Logo Transparency -02

Vis eten in Hurghada & top 5 visrestaurants

Vis eten in Hurghada en top 5 visrestaurants 
Hurghada is een stad die bekend staat om het toerisme. Het is een stad waar veel grote hotelketens zich hebben gevestigd. Daarnaast is het ook een stad die een prachtige historie heeft. Hurghada is namelijk van origine een vissersplaatsje. De grote haven van Hurghada getuigt van de oorspronkelijke bron van inkomsten van de inwoners. Visserij is nog altijd voor de oorspronkelijke inwoners van Hurghada hun hoofdzakelijke werkzaamheid. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je een keer vis moet hebben gegeten tijdens jouw vakantie in Hurghada.  
 
Herken de goede kwaliteit van het restaurant  
Vis eten in een restaurant is iets wat je niet iedere dag zal doen. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen een beetje moeite hebben met het uitzoeken van een visrestaurant. We geven je een paar tips om een goed restaurant te herkennen. Neem ze door en maak een goede keuze.  
 
De lokale bevolking eet er graag  
Je herkent een goed visrestaurant voornamelijk aan het feit dat de lokale bevolking er graag komt eten. Dat zijn immers de mensen die verstand hebben van visrestaurants in Hurghada. Kijk eens naar binnen in het restaurant voordat je er gaat eten. Zitten er vooral toeristen in het restaurant, dan weet je vrijwel zeker dat het een restaurant is wat het vooral van het toerisme moet hebben. De kaart zal glossy zijn en je wordt door een mooi geklede ober naar binnen gelokt maar de menukaart is ernaar.  
 
De menukaart heeft een hoop lokale gerechten 
Vis eten in een restaurant, voor veel mensen gaat hun herinnering niet veel verder dan de scholfilet Picasso. Het is echter goed om je vooraf te verdiepen in de lokale visgerechten die er in Hurghada worden gemaakt en gegeten. Staan deze gerechten op de menukaart, naast de immer favoriete paella en andere wereldwijd bekende visgerechten, dan weet je vrijwel zeker dat je met een goed visrestaurant te maken hebt. Goed om hier een plekje te reserveren.  
 
Kijk naar de ligging van het restaurant  
Visrestaurants zijn er op allerlei plekken in Hurghada. Houd er rekening mee dat de restaurants op populaire plekken in de haven het vooral van het toerisme moeten hebben. Het gaat hier om de restaurants die jou doorgaans een hoge rekening presenteren voor een standaard menu. Wie verder kijkt dan de toeristische trekpleisters komt vaak bij de meest interessante visrestaurants uit. Veel goede visrestaurants zijn in de stad gelegen.  
 
Lees de reviews  
Op het internet zijn een hoop reviews te vinden van visrestaurants in Hurghada. Het gaat dan om de visrestaurants die een goede menukaart hebben, vriendelijk personeel, en vooral smakelijk eten. We hebben een top 5 samengesteld van deze reviews zodat je gelijk ziet wat voor jou een goede keuze is. Vis eten in Hurghada is iets speciaals, het is goed om te profiteren van andermans ervaringen. 
 
De nummer 1: het Corallo restaurant 
Dit restaurant wordt door de bezoekers van Trip Advisor geadviseerd als het nummer 1 visrestaurant in Hurghada. Het restaurant heeft een kaart met vis maar ook met Europese gerechten. Handig als je er met je kinderen gaat eten. Het restaurant heeft ook vegetarische gerechten en veganistische gerechten op de kaart staan. Verder kan je er glutenvrij eten. Een restaurant waar je dus gerust met het hele gezin gaat eten. Het restaurant is ruim van opzet en het personeel is uitermate hartelijk. Je wordt persoonlijk verwelkomd en het staat dan ook garant voor een gezellig avondje tafelen.  
 
De nummer 2: S-square sushi bar  
Verreweg de meest geliefde manier van vis eten is nog altijd sushi. Wie van sushi houdt doet er goed aan om bij dit restaurant te gaan eten. Het restaurant speelt vooral in op de toenemende stroom toeristen die van sushi houdt. Het restaurant is gelegen in de buurt van de grote hotels en dat zie je aan de bezoekers. Heb je kinderen die niet van sushi houden, dan bereidt men een schotel voor ze uit de wok. Dit restaurant is dan ook vooral geschikt voor mensen die niet voor een traditionele kaart met visgerechten gaan eten. Het personeel is erg vriendelijk en men werkt er snel.  
 
De nummer 3: restaurant Mi Casa  
Een restaurant waar je mediterraan, Egyptisch, visgerechten en zeevruchten kan eten. Ook als vegetariër en veganist kan je hier prima eten en ook zijn er glutenvrije gerechten. Het restaurant kan ook grote groepen tegelijk aan waardoor je er met de hele familie of vriendengroep kan aanschuiven. Je krijgt de mixed grill op een grote hete plaat geserveerd wat flink wat extra sfeer geeft op tafel. De sangria van dit restaurant wordt door de bezoekers met name genoemd. Een liter drink je met een groep gemakkelijk op en is erg smakelijk.  
 
De nummer 4: El halaka  
Dit is een visrestaurant wat naast de bekende internationale kaart met visgerechten ook lokale gerechten serveert. Je kan er ook halal eten. Verder is het een menukaart met vis en zeevruchten, mediterraan eten, soep en Egyptisch eten. Een restaurant wat oogstrelend mooie menu’s serveert die heerlijk smaken. Je vindt ze niet terug in Nederlandse restaurants van deze kwaliteit dus dit restaurant is de moeite van een bezoek waard. De vis wordt op de markt om de hoek vers gekocht: je weet wat je geserveerd krijgt.  
 
De nummer 5: Star Fish restaurant  
Een restaurant wat vooral zeer geliefd is bij toeristen. Het is een restaurant met vis en zeevruchten, verder kan je er mediterraan en oosters eten. Soep en Egyptische gerechten staan ook op de kaart. Dit restaurant is ook geschikt om met vegetariërs te eten en je kan er halal eten. Een restaurant wat een mooi buffet heeft waaruit je kan kiezen. 

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: