Logo Transparency -02

Beste en mooiste stranden Hurghada

Beste en mooiste stranden Hurghada

Ga je naar Hurghada dan ga je daar hoogstwaarschijnlijk naartoe omdat je graag een strandvakantie wil. De meeste hotels hebben hun eigen strand waar je gebruik van kunt maken. Dit is handig wanneer je in een all inclusive hotel verblijft omdat je dan geen extra kosten maakt voor het eten en drinken. Er zijn echter ook een aantal andere stranden waar je naar toe kunt gaan tijdens je verblijf. Dat kan omdat je eens een andere omgeving wil verkennen maar het kan natuurlijk ook zijn dat je bepaalde watersporten wil bedrijven. Dit is meestal niet mogelijk bij een strand wat zich bij een hotel bevindt. We keken voor je naar een aantal stranden in Hurghada waar jij je hart kunt ophalen. Daarbij keken we naar de bevindingen van toeristen die er verbleven. Waar anders krijg je zo’n eerlijke mening over een vakantieplek. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de beste en mooiste stranden in Hurghada!

 

Zeytuna Beach

Dit is een strand wat deel uitmaakt van El Gouna. Dit strand wordt door toeristen met 4 van de 5 sterren beoordeeld. Het gaat om een strandje wat men nieuw bij Rihana heeft aangelegd. Het is een plek die je te voet kunt bereiken. Je kan er ook met een bootje naartoe. Het strand heeft faciliteiten om te snorkelen maar je kan er natuurlijk ook zonnen en zwemmen. In het verleden klaagde men over vergane glorie maar het strand heeft sindsdien een make over gehad. Het is nu een strand waar je heerlijk kan verblijven. Je treft er kraampjes langs het strand waar je een verse smoothie kunt laten bereiden. Een weldaad wanneer je even klaar bent met de frisdrank en het bier van een all inclusive hotel. Het resort waar het bij hoort is eveneens heel geliefd. Je kan je er helemaal in de watten laten leggen. In de wellness die bij het resort hoort krijg je een heerlijke massage. Op het strand zelf kan je kitesurfen en daarnaast tref je er leuke winkeltjes. Je treft er ook een lange pier zodat je een stuk boven de zee kunt wandelen. Vissoorten zie je minder vanaf de pier, dat wordt als een minpunt beschreven. Een dagje uit dus wat meer is dan alleen op het strand liggen.

 

Dream Beach

Dit is een strand waarvoor je toegangsgeld moet betalen. Je betaalt er in Egyptische ponden. Voor een volwassene betaal je er 250 Egp en voor een kind 150 Egp. Daar staat tegenover dat je voor die prijs wel een strandbedje met een schone handdoek krijgt aangeboden. Je hoeft dus minder spullen met je mee te slepen wanneer je hier naartoe wil gaan. Je wordt op het strand als een echte VIP behandeld en er is een ober die jou bedient. Je hoeft dus niet naar een strandtent toe te gaan om eten of drinken te bestellen. Er is muziek bij dit strand aanwezig die als opzwepend wordt omschreven. Het is dus een levendig strand. Tweemaal per week wordt er aan het strand een Braziliaanse dansshow gegeven. Een must see voor wie van levendigheid en muziek houdt. Bij dit strand moet je er wel rekening mee houden dat het er in de winterperiode behoorlijk wat stiller is. Ook de bediening is dan in mindere mate aanwezig. De reden laat zich raden. Voor ons is 22 graden al een lekkere temperatuur om naar het strand te gaan maar voor Egyptenaren is het behoorlijk aan de koude kant. Een strand waar je dus vooral in het hoogseizoen naartoe gaat.

 

Mahamya Beach

Dit strand scoort 4 van de 5 sterren uit de beoordelingen van bezoekers. Ook hierbij moeten we vooraf weer vertellen dat de service in de zomermaanden een stuk beter is dan in de wintermaanden. Men is er niet op ingesteld dat 22 tot 28 graden voor Nederlanders voelt alsof het zomer is. Voor de Egyptenaren is het dan winter en men vindt het behoorlijk koud. Je zal er dan ook in de wintermaanden minder service krijgen dan dat je in de zomermaanden krijgt. Ook voor dit strand moet je entree betalen wanneer je er naartoe wil gaan. Er zijn bars waar je eten en drinken kunt kopen. Daarnaast is het een strand wat zeer geliefd is bij snorkelaars. Dat heeft als groot voordeel dat je er met je snorkel spullen prima uit de voeten kunt. Wil je echter rustig in de zee kunnen liggen dan is dat in mindere mate mogelijk. Dit strand heeft ook een restaurant en het diner wordt als zeer goed beoordeeld. 5 van de 5 sterren en dat wil heel wat zeggen. De Mahmya Lounge Bar wordt eveneens als zeer goed beoordeeld. Het gaat om een privé strand en dat houdt in dat je er alleen in kan wanneer er verder geen club leden aanwezig zijn.

Orange Bay

Wil je heel wat anders als strand dan is het een aanrader om een dagcruise naar Orange Bay te maken. Dit is een eiland wat zich voor de kust van Hurghada bevindt. Je vaart er naartoe met een boot met 33 mensen maximaal aan boord. Je krijgt een lunch en drinken aan boord van de boot. Eten en drinken op het eiland is wel mogelijk maar in een mindere mate dan op de stranden die we zojuist beschreven. Tijdens de mini cruise wordt tweemaal gestopt zodat je kunt duiken of snorkelen vanaf de boot. Een dagje strand dus voor mensen die van actie houden.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: