Logo Transparency -02

Aandachtspunten voor visumaanvraag Hurghada in Egypte

Als één van de mooiste gebieden binnen Egypte moet Hurghada echt op je lijstje van vakantiebestemmingen staan. Er zijn wel bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden tijdens de reis. Zo moet iedereen die op vakantie gaat naar Hurghada een visum aanvragen om Egypte binnen te mogen komen. Door hieronder verder te lezen tref je enkele aandachtspunten die je kunt hanteren tijdens je visumaanvraag voor je vakantie naar Hurghada.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Visumaanvraag

Ga je naar Egypte reizen? Dan dien je als Nederlander een visum aan te vragen. Dit kan je voordat je gaat reizen eenvoudig zelf regelen. Kan je geen geldig visum aantonen bij aankomst? Dan mag je Egypte niet binnenkomen en dien je alsnog een ‘Visa on Arrival’ te regelen op het vliegveld. Dit proces kan wel wat tijd in beslag nemen aangezien de wachtrijen vaak lang zijn, maar hou wel rekening dat je niet 100% zeker bent dat je visumaanvraag wordt goedgekeurd. Ook kinderen moeten sinds 2012 verplicht een kindervisum aanvragen. Het aanvragen van een visum is niet verplicht als je voor maximaal 15 dagen reist naar één van de volgende gebieden binnen Egypte: Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba en Taba.

 

Geldigheidsduur

Als we het hebben over de geldigheidsduur van je visum, dan hangt deze af van de volgende situaties:

  • Heb je voor het reizen je visum al geregeld, dan kan je kiezen uit een Single of een Multiple Entry visum, beiden geldig gedurende 3 maanden na ontvangst. Vraag je visum dus niet te vroeg aan zodat deze kostbare tijd niet van je vakantie afgaat.
  • Regel je je visum pas bij aankomst in Egypte, dan is je ‘Visa on Arrival’ maar 30 dagen geldig.
  • Moet je naar Egypte voor werk gerelateerde zaken? Dan heb je de mogelijkheid om een zakenvisum aan te vragen met een duur van 3 maanden.

 

Benodigdheden visumaanvraag

Wanneer je een visum aan gaat vragen heb je bepaalde documenten nodig als bewijsmateriaal. Zo moet je een uitgebreid schema aan kunnen tonen met al de geboekte vluchten naar Egypte per persoon. Daarnaast dien je een bewijs te hebben van de reservatie van je accommodatie waar je gaat verblijven in Hurghada. Tenslotte heb je ook je paspoort of ander geldig identiteitsbewijs nodig voor het aanvragen van een visum.

 

Kosten visumaanvraag

Hoeveel je gaat betalen aan een visum is afhankelijk van wanneer je de aanvraag doet. Vraag je je visum voor het reizen online aan, dan zijn de kosten wat hoger, maar is je geldigheidsduur ook veel langer. Vraag je een ‘Visa on Arrival’ aan, dan betaal je minder maar is het visum ook minder lang geldig. Hieronder tref je de kosten voor een visumaanvraag.

 

Soort visum Kosten
Online visum €34,99
Visa on Arrival €27,50

Aankomst in Egypte

Indien je niet van tevoren een visum hebt aangevraagd, kan je deze bij aankomt op het vliegveld regelen in Egypte. Hier hoef je niet van tevoren een afspraak voor te maken, maar hou wel rekening met de lange wachtrijen waarbij je minstens 1 tot 2 uur moet wachten op je beurt. Deze kostbare tijd gaat van je vakantiegenot af, je had gedurende het wachten op je goedkeuring al kunnen liggen aan het parelwitte strand genietend van de wonderen van Hurghada.

Hoe vraag ik een visum online aan?

Een visum om naar Egypte te reizen zodat je je vakantiebestemming Hurghada kunt bereiken kan gewoon online. Via verschillende onlinewebsites kan je eenvoudig een visum voor Egypte aanvragen. Op deze manier weet je van tevoren of je aanvraag wordt goedgekeurd of niet en hoef je niet urenlang goedkeuring af te wachten op het vliegveld bij aankomst in Egypte. Een online visum vraag je aan door het aanvraagformulier in te vullen en deze samen met een kleurenscan van je paspoort of geldig identiteitsbewijs op te sturen. Vervolgens betaal je online en wacht je je goedkeuring af. Binnen 7 dagen na ontvangst van je aanvraag kan je je visa verwachten.

 

Voor- en nadelen online visum

Er zijn verschillende voor- maar ook nadelen verbonden aan het aanvragen van een online visum om toegelaten te worden tot Egypte zodat je naar Hurghada kunt. Hieronder tref je de meest belangrijke voordelen en nadelen die we hierbij kunnen onderscheiden:

 

Voordelen Nadelen
De geldigheidsduur is langer Het kost meer vergeleken met een ‘Visa on Arrival’
Je weet van tevoren of je aanvraag is goedgekeurd Je moet je visum ruim van tevoren regelen
Je kunt op verschillende betrouwbare websites een visum aanvragen
Eenvoudig zelf aan te vragen

Na een vlotte visumaanvraag sta je op het punt om Hurghada te verkennen. Terwijl je je voorbereidt op de schitterende Rode Zee, willen we je ook kennis laten maken met de 10 beste resorts en hotels in Hurghada. Elk biedt zijn eigen unieke charme en comfort.


Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: