Logo Transparency -02

Orange Bay Hurghada

Orange Bay Hurghada

Hurghada is een prachtige plaats in Egypte waar tegenwoordig behoorlijk wat hotels en resorts zijn gebouwd. Het is een plaats die bekend staat om het toerisme en om de mooie geschiedenis. Wie een bezoek brengt aan hurghada zal over het algemeen ook een keer naar Orange Bay toe willen gaan. Het gaat hier om een eiland wat voor de kust van Hurghada ligt. Het eiland heeft net als de plaats zelf prachtige stranden en voldoende faciliteiten om zelfs de meest verwende vakantiegangers een mooie tijd te bezorgen. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over Orange Bay!

 

Een eiland zonder hotels

Hoewel er voldoende faciliteiten op het eiland Orange Bay zijn, zijn er geen hotels beschikbaar. Het gaat dan ook om een plek waar je vanuit je hotel in Hurghada naartoe vaart met een soort cruise boot. Onderweg worden er meerdere tussenstops gemaakt met de boot op jouw verzoek. Dat geeft jou de mogelijkheid om te snorkelen en te duiken. Daarnaast is er volop gelegenheid om te zwemmen in open zee. Een speciale ervaring aangezien er een prachtige natuur in deze zee is. Het gaat dus om een dagtocht die je maakt vanuit je hotel naar een eiland toe.

 

Varen in een relatief klein gezelschap

Je vaart naar Orange Bay toe met een boot met een kapitein. Aan boord bevindt zich een beperkt gezelschap tot 33 personen. Dat is de maximale capaciteit van de meeste mini cruise schepen die vertrekken vanuit de haven. Je boekt een dergelijke activiteit van tevoren en op de dag zelf vertrek je bijtijds. Je vaart rustig naar het eiland toe en tussen door zijn er dus tussenstops mogelijk om te duiken. Op het eiland zelf is een gelegenheid om te ontspannen op het strand. Dat strand is een stuk minder toeristisch ingericht dan bij Hurghada zelf wat jou een heerlijk authentiek gevoel geeft. Het wordt omschreven als een onvergetelijke activiteit die absoluut deel moet uitmaken van jouw vakantie in Egypte.

 

De toegankelijkheid

Helaas is Orange Bay een eiland wat niet bekend staat om de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Daar waar de plaats zelf bekend staat om de schitterende hotels waar het ook voor rolstoelers goed toeven is zijn de boot en het eiland zelf dit niet. Het is in dit geval dan ook niet aan te raden om hier met een rolstoel naartoe te willen gaan. Gelukkig valt er in het vissersplaatsje zelf nog genoeg te doen waardoor rolstoelers een heerlijke zonvakantie kunnen beleven. Door het opkomende toerisme zijn de straten in dit vissersplaatsje tegenwoordig een stuk beter toegankelijk. Houd nog wel rekening met de nodige obstakels wanneer je door smalle straatjes heen loopt maar dat is iets wat onvermijdelijk is op vakantie.

 

De temperatuur en weersomstandigheden

Orange Bay heeft hetzelfde klimaat als Hurghada zelf. Het gaat om een woestijnklimaat waarbij het in de wintermaanden tussen de 22 en 28 graden kan worden. Dat is warm genoeg voor Nederlandse toeristen maar voor de lokale bevolking voelt het als behoorlijk koud aan. Houd er dan ook rekening mee dat in dit seizoen de activiteit soms wordt afgeblazen wanneer het weer te koud is naar de mening van de schipper. Ook wanneer het weer het laat afweten doordat het bijvoorbeeld de hele dag zal gaan regenen zal het zo zijn dat de activiteit wordt geannuleerd. In de zomermaanden is het op dit eiland tussen 32 en 40 graden Celsius. Dat houdt in dat er hoe dan ook gevaren wordt maar dat je rekening moet houden met het feit dat je een beschut plekje op een van de wat kleinere

strandjes zoekt. Aangezien je niet in een hotelkamer met airco kan wegduiken moet je wel tegen de warmte kunnen.

 

Een excursie die inclusief is

Neem je deel aan deze excursie dan krijg je onderweg een lunch geserveerd. Dit zal meestal op de boot zelf plaatsvinden. Je krijgt daarnaast koffie, thee en frisdrank geserveerd aan boord. De toegang tot het eiland zit eveneens bij de prijs inbegrepen. Denk eraan dat het gaat om een excursie die je een paar dagen voor vertrek moet boeken. Dit doe je zodat je zeker weet dat er plek voor jou aan boord van de boot beschikbaar is.

 

Annuleren van de cruise

Besluit je om wat voor reden dan ook om toch niet aan de cruise mee te willen doen dan moet je 24 uur vooraf hooguit afzeggen. Doe je dit niet dan kom je niet voor restitutie van je betaalde geld in aanmerking. De schipper moet immers de kans krijgen om jouw plek aan een andere toerist te geven.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: