Logo Transparency -02

Woestijn in Hurghada

Woestijn in Hurghada

Bij Hurghada tref je de Oostelijke Woestijn. Dit is ook wel bekend als de Arabische woestijn Het gaat om de noordoostelijke deelwoestijn van de Sahara welke in Egypt gelegen is. De woestijn is zeer uitgestrekt: het oppervlak is ongeveer 220.000 vierkante kilometer. De woestijn in Hurghada is een plek die bij de toeristen erg geliefd is.

Activiteiten in Hurghada

Alhoewel Hurghada vooral erg geliefd is bij de toeristen die er voor het strand komen, is de woestijn een plek die je absoluut gezien moet hebben. Hoewel je vervoersmiddelen kan huren in de woestijn is het niet aan te raden om op eigen houtje de woestijn in te trekken. Dat is de reden waarom het interessant is om aan een georganiseerde excursie deel te nemen. We hebben er een paar voor je onder de loep genomen.

Op bezoek bij de bedoeïenen

De bedoeïenen zijn het woestijnvolk wat in de woestijn leeft bij hurghada. Je kan op bezoek gaan bij dit volk. Er heerst een zeer gastvrije cultuur. Tijdens je bezoek ga je op een jeepsafari waarna je de dag bij de bevolking doorbrengt. Men vertelt je alles over hun manier van leven en men verwelkomt je hartelijk. Je eet bij de bevolking een traditioneel bereide avondmaaltijd. Verder breng je er de avond door. Je kijkt de sterren in de woestijn waarna je laat in de avond moe maar voldaan weer terug keert naar je hotel. Dit soort jeepreizen worden het hele jaar door georganiseerd. Tijdens een dergelijke reis word je voorzien van je natje en je droogje. Boek een dergelijke excursie ruim vooraf om zeker te weten dat er een plekje voor jou en eventueel je medereizigers is. Zo weet je zeker dat je in jouw vakantie meer doet dan alleen genieten van het strand.

Een dagsafari met quads naar het Sahara park

Sahara park is een deel van de woestijn waar door meerdere organisaties quads safari’s worden georganiseerd. Het gaat hierbij om een safari die maar liefst 5 uur duurt. Doordat je zelf je quad moet rijden is het een actieve manier om te genieten van de omgeving. Naast het feit dat je met een quad gaat rijden zal je mogelijk ook een deel van de dag op een kameel rijden. Een excursie dus voor mensen die van avontuur houden. Het gaat om een excursie waarvoor je bij je hotel wordt opgehaald. De excursie is doorgaans vrijwel geheel compleet. Denk er daarbij aan dat je water en frisdrank krijgt, geniet van een diner bij de bedoeïenen en met een kameel rijdt. Eventuele entreegelden zitten bij de prijs die je betaalt inbegrepen. Met een kostenplaatje vanaf 31 euro is dit een aantrekkelijke manier om de omgeving te verkennen. Denk eraan dat enige ervaring met een quad wel aan te raden is. Je rijdt op een ondergrond die je niet gelijk goed in de vingers hebt dus enige beheersing over een motorvoertuig is dan wel zo handig.

Een quadsafari langs de zee

Met een gids en een groep door de Rode Zee woestijn, en dat per quad. Het is een heel gewilde activiteit voor mensen die tijdens hun vakantie graag wat actiefs doen. Je krijgt les over de instellingen en de werking van je quad voor je op pad gaat. Je ziet vooral het strand waar je langs rijdt met de groep maar ook de koraalriffen en andere mooie plekken bij Hurghada. Je krijgt een helm in bruikleen en daarnaast word je voorzien van mineraalwater. Verder word je ook hier gehaald en gebracht van en naar je hotel. Denk eraan dat ook hier geldt: ervaring met een motorvoertuig of een quad is niet noodzakelijk maar wel gewenst. Deze safari boek je vanaf 16 euro per persoon. Een unieke ervaring waarbij je schitterende foto’s kan maken.

Bezoek aan de Sinaïberg

De Sinaïwoestijn bezoeken is een zeer gewild uitstapje. Je komt op Bijbelse plekken en krijgt dan ook uitgebreid uitleg. Je ziet de zonsopgang en je hoort over de Mozes boom tijdens deze safari. Daarbij hoort een bezoek aan het Katharinaklooster en je mag door de manuscripten daar heen bladeren. Het gaat hier om een bezoek wat 2 dagen duurt. Het is dan ook zaak dat je vooraf goed reserveert en dat je verder in de gaten houdt of jouw vakantie nog lang genoeg duurt om deze excursie te kunnen maken. Deze excursie, zeer gewild bij toeristen, boek je vanaf 300 euro. Hierbij geldt uiteraard dat je ruim vooraf moet reserveren. Bereid je voor op een excursie waarbij je naast bezienswaardigheden bekijken ook een flinke wandeling zal gaan maken. Kleed je er goed op. Houd ook rekening met de lokale eisen op het gebied van je kleding.

De Vallei der koningen

Een plek die bij iedereen tot de verbeelding spreekt: de Vallei der Koningen. Je maakt een dagtrip naar Luxor met een klein gezelschap. Daarbij bezoek je het gebied met de piramides van de farao’s. Dit is het erfgoed wat je absoluut gezien moet hebben tijdens jouw verblijf in Egypte. De groep waarmee je reist is beperkt tot 8 deelnemers. Daardoor moet je op tijd reserveren voor een dergelijke excursie. Alle entreegelden zitten bij de excursie in waardoor je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Ook een lunch in een restaurant in Luxor zit bij de prijs in. De tarieven beginnen bij 84 euro.

Informeer bij de receptie

Wil je tijdens jouw vakantie meer doen dan alleen aan het strand liggen, informeer dan bij de receptie naar de mogelijkheden. Men vertelt jou alles wat je weten wil en kan eventueel een boeking voor jou maken bij een excursie naar wens. Ook zal men jou vertellen waar je aan moet denken wanneer je op pad gaat in de woestijn. Denk daarbij aan kledingvoorschriften maar ook aan het feit dat je moet opletten of drinkwater bij de prijs in zit. Dit laatste is absoluut onmisbaar wanneer je de woestijn in gaat.

 

 

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: