Logo Transparency -02

Souvenirs om mee te nemen in Hurghada

Souvenirs om mee te nemen in Hurghada  
Ga je op vakantie in Hurghada dan waan jij je gelijk in een andere wereld zodra je het hotel verlaat. Hurghada is namelijk een stadje wat nog een prachtige traditionele Egyptische sfeer uitademt. Het is altijd goed om hier eens te gaan winkelen en op zoek te gaan naar wat leuke souvenirs. Leuk om thuis nog eens te kunnen terugkijken op een mooie vakantie en om wat cadeau te doen aan het thuisfront. We maakten een overzicht voor jou van de mooiste souvenirs om mee te nemen uit Hurghada. Maar we maakten ook een kleine lijst van zaken die je niet mag meenemen uit Hurghada.  
 
Piramides  
Ben je tijdens je vakantie naar de piramides gegaan met een dagtrip dan heb jij je vast verbaasd over de schoonheid ervan. Houd je van historie en de mystieke kracht van piramides dan koop je deze in de vorm van een mooi miniatuur tijdens je vakantie. Laat je niet verleiden om echte objecten afkomstig uit de piramides te kopen van straatverkopers of van antiek handelaren. Het gaat hier doorgaans om objecten die imitatie zijn of die het land niet mogen verlaten. Een mooie imitatie van een bekend beeld uit een grafkelder mag natuurlijk wel: die vind je er volop. Een piramide koop je bij de piramides zelf of in een souvenirwinkel in hurghada. Ben je prijsbewust, dan koop je ze liever in Hurghada zelf. Daar zijn ze vaak net wat  betaalbaarder.  
 
Een vloerkleed  
Vloerkleden zijn heel geliefd als souvenir. Niet zo vreemd want ze worden prachtig geweven in traditionele oosterse en Egyptische patronen. Wil je een vloerkleed kopen, verdiep je dan in mogelijkheden om het in Nederland te krijgen. Een vloerkleed gaat niet snel in je koffer tenzij het een heel klein exemplaar is. Een vloerkleed over de grens krijgen regelt men graag voor jou door het te versturen. Het wordt dan na een poos bij jou thuis afgeleverd. Neem je toch een klein vloerkleed mee in je bagage, dan moet het wel behandeld zijn tegen ongedierte voor het de grens over mag. Hierbij geldt namelijk dat men controles uitoefent en dat er geen kleden met uitheems ongedierte in het materiaal over de grens mogen komen.  
 
Een mooie sjaal  
Ga je op vakantie in Hurghada op een scootersafari dan kom je ze vast al tegen. Prachtige sjaals die niet alleen jou warm houden wanneer het avond wordt maar die er ook voor zorgen dat je op bijvoorbeeld de scooter of de quad niet teveel stof inademt. Deze sjaals worden voor jou geweven van Egyptische katoen en ze zijn prachtig om als souvenir mee naar huis te nemen. Heb je geen scootersafari of quad safari gedaan, dan koop je een dergelijke sjaal op de markt in Hurghada. De sjaals zijn er in een hoop traditionele patronen maar vaak ook in effen kleuren. Een duidelijk voorbeeld van een souvenir waar je later thuis ook nog wat aan hebt. De sjaals zijn heerlijk op een voorjaarsdag wanneer het nog net wat te fris is om in een t shirt te lopen in ons land. Let wel op het land van herkomst bij deze sjaals. Staat er bijvoorbeeld ‘made in China’ op de sjaal, laat deze dan gerust liggen en kijk voor een sjaal die echt in Egypte gemaakt is.  
 
Gedroogde kruiden en specerijen  
De Egyptische keuken heeft zo’n rijke smaak door het gebruik van specifieke gedroogde kruiden en specerijen. Het is dan ook heerlijk om een deel van die smaak mee naar huis te nemen zodat je nog lang kan nagenieten. Ook hiervoor geldt: lees je goed in vooraf over zaken die je mee naar huis mag nemen. Gedroogde kruiden en specerijen zullen minder kans op ongedierte hebben dan verse kruiden en specerijen. Blijf aan de veilige kant. Het laatste wat je wil is dat jouw souvenirs op Schiphol worden weggegooid.  
 
Merk artikelen  
Senzo mall is een winkelcentrum in Hurghada wat zich helemaal richt op internationale merken. Het is een winkelcentrum waar je tegen Egyptische prijzen merk artikelen kan kopen. Denk eraan dat je voor een beperkt deel mag inkopen voordat je er invoerrechten op moet gaan betalen. Een mooi merk horloge of merkkleding of schoenen is een prachtig souvenir aan Hurghada. Het advies: draag het even voor je het meeneemt. Zo zie je minder snel dat je de merk artikelen nieuw hebt gekocht.  
 
Pas op met de onderstaande zaken  
Een aantal zaken vind je heel vaak in Hurghada maar je mag ze niet meenemen de grens over. Daarbij mag je denken aan koraalrif. Het klinkt overbekend maar je krijgt het nog steeds regelmatig te koop aangeboden. Wie ooit is gaan duiken in Hurghada heeft zich vast al verbaasd over de prachtige koraalriffen. Het gaat hier om beschermd natuurgebied waar je als toerist alleen doorheen mag snorkelen zonder dat je iets aanraakt. Koraalrif wordt met uitsterven bedreigd en dat is dan ook gelijk de reden waarom je geen stukjes koraal mag meenemen de grens over. Door de verkopers met hun handelswaar te laten zitten ontmoedig je het moedwillig afbreken van het koraalrif. Verder moet je oppassen met bepaalde etenswaren. Lokale etenswaren uit Hurghada zoals bepaalde soorten vis en groente zijn heel geliefd om mee te nemen. De Nederlandse overheid steekt hier een stokje voor. Bepaalde levensmiddelen mogen niet mee de grens over omdat er wellicht bacteriën in zitten die men niet in Nederland binnen wil krijgen. Let goed op de richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse zaken voor je souvenirs mee gaat nemen naar Nederland. 

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: