Logo Transparency -02

Ziek en ziekenhuis in Hurghada

Ziek en ziekenhuis in Hurghada
Ga je op vakantie naar Hurghada dan wil je er uiteraard niet aan denken dat je ziek wordt op vakantie. Het is echter iets wat je zomaar kan gebeuren en dat is de reden waarom we je graag informeren over ziekenhuizen en ziek zijn in Hurghada. Zo weet je waar je aan toe bent en waar je aan moet denken bij het boeken van een vakantie.

Als je chronisch patiënt bent
Ben je chronisch patiënt door bijvoorbeeld diabetes of een hartaandoening dan moet je eraan denken dat de gezondheidszorg in Egypte een stuk minder ontwikkeld is dan in eigen land. Dat merk je wanneer je in een dergelijk ziekenhuis aan komt. Zaken als hygiëne en apparatuur om jou te helpen wanneer de nood aan de man is zullen in mindere mate beschikbaar zijn. Je merkt dit vooral wanneer je met acute klachten wordt opgenomen. Het is dan ook goed om je vooraf in te lezen. Over het algemeen is de receptie van een hotel erop gericht om jou naar een eerste hulp post of een lokale huisarts door te sturen in Hurghada. Gaat het om mee specifieke gezondheidsproblemen dan zal je meer eisen van het personeel van het hotel en de vraag is in hoeverre men daarop is ingesteld.

Doe eerst goed navraag
Ga je op vakantie in Hurghada en ben je chronisch patiënt dan doe je er het verstandigst aan om eerst navraag te doen bij bijvoorbeeld een patiëntenvereniging en je eigen arts wanneer je op vakantie gaat. Men is daar doorgaans op de hoogte van de aanwezigheid van goede ziekenhuizen en klinieken die gespecialiseerd zijn in dit soort zaken. Je doet er ook goed aan om jouw verblijf voor te bereiden door online contact met een arts ‘onder de knop’ te houden. Door dit soort mogelijkheden kan jij in geval van nood gelijk met je eigen behandelend arts contact opnemen wanneer er sprake is van een calamiteit. Verder is het verstandig om te kijken welke talen men spreekt bij het hotel waar jij naartoe gaat. Ga je naar een klein lokaal hotel waar weinig Engels sprekend personeel is, dan heb je een probleem bij een medische calamiteit. Ga je naar een groot hotel van een bekende keten waar jij je in het Engels uitstekend kunt redden dan is dit in jouw voordeel bij het boeken van een vakantie.

Een overheidsziekenhuis of een privé kliniek
Men kent in Egypte twee vormen van gezondheidszorg. De eerste vorm van gezondheidszorg is het handigste wanneer je bijvoorbeeld iets hebt gekneusd of wanneer er geen sprake is van spoed bij een medische handeling. In dit geval ga je naar een overheidsziekenhuis. Denk er wel aan dat dit ziekenhuizen zijn die totaal niet zijn ingericht volgens de normen en manieren die jij in een Nederlands ziekenhuis gewend bent. Het gaat hier vooral om ziekenhuizen die gericht zijn op huis tuin en keuken ongelukken. Er is weinig echte expertise in huis om jou de gezondheidszorg te bieden die je nodig hebt in een meer complex geval. Wil jij optimale zorg hebben dan doe je er verstandig aan om naar een particuliere kliniek te gaan in Hurghada. Deze zijn er volop. Het is alleen wel zo dat de lokale bevolking er niet zomaar gebruik van kan maken vanwege de kosten die eraan verbonden zijn.

Informeer vooraf bij jouw verzekeraar
Ga je op vakantie naar Hurghada dan zal je een reisverzekering moeten afsluiten. Wie verstandig is verzekert zich ook voor ziekenhuiskosten. Het advies is wel om vooraf bij je eigen zorgverzekeraar te informeren welke ziektekosten in het buitenland er gedekt worden door jouw zorgverzekering. Je wil immers niet met nodeloos dubbele kosten te maken krijgen wanneer je op vakantie gaat. Over het algemeen is het advies dat jij je laat behandelen in een ziekenhuis wat contact heeft met jouw verzekeraar. Zo weet je zeker dat je niet op het moment zelf voor hoge kosten komt te staan. Gaat het om de kosten van een privé kliniek dan is het in veel gevallen mogelijk dat je de rekening declareert waarbij jij de kosten die je hebt moeten maken krijgt uitgekeerd. Een reisverzekering dekt doorgaans ook een deel van de kosten in jouw vakantieplaats, in dit geval Hurghada. Doe ook in dit geval navraag naar de diverse mogelijkheden om je in een ziekenhuis te laten behandelen. Men is op de hoogte van de beste ziekenhuizen in Hurghada die voor jou beschikbaar zijn.

Let op wanneer je gaat duiken
Hurghada is een stad die vooral bekend staat om de mogelijkheden om te duiken. Veel mensen maken kennis met deze sport en dompen zich onder in de wondere onderwaterwereld. Dit is echter iets wat niet geheel zonder risico’s is. Wie gaat duiken moet zich dan ook vooraf goed inlezen in regels aangaande jouw gezondheid tijdens het duiken. Wie te snel naar boven komt vanuit diep water kan last krijgen van ziekte van caison. Dit is een aandoening waardoor je eigenlijk gelijk na aankomst op het vasteland in een decompressietank moet om te voorkomen dat de ziekte ernstige gevolgen krijgt. De marine van Egypte maakt ook gebruik van dit soort ziekenhuizen en men is er dan ook op ingericht. Een duikschool zal jou erop attent maken wat de voorschriften zijn om te voorkomen dat je in een decompressietank moet maar het kan uiteraard altijd zijn dat het anders verloopt met jouw duikexcursie. Informeer vooraf goed welke ziekenhuizen een decompressietank hebben en voorkom gezondheidsproblemen.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: