Logo Transparency -02

Marina boulevard Hurghada

Marina Boulevard Hurghada 

Ga je op vakantie naar Hurghada dan zijn er een aantal zaken die bij toeristen op het programma staan. Uiteraard wil je wat van de omgeving zien wanneer je hier op vakantie bent. Wanneer je houdt van shoppen, entertainment maar ook van natuur is de Marina Boulevard Hurghada voor jou de plek die je absoluut gezien moet hebben. We zullen een aantal zaken voor je toelichten en we geven je een paar belangrijke tips.    

Winkelen voor souvenirs  

Souvenirs kopen is voor veel mensen, en mogelijk ook voor jou, een belangrijke en gewilde activiteit in Hurghada. Je kan de mooist lokale items kopen op de Marina Boulevard. Je vindt er uiteraard kleding die je ter plekke maar ook thuis nog kan dragen. Praktisch en mooi wanneer je ook nog op pad wil gaan naar plekken toe waar het wel zo handig wanneer je een beetje kan ‘opgaan in de bevolking’.  Ook wanneer je in de avond op pad gaat in de woestijn met een groep is een sjaal zoals je deze op de boulevard kan kopen uitermate handig. Verder vind je hier traditionele lampen , borden maar ook snoepgoed. Prachtig om mee naar huis te nemen. Houd er rekening mee dat etenswaren niet altijd zomaar mee mogen de grens over. Hiervoor gelden regels bij de douane, let hierop voor je op pad gaat.    

Winkelen voor kostbaarheden  

Goud, zilver, parfum en sieraden: het zijn zaken die je in Egypte op de Boulevard kan kopen voor een prijs die behoorlijk lager ligt dan in eigen land. Houd er ook hier rekening mee dat je niet zomaar alles over de grens heen zult mogen meenemen. Vanaf een bepaald moment moet je invoerrechten gaan betalen. Door vooraf te kijken op de website van de douane zie je in één oogopslag hoeveel jij mag meenemen zonder dat je het hoeft aan te geven. Denk eraan dat er naast mooi goud ook een hoop klatergoud te koop is. Wil je zeker weten dat je waardevolle stukken koopt, let dan goed op de prijs. Te mooi om waar te zijn is vaak niet waar. Verder is het advies om met een ervaren gids de Marina Boulevard te bezoeken. Op die manier weet je heel zeker dat je niet bekocht bent bij terugkomst in het hotel. Daarnaast zal een gids vaak de beste winkels weten waar jij authentieke items kunt scoren.    

Merkkleding  

Merkkleding kopen in Egypte als souvenir voor thuis: bij de Marina Boulevard is het mogelijk. Grote modemerken als Armani, Gucci, Nike en Timberland zijn te koop op deze plek. Door het prettige belastingklimaat betaal je een flink stuk minder voor deze merken. Houd er rekening mee dat je ook hier maar voor een beperkt bedrag van mag importeren naar Nederland. Denk er verder aan dat je geen imitatie merkkleding mag meenemen de grens over. Ook hier geldt dat te mooi om waar te zijn vaak niet waar is. Een gids kan je ook hier vertellen of je daadwerkelijk merkkleding koopt. Ga niet zomaar in zee met een rondlopende straatverkoper. Echte waardevolle stukken vind je in de winkels zelf.    

Ontdek het uitgaansleven  

Ben je in Egypte en heb je het dagleven helemaal gezien dan is het avondleven voor jou de plek waar je moet zijn geweest. Op de Marina Boulevard tref je talloze nachtclubs waar je heerlijk tot in de late uurtjes kan verblijven. Wil je zeker weten dat je veilig op pad gaat zonder het risico dat je wordt opgelicht of zonder dat je in de problemen geraakt, dan is een avond het nachtleven in met een gids een beter idee. Deze weet de plekken die je absoluut gezien moet hebben. Kies voor een gids die Nederlands of Engels spreekt. Kies daarnaast voor een groep die niet al te groot is. Zo weet je zeker dat er aandacht is voor jouw persoonlijke wensen wanneer je het nachtleven van Hurghada gaat verkennen. Sommige nachtclubs combineren uitgaan en entertainment met heerlijk eten en drinken. Deze nachtclubs zijn de beste keuze wanneer je naast entertainment ook de inwendige mens wil versterken.    

De natuur zien  

Een belangrijk onderdeel van de Marina Boulevard bij Hurghada is de haven. Dit is de plek waar je jouw avontuur kunt beginnen wanneer je ook nog wat van de natuur wil zien. Houd je van duiken, zwemmen en snorkelen, dan boek je hier een excursie om jouw dag te beginnen. Je kan met een kleine of wat grotere groep op pad gaan met een boot. Daarbij is er onderscheid tussen excursies waarbij je zelf je eten moet meenemen en excursies waarbij je geheel wordt voorzien van je natje en je droogje. Informeer hier vooraf goed naar. Ga je genieten van de natuur, zorg er dan voor dat je rekening houdt met de plaatselijke voorschriften. Geniet van koraalriffen aan de kust maar blijf overal vanaf. Dat geldt ook voor zaken die je op het land koopt. Weet vooraf wat je wel en niet mag kopen in Egypte voor je gaat shoppen na het zwemmen. Koraalrif is beschermd en mag onder geen beding worden verhandeld.    

Een stukje lokale cultuur  

Marin boulevard Hurghada mag dan een hoop zaken hebben die het tot een interessante plek maken voor de toeristen, het is ook de plek waar je de cultuur van Hurghada terug vindt. Er is namelijk de vismarkt. Dit is de plek waar de vissers van Hurghada – het is immers van oorsprong een vissersdorp – hun vis verkopen. Wanneer je echte verse vis wil kopen is dit dus de plek waar je een keer geweest moet zijn. Zo zie je niet alleen het toeristische maar ook het authentieke gedeelte van de stad.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: