglijke temperatuur terwijl de lokale bevolking op dat moment waarschijnlijk in dikke jassen met snowboots over straat struint. Door deze temperatuur is het een plaats waar je dus ook in het laagseizoen, in de wintermaanden, tegen een wel zeer aantrekkelijke prijs de zon kunt opzoeken. In de zomermaanden is er een ander klimaat. De temperatuur loopt dan op tot 35 a 40 graden. Dat is dus een temperatuur die alleen geschikt is voor de meer ervaren zon-toeristen. Hurghada komt in de zomermaanden volledig tot leven terwijl het in de wintermaanden doorgaans iets rustiger overkomt. Gelukkig hebben de hotelkamers een airco waardoor je niet zal weg smelten op je vakantie.

Op bezoek bij de bedoeïenen

Een heel gewilde excursie wanneer je in Hurghada bent is een bezoekje aan de bedoeïenen. Dit deel van de bevolking woont in de woestijn. Wanneer jij een jeep safari boekt kan je een dag (En in veel gevallen ook een avond) te gast zijn bij dit bijzondere deel van de bevolking. Je dineert dan bij hun en maakt kennis met hun gastvrijheid. Aansluitend kijk je sterren in de woestijn. Een speciale ervaring waar je nog jaren aan zal terug denken. De inheemse bevolking van Egypte staat bekend om zijn gastvrijheid en daarnaast vertelt men je graag alles over hun geschiedenis en de prachtige omgeving.

Afdingen en winkelen

Het stadje bestaat uit meerdere stadsdelen. Een paar bekende stadsdelen zijn Dahar en Sakkala. In Dahar vind je onder andere de grote bazaar waar van alles wordt verhandeld. Wanneer jij originele souvenirs wil gaan shoppen is dit de plek waar je moet zijn. Hoe goed ben jij in afdingen? Handjeklap is hier zo’n beetje de plaatselijke tak van sport. Door af te dingen neem jij voor een aantrekkelijke prijs wat mooie aandenkens mee naar huis. Je ziet er naast toeristische kraampjes ook allerhande lokale etenswaren en kleding. Heel leuk om ook op deze manier met de plaatselijke cultuur kennis te maken.

Waarom zou je koukleumen

Ben jij de winter in eigen land nu al zat, dan is dit het moment om een vakantie naar Hurghada te boeken. Je komt gegarandeerd uitgerust en verfrist weer thuis. Vaarwel winterdip, hallo tropisch paradijs.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: