Logo Transparency -02

Taxi gebruiken in Hurghada

Taxi gebruiken in Hurghada  
Hurghada is een plek waar het heerlijk vakantie vieren is. Wie buiten het hotel wil gaan komt er al snel achter dat het verkeer in Hurghada behoorlijk hectisch is. Buiten de veilige muren van het vakantie resort komt het getoeter van de weg te tegemoet. Het verkeer is zoals je dat vaak in films ziet. De auto’s wemelen kris kras door elkaar heen en men baant zich al toeterend een weg door het verkeer. Niet zo heel vreemd dat toeristen zich in Hurghada graag met een taxi laten vervoeren.  
 
Anders dan een Nederlandse taxi  
Reizen met de taxi is wat verwarrend wanneer je dit voor de eerste keer in Hurghada doet. De taxi etiquette zijn wat anders dan in Nederland. Zo moet je een aantal regels in je achterhoofd houden waardoor jij niet teveel betaalt voor een taxi en je veilig op de plaats van bestemming aankomt. We hebben de taxi etiquette in Hurghada voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker dat een reis vlotjes verloopt.  
 
Een shuttle vanaf het vliegveld  
Het vliegveld is de eerste plek waar je taxi’s tegenkomt. Het zijn er veel en de chauffeurs zitten te wachten op een ritje met jou. Houd er goed rekening mee dat veel hotels en resorts jou ook een shuttle bus aanbieden om bij jouw vakantie adres te komen. Vaak zit dit bij de prijs inbegrepen. Het is de veiligste manier om te reizen en al jouw bagage komt heelhuids aan. Kijk dus vooraf in je reispapieren of er een shuttle aanwezig is en kies daarvoor indien mogelijk.  
 
Spreek vooraf een prijs af  
Verdiep je vooraf goed in de prijzen die worden berekend voor een taxirit in Hurghada. Vaak zijn er tarieven bekend van de reis van een luchthaven naar een hotel. Ook voor ritten van het hotel naar het strand of van het hotel naar de markt toe zijn tarieven bekend. Dit is afhankelijk van de inflatie dus het heeft weinig zin om daar nu uitspraken over te doen. De ritten worden betaald in Egyptische ponden. Dit is een valuta die voor jou behoorlijk voordelig is. Egypte is een land waar de prijzen voor toeristen behoorlijk aantrekkelijk en laag zijn: goed om te weten dat een taxirit dus naar verhouding de goedkoopste manier is om te reizen door Hurghada heen. Verdere vormen van openbaar vervoer houden in dat je hutje mutje staat geladen in een overvolle bus waardoor er vaak ongelukken ontstaan. Dat is niet iets wat je wil tijdens jouw vakantie. Een prijs afspreken is de beste manier om te voorkomen dat je wordt opgelicht tijdens een rit.  
 
Een chauffeur wil het uiterste uit zijn rit halen  
Taxichauffeurs rijden in Hurghada rond om te kunnen voorzien in hun inkomen voor hun gezin. Het is niet voor niets dat ze het uiterste uit een ritprijs willen halen. Dat is de reden waarom ze vaak in eerste instantie teveel vragen voor een rit waarbij jij wat van de prijs af moet dingen. Daarnaast worden er trucs toegepast om jou een hogere ritprijs af te troggelen. Denk daarbij aan de opmerking in het verkeer, wanneer je net een paar meter verderop zit, dan hij het niet voor het afgesproken tarief gaat redden. Dit is een truc waar je voor op moet passen. Ga er niet in mee en verlaat de taxi met al je spullen. Er zijn genoeg taxi’s in Hurghada dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet op de plaats van bestemming komt. Een andere truc is dat men niet met een meter werkt in de taxi. Dit is iets wat wel moet in Egypte maar het toezicht ontbreekt in veel gevallen. Vraag of je op de meter mee mag kijken. Veel chauffeurs draaien de meter bewust om zodat jij geen zicht op de afgelegde afstand hebt. Werkt de chauffeur hier niet aan mee, dan zit je in een taxi bij een chauffeur die een loopje met jou neemt.  
 
Veiligheid in een taxi  
Uiteraard speelt jouw veiligheid in een taxi een belangrijke rol. Het verkeer is heel hectisch op straat en het getoeter kan behoorlijk overprikkelend zijn in het begin. Zorg er dan ook voor dat je in je eigen ‘bubbel’ zit op de achterbank van de taxi en dat jij je afsluit van het verkeer. Pas op voor straatverkopers die op de ramen kloppen en jou nog snel wat willen verkopen. Verder is er een ongeschreven regel voor vrouwen die alleen reizen met een taxi. Ga nooit op de bijrijdersstoel zitten in een taxi maar ga altijd op de achterbank zitten. Dat doe je voor je eigen persoonlijke veiligheid maar omdat Egypte een 90 procent islamitisch land is, doe je dit ook vanwege de omgangsnormen.  
 
Betalen voor een taxirit  
Betalen doe je altijd met precies gepast geld. De chauffeur heeft zijn fooi namelijk allang bij de prijs ingecalculeerd. Zorg ervoor dat je het bedrag precies gepast in handen hebt wanneer je het betaalt aan de chauffeur. Betaal uit terwijl je het geld telt en geef het nooit als een stapeltje. De chauffeur zal soms zeggen dat je maar 5 egyptische pond gaf terwijl je een briefje van 50 gaf. Deze truc kan je behoorlijk wat geld kosten. Laat ook geen geld wisselen door de chauffeur. Bij wisselen vinden er vaak wisseltrucs plaats waardoor een taxirit een kostbare aangelegenheid kan worden. Betaal altijd wanneer je al buiten de taxi staat. Komt de chauffeur met een onredelijke opmerking zoals een tarief wat je driemaal moet betalen omdat je met drie personen reisde, dan kan je na het betalen van het afgesproken tarief gewoon weglopen.  
 
Prettig reizen in Hurghada  
Wees niet te bang wanneer je gaat reizen in Hurghada. Het is de moeite meer dan waard om de omgeving buiten het hotel te verkennen. De taxi is, wanneer je bovenstaande regels goed in gedachten houdt, de beste manier om te reizen.

 

Waar te eten?

Nieuwsgierig waar je het beste kunt dineren in Hurghada? Van traditionele smaken tot internationale lekkernijen. Laat je verleiden door onze aanbevelingen, speciaal samengesteld om fijnproevers te bekoren. Klik hier voor de 8 beste restaurants in Hurghada en ontdek een wereld van smaak.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: