Logo Transparency -02

Vervoer in Hurghada

Hurghada is een populaire vakantiebestemming die niet alleen bekend staat om de woestijnritten maar ook de levendige onderwaterwereld, de avontuurlijke bootexcursies, de oude steden, de luxueuze badplaatsen en nog veel meer. Maar wat zijn de verschillende mogelijkheden van vervoer in Hurghada tijdens je vakantie? Lees hieronder verder voor meer informatie.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Hurghada in het kort

In Egypte tref je de prachtige Hurghada, een stad die gesticht is aan het eind van de 19de eeuw en bijna 200.000 inwoners heeft. Hurghada is omgetoverd tot een prachtige toeristische vakantiebestemming dankzij een samenwerking tussen Engelse, Amerikaanse en Arabische investeerders. Hurghada is voornamelijk populair dankzij de mooie, luxe en natuurlijke badplaatsen, de avontuurlijke woestijnritten op een kameel of een quad, de prachtige duik en snorkel ervaringen om de onderwaterwereld te verkennen en het heerlijk eten in de gezellige en sfeervolle stad.

 

De reis naar Hurghada

Vanuit Nederland ben je met een vliegtuigreis binnen ruim 4 en een half uur al in Hurghada, afhankelijk van het vliegveld in Hurghada waar je afstapt. Dit is niet alleen de makkelijkste maar ook de voordeligste manier om naar Hurghada te reizen aangezien een retourtje gemiddeld €305 kost. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die vanuit Nederland vliegen naar Hurghada Airport. De verschillende vliegtuigmaatschappijen die deze reis verzorgen zijn Transavia, Brussels Airlines, Air Cairo, Corendon en TUI. Eenmaal op Hurghada Airport aangekomen is het niet mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer, maar je treft er wel verschillende transferbussen die je vanuit het vliegveld kunnen rijden naar de verschillende resorts en hotels binnen Hurghada. Deze transfers zijn door een bewaker begeleid om de veiligheid van de toeristen te waarborgen.

Vervoersmogelijkheden in Hurghada

Als je eenmaal in Hurghada bent aangekomen, dan heb je verschillende manieren om je van plek tot plek te verplaatsen. Het gaat hierbij om het huren van een Uber, de taxi, de bus, het huren van een auto, vaartochten of simpelweg fietsen of wandelen.

 

Uber

Door de Uber app te downloaden op je telefoon kan je direct een Uber bestellen, ook in Hurghada. Door je locatie in te stellen kan je vervolgens de persoonlijke informatie zien over de Uber chauffeur, het voertuig en de specifieke aankomsttijd. Je kunt de gehele route van de Uber rit ook volgen en van tevoren nagaan wat de kosten zijn voor de rit. Daarnaast kan je een beoordeling achterlaten voor de Uber chauffeur.

Taxi

In Hurghada tref je vrijwel overal de blauw met oranje gekleurde taxi’s die aan de kant van de weg staan of toeteren in de file. Elke taxi in Hurghada behoort een goed functionerende meter te hebben waarmee de kosten per kilometer worden bepaald. Het starttarief van een taxi is gemiddeld €0,27 tot €0,54. Hierna betaal je voor elke kilometer €0,08 tot €0,27, dit kan per taxichauffeur variëren. Zorg ervoor dat je van tevoren goede prijsafspraken maakt met de chauffeur om misverstanden te voorkomen. Taxichauffeurs in Hurghada kunnen namelijk vrij slim zijn als het om de taxiprijzen gaat.

De bus

De bussen in Hurghada rijden vrij regelmatig dankzij het uitgebreid busnetwerk van Egypte. Denk hierbij voornamelijk aan de superjet bussen, vooral populair als vervoersmiddel onder de toeristen. Een enkeltje met de bus kost gemiddeld €0,11 tot €0,27. Je kunt ook kiezen om een maandelijkse pass aan te schaffen voor €1,60 tot €8,20 zodat je onbeperkt kunt reizen.

Huurauto

Je kunt ook kiezen om een eigen auto te huren bij aankomst in Hurghada. Al op Hurghada Airport tref je verschillende autoverhuurbedrijven die klaar staan met allerlei grote en kleine huurauto’s. Hou wel rekening met het verkeer in Hurghada. Er wordt namelijk niet veel aandacht besteed aan de verkeersregels en de straten zijn slecht belicht, waardoor het zeer gevaarlijk kan zijn als je niet bekend bent met het rijgedrag en de wegen. Om een auto te huren dien je in het bezig te zijn van een internationaal rijbewijs. Voor een goedkope kleine huurauto betaal je gemiddeld €24 tot €35 per dag. Voor een grotere huurauto betaal je minstens €45. Daarnaast dien je rekening te houden met de benzine kosten van €0,27 tot €0,49 per liter.

Varen

Hurghada staat ook bekend om de avontuurlijke boottochten op de Nijl. Er zijn verschillende Nijlcruises te boeken waarbij je de Rode Zee kunt verkennen. Daarnaast kan je kiezen uit een ruim aanbod aan prijsklassen en soorten tours.

 

Wandelen en fietsen

In Hurghada kan je lekker wandelen en fietsen. De meeste inwoners van Hurghada doen dit zelf niet, aangezien het niet overal even veilig blijkt te zijn. Wees dus op je hoede en ga na wat de veilige plekjes zijn in Hurghada waar je lekker kunt rondlopen of fietsen en de stad verkennen. Fietsen kan je bij vrijwel elk hotel of resort huren tegen een scherpe prijs.

 

Deze toeristische trekpleister aan de Rode Zee is ideaal als vakantiebestemming voor jong en oud. Je kunt er allerlei activiteiten doen, maar ook lekker luieren aan het strand. Eenmaal aangekomen op Hurghada zijn er veel verschillende voordelige manieren waarop je je kunt verplaatsen binnen in de stad. Elk van deze manieren heeft een eigen prijskaartje. Overweeg je een vakantie naar Hurghada? Dan ben je verzekerd van een succesvolle vakantie.

Waar te eten?

Nieuwsgierig waar je het beste kunt dineren in Hurghada? Van traditionele smaken tot internationale lekkernijen. Laat je verleiden door onze aanbevelingen, speciaal samengesteld om fijnproevers te bekoren. Klik hier voor de 8 beste restaurants in Hurghada en ontdek een wereld van smaak.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: