Logo Transparency -02

Zwemmen met dolfijnen in Hurghada

Zwemmen met dolfijnen in Hurghada  

Het lijkt alleen weg te zijn gelegd voor de ‘lucky few’: zwemmen met dolfijnen. Deze bijzondere zachtaardige zoogdieren komen enorm dichtbij wanneer je op vakantie bent in  Hurghada. Het is dan ook absoluut de moeite waard om met dolfijnen te zwemmen wanneer je in Hurghada bent. We geven je een paar tips wanneer je gaat zwemmen met dolfijnen. Verder hebben we een paar mogelijkheden voor je toegelicht. We beginnen met een paar aandachtspunten.  

 

Enige ervaring is handig  

Wil je gaan zwemmen met dolfijnen dan is het goed om te weten dat je voor sommige activiteiten wel enige ervaring moet hebben. Zo kan je gaan snorkelen of duiken bij Hughada waarbij je met dolfijnen gaat zwemmen. Snorkelen kan je met of zonder brevet doen. Je zal in het laatste geval altijd een gids in de buurt hebben die in de gaten houdt of het goed gaat. Snorkelen is namelijk niet iets wat je zomaar in één keer goed beheerst. Ook bij duiken met zuurstofflessen geldt dat het iets is wat je vooraf beter een keer kan hebben gedaan voor je op vakantie gaat. Wil je veel gaan duiken op vakantie, dan is een PADI duikbrevet iets voor jou. Je weet zeker dat je veilig kan gaan duiken en je hebt uitgebreid de mogelijkheid om op pad te gaan.  

 

Geen garantie vooraf  

Tenzij je bij een zee aquarium gaat zwemmen met dolfijnen zal niemand jou ook daadwerkelijk kunnen garanderen dat je dolfijnen tegen zult komen. Het is dan ook te hopen dat de golfstroom goed staat wanneer je op pad gaat met een schip en een gids. Wanneer je specifiek wil gaan zwemmen met dolfijnen, informeer dan nog op de dag zelf op de boot waarmee je op pad gaat of dit er in zal zitten. Eventueel zal de gids de boot stilleggen op een specifieke plek met dolfijnen zodat je uitgebreid kunt zwemmen met deze bijzondere zoogdieren.  

 

Filmen in het water  

Ga je zwemmen met dolfijnen, houd er dan rekening mee dat je dit wellicht wil filmen. Een camera vasthouden onder  het zwemmen is not done. Een bodycam is in dat geval een oplossing. Ook is het een goed idee om te vragen aan een van je medepassagiers op een boot om jouw zwemavontuur met dolfijnen te filmen. Zo weet je zeker dat jij met prachtige plaatjes thuis komt. Zaken als een flitslicht zullen het gedrag van de dolfijnen mogelijk beïnvloeden. Denk hieraan wanneer je jouw avontuur voorbereidt.  

 

Snorkelen bij Giftun Eiland 

Dit is een avontuur waarbij je tussen de prachtige koraalriffen van Giftun Island gaat zwemmen. Naast koraal kom je hier ook in veel gevallen dolfijnen tegen waarmee je kan gaan zwemmen. De streek is erg toeristisch. Dolfijnen staan al niet bekend om het feit dat ze schuchter zijn maar hier is het vrijwel altijd raak. Je kan dan ook tijdens deze excursie de mooiste avonturen beleven. De kosten beginnen bij 21 euro per persoon. Een lunch op de boot zit vaak bij de prijs inbegrepen. Informeer vooraf of een duikuitrusting ook bij de prijs zit inbegrepen. Is het water nog koud dan zal de excursie niet altijd door gaan. Heb je het zelf snel koud, neem dan een wetsuit mee wanneer je op pad gaat.  

 

Snorkelen bij het Dolfijnenhuis  

De Dolpin house Royal Sea Trip is een reis waarbij je gegarandeerd met dolfijnen zult gaan zwemmen. Er zijn speciale all inclusive trips te boeken waarbij je meermalen gaat snorkelen en waarbij een bezoek aan het Dophin house hoort. Hier zie je gegarandeerd dolfijnen. Je kan ze van heel dichtbij zien maar je kan er ook mee gaan zwemmen. Er zijn trips waarbij je een snorkel uitrusting in bruikleen krijgt. Op die manier leer je gelijk de kunst van het snorkelen. Je kan kiezen voor een excursie waarbij je wordt voorzien van een basic lunch maar er zijn ook culinaire excursies waarbij je geniet van lokale recepten en heerlijke zeevruchten. Als toetje zijn er een aantal bruisende watersporten die je kan beoefenen zoals een ritje op een bananenboot of een sofa boot. De prijs van deze excursie begint rond 26 euro.  

 

Huur een speedboot  

Wil je gegarandeerd zwemmen met dolfijnen en heb je geen zin in een grote groep, dan is het advies dat je een speedboot huurt met een kapitein. Dit is een activiteit die je boekt vanaf 30 euro per persoon. De kapitein weet waar de dolfijnen zitten en samen met je kapitein  vaar je naar plekken toe waar je kan zwemmen met dolfijnen. De rit er naartoe en terug is eveneens de moeite waard. Dit avontuur is iets wat je met je gezin kan ondernemen of alleen, afhankelijk van jouw wensen. Ook zwemmen en snorkelen tussen koraalriffen behoort tot de mogelijkheden.  

 

Reserveer op tijd  

De activiteiten die we zojuist benoemden zijn enorm populair. Het is dan ook belangrijk dat je ze op tijd boekt. Dat kan via de receptie van jouw hotel maar je kan ook zelf vooraf vanuit je huis al een reservering boeken. Zo weet je zeker dat jij in je vakantie een keer met dolfijnen kan gaan zwemmen.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: