Logo Transparency -02

Waar op te letten in Hurghada?

Hurghada mag dan wel de ideale vakantiebestemming zijn voor de avontuurlijke reiziger die graag de woestijn verkent op een quad of een kameel of duikers en snorkelaars die de adembenemende onderwaterwereld willen bewonderen, maar ook voor gezinnen en personen die liever lekker luieren aan het parelwitte strand of gaan wandelen door de oude stad. Maar wat zijn de zaken waar je op moet letten als je een vakantie naar Hurghada gaat? Lees hieronder verder om er alles over te weten.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Waar moet je op letten?

Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden in Hurghada, daarom tref je hieronder de meest belangrijke zaken. Wanneer je op vakantie in Hurghada bent moet je voornamelijk letten op:

 

Bescherming van de zon

Aangezien de temperaturen in Hurghada flink kunnen oplopen, dien je beschermende kleding aan te doen tijdens je vakantie. Maak daarnaast gebruik van een goede zonnebrandcrème en zorg voor voldoende drinkwater. Je hoofd kan je beschermen middels een sjaal, pet of een hoed.

 

Je gezondheid

Het water in Hurghada bevat veel chloor, waardoor het is afgeraden om ongekookt water te gebruiken voor drinken of ijsblokjes, groenten wassen, tandenpoetsen en dergelijke. Koop bij voorkeur altijd fleswater om buikkrampen en diarree te voorkomen, ook wel de vloek van de farao genaamd in Egypte. Bij de verschillende restaurants, hotels en resorts kan je wel vertrouwen op het water, aangezien er gebruik wordt gemaakt van een waterfiltersysteem. Eet daarnaast ook geen slecht doorbakken vlees, vis of groenten en zorg ervoor dat je zelf je eigen fruit schilt. Koop geen eten bij de kraampjes tenzij je zelf kunt zien dat deze terplekke vers worden bereid.

 

Lokale bekende aandoeningen

In Hurghada heerst er chikungunya, dengue en zika. Wees dus op je hoede en gebruik anti-muggen spray. Let daarnaast op beginnende verschijnselen van een oogontsteking, aangezien dit kan duiden op een trachoom. Ook het baden in het water van de Nijl is afgeraden vanwege de wormziekte schistosomiasis. Tenslotte dien je direct naar de arts te gaan als je gebeten bent door een zoogdier in Hurghada vanwege heersende hondsdolheid.

 

Opdringerige verkopers

Pas goed op voor verkopers die op de straat en ook op verschillende resorts en hotels rondlopen om hun opdringerige verkooppraatjes te doen. Je wordt namelijk vaak aangesproken op straat door de verkopers. Wees dus op je hoede zodat je niet wordt opgelicht.

 

Rommelig verkeer

In Hurghada kan het verkeer wat rommelig zijn vanwege de slechte wegen. Indien je zelf een auto gaat huren tijdens je vakantie, dan dien je goed te letten op de weg en waar je rijdt. Indien je onzekerheden wilt vermijden, neem dan een taxi wanneer je ergens naartoe moet. Taxi’s zijn vrijwel overal beschikbaar.

Klimaat en reistijd

Aangezien minstens 96% van Egypte uit woestijn bestaat, kan je in Hurghada over het algemeen een woestijnachtig klimaat verwachten waarbij het vaak warm en droog is, maar in de avond en de nacht kan het redelijk fris worden. Vanaf april tot oktober is het vaak zeer warm, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden. De beste reistijd is vanaf september tot maart, wanneer de temperaturen aangenaam zijn. Verder regent het zelden in Hurghada. Reis je tijdens de Ramadan (18 juni tot 28 juli), dan dien je rekening te houden dat het volk veel waarde hecht aan deze traditie en daarom bepaalde winkels eerder sluiten of helemaal niet opengaan. Bij de lokale gebieden kan je ook niet altijd even makkelijk eten gedurende de dag. Op de toeristische trekpleisters en bij de hotels, resorts en restaurants ondervind je geen enkel probleem.

 

Reis niet alleen

Hurghada is niet per se een onveilig land, maar het wordt wel aangeraden om te reizen in een groep in tegenstelling tot alleen reizen, voornamelijk als vrouw. Daarnaast is het niet aan te raden om tijdens de avond- en nachturen alleen op straat rond te lopen.

 

De koers ten opzichte van de Euro

De munteenheid die in Hurghada wordt gehanteerd is de Egyptische pond, die ten opzichte van de euro ongeveer 0,20 cent is. Dit houdt dus in dat de wisselkoers voor Nederlanders zeer gunstig is. Daarnaast is Hurghada een vrij betaalbare vakantiebestemming, voornamelijk als je met euro’s komt. Je kunt er met je een creditcard of ook je pinpas betalen, maar er zijn niet veel betaalautomaten.

 

Bellen op vakantie

Gebruik je Nederlandse simkaart liever niet wanneer je op vakantie bent in Hurghada, aangezien de kosten hiervoor vrij hoog kunnen oplopen. Het is aan te raden om een goedkope prepaid simkaart te kopen bij aankomst op Egypte op het vliegveld. Je zou ook een MiFi kunnen huren, een Wifi-hotspot die je overal mee kunt nemen met een ingebouwde simkaart speciaal voor vakantiegangers.

 

Tijdverschil

Wanneer je op vakantie bent in Hurghada kan je rekenen op een tijdsverschil ten opzichte van Nederland van 1 uur. In Hurghada is het dus 1 uur later. In de zomer is er geen tijdsverschil aangezien Egypte geen officiële zomerperiode kent.

 

Visumaanvraag

Elke reiziger die naar Hurghada toegaat dient een visum aan te vragen om aan te kunnen tonen bij aankomst in Egypte bij de paspoortcontrole. Het aanvragen van het visum is eenvoudig en kan online gebeuren. Ben je dit vergeten te doen? Dan kan je alsnog bij aankomst een visumaanvraag indienen. Hou wel rekening met de lange wachtrijen.

 

Hoeveel duikervaring je hebt

Ga je een duikexcursie boeken? Dan dien je daar wel de nodige ervaring voor te hebben. Er worden namelijk verschillende voorwaarden gesteld aan het uithuren van de duikapparatuur. Je kunt in Hurghada ook bij verschillende duikcentra als beginner leren te duiken.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: