Logo Transparency -02

Internet en simkaart Hurghada

Wanneer je op vakantie bent, dan is het de bedoeling dat je je geen zorgen hoeft te maken over de communicatie thuis. Je behoort in goed contact te kunnen blijven met je geliefden thuis. Hierbij is een optimaal werkende internetconnectie en een simkaart van groot belang. Het internet maakt het namelijk veel eenvoudiger om in contact te blijven met anderen wanneer je aan het reizen bent. Maar wat zijn de verschillende mogelijkheden van het kopen van een simkaart en het gebruiken van mobiel internet in Hurghada? Je kunt er hieronder alles over lezen.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Op vakantie naar Hurghada

Hurghada is een oude en culturele stad die bekend staat om de vele toeristische attracties, de woestijnexcursies, de boottochten over de Nijl, zwemmen, snorkelen en duiken in de Rode Zee en de vele badplaatsen waar je lekker kunt relaxen en genieten van het aangename weer. Hurghada is een bekende toeristische stad binnen Egypte die maar liefst 200.000 inwoners telt. Je kunt het hele jaar door op vakantie naar Hurghada, aangezien het weer gedurende elke maand van het jaar ideaal is.

 

Simkaart in Hurghada

Er zijn verschillende plaatsen waar je een simkaart kunt kopen van één van de lokale providers zodat je kunt besparen op de kosten. Je gaat namelijk hoge kosten betalen als je gebruik gaat maken van je eigen simkaart. De kosten die in rekening worden gebracht voor internet gebruik en internationale telefoongesprekken in Hurghada te gebruiken zijn vrij hoog. Indien je toch je eigen simkaart wilt gebruiken, raadpleeg dan eerst je provider voor de kosten zodat je weet waar je aan toe bent.

 

Mobiel internet

Hurghada beschikt over een optimaal functionerend 4G-netwerk. Door een simkaart aan te schaffen bij één van de verschillende providers krijg je toegang tot mobiel internet. Ga wel na of je telefoon gelocked is om te weten in hoeverre je gebruik kunt maken van de lokale simkaarten. Is je simkaart gelocked? Dan heb je nog de mogelijkheid om gebruik te maken van een wificonnectie. Een andere manier om voortdurend internet te hebben is door het aanschaffen van een travel router waarmee je ook onderweg gebruik kunt maken van het internet.

 

Waarom mobiel internet op vakantie?

Als je op vakantie gaat dan is het belangrijk om in contact te blijven met je familie en vrienden thuis. Een optimaal werkende internetverbinding is hierbij van groot belang om de volgende redenen:

  • Je kunt ook tijdens je vakantie in contact blijven met je geliefden thuis door te internetten en bellen.
  • Je hebt toegang tot de verschillende social media platforms waardoor je altijd online bereikbaar kunt zijn.
  • Je kunt gebruik maken van een internetverbinding zonder te veel gedoe.
  • Met mobiele data kan je gebruik maken van een app om je weg te vinden in Hurghada.
  • Je hebt de mogelijkheid om zelf een pakket samen te stellen die aangepast is op het geschatte verbruik van je vakantie.
  • Mocht er wat gebeuren tijdens je vakantie, dan ben je altijd bereikbaar en kan je altijd bellen naar iemand indien nodig.

 

Een simkaart kopen op het vliegveld

Eenmaal aangekomen heb je de mogelijkheid om direct op het vliegveld een simkaart te kopen. Je vindt 3 winkels op het vliegveld in Hurghada waar je simkaarten kunt aanschaffen, maar hou rekening dat de kosten voor een simkaart op het vliegveld veel hoger liggen vergeleken met andere plaatsen.

 

Wifi in Hurghada

De meeste hotels en resorts in Hurghada beschikken over een optimaal werkende wificonnectie. Vaak kan je gratis gebruik maken van de connectie, maar bij sommige plaatsen dien je te betalen voor de code. Ook de verschillende cafés, restaurants, winkelcentra en bepaalde toeristische attracties hebben een wificonnectie. Er is helaas geen wifi beschikbaar op het vliegveld van Hurghada.

 

Providers in Hurghada

Er zijn verschillende internetproviders in Hurghada die mobiel internetdiensten leveren. Het gaat hierbij om Orange Egypt (Mobinil, ECMS), Vodafone Egypt, Etisalat Egypt en Telecom Egypt. Van deze providers is Vodafone Egypt verreweg de allergrootste en populairste. Daarnaast biedt Vodafone Egypt ook de beste dekking en de scherpste prijzen tegen de beste kwaliteit. De goedkoopste provider is Etisalat.

 

Simkaart huren

Wil je geen nieuwe simkaart aanschaffen? Dan kan je deze ook huren bij een lokale provider op het vliegveld. Na dat je vakantie voorbij is kan je de simkaart weer afleveren op het vliegveld. Heb je meer data of belminuten nodig? Dan kan je zelf je kaart opwaarderen waardoor je minder afhankelijk bent van de provider. Het huren van een simkaart is alleen voordelig als je de kaart maar 1 of 2 dagen gaat huren. Indien je langer dan een week in Hurghada verblijft dan is het aanschaffen van een simkaart de slimste optie.

 

Tijdens je vakantie in Hurghada is het aan te raden om je eigen simkaart niet te gebruiken, maar om een simkaart te kopen bij één van de lokale providers zodat je verzekerd bent van lage kosten tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ga je op vakantie naar Hurghada? Schaf dan een goedkope simkaart aan om gebruik te kunnen maken van de verschillende mobiele diensten zoals je dat al gewend bent.

Waar te eten?

Nieuwsgierig waar je het beste kunt dineren in Hurghada? Van traditionele smaken tot internationale lekkernijen. Laat je verleiden door onze aanbevelingen, speciaal samengesteld om fijnproevers te bekoren. Klik hier voor de 8 beste restaurants in Hurghada en ontdek een wereld van smaak.

Deel dit artikel

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: