Logo Transparency -02

Klimaat in Hurghada

Als je op zoek bent naar de ideale zonvakantie waarbij je volop kunt genieten van het strand, de zon en het lekker weer? Dan is Hurghada het hele jaar door de ideale vakantiebestemming. Maar wat is het klimaat in Hurghada? Lees hieronder verder voor meer informatie.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Hurghada ’s klimaat

Het klimaat in Hurghada is vrij wisselend. Over het algemeen heeft Hurghada een subtropisch droog en dor woestijnklimaat. Dit vanwege het laaggelegen gebied waarin deze prachtige stad zich bevindt. In Hurghada is het vrij warm, met wisselende temperaturen tussen de 18℃ en 39℃ afhankelijk van welke maand je gaat reizen. In Hurghada kan het vrij warm worden. Temperaturen gaan nooit onder de 0℃ en er is geen of amper sprake van vorst.

 

Temperatuur per maand Hurghada

De temperatuur in Hurghada is vrijwel nooit hetzelfde. Het kan er heel warm zijn, maar op andere momenten ook lekker fris met hier en daar wat regen, onweer en zelfs mist. Hieronder tref je een overzicht met de gemiddelde dag- en nachttemperaturen per maand in Hurghada over de afgelopen paar jaar.

 

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sept Okt Nov Dec
Dag 23℃ 25℃ 29℃ 33℃ 35℃ 39℃ 39℃ 39℃ 37℃ 32℃ 28℃ 25℃
Nacht 11℃ 13℃ 16℃ 18℃ 22℃ 25℃ 27℃ 28℃ 26℃ 22℃ 18℃ 14℃

 

De Seizoenen in Hurghada

Ben je benieuwd hoe de seizoenen er uitzien in Hurghada? De lente is van Maart tot Mei waarbij je kunt genieten van heerlijke temperaturen rond de 30℃ met hier en daar wat regen. De zomer begint in Juni en eindigt in Augustus met buitentemperaturen die kunnen oplopen tot wel 39℃ met heel weinig regen. De Herfst start in September tot November waarbij het gemiddeld 26℃ is met wat meer regen. Tijdens de wintermaanden heerst een gemiddeld temperatuur van 22℃ met hier en daar wat regen.

 

De zonnigste maand

In Hurghada zijn de warmste en zonnigste maanden Juni, Juli en Augustus met een hoogtepunt in Juli. De temperaturen kunnen gedurende deze 3 maanden lopen tussen de 38℃ tot wel 40℃. Tijdens deze zomermaanden kan het in de nacht 26℃ of 28℃ worden.

 

De koudste maand

De koudste maand van Hurghada is Januari, waarbij je temperaturen van 23℃ kunt verwachten. Ook Februari, Maart en December zijn redelijk frisse maanden. Gedurende deze periode is er een lekker briesje en is de neerslag gemiddeld 3mm. Gedurende de nacht lopen de temperaturen tussen de 10℃ en 14℃.

 

Neerslag en sneeuw

Het kan af en toe wat regenen in combinatie met onweer in Hurghada. De mate waarop dit gebeurt is afhankelijk van de weersomstandigheden op dat moment, maar het regent er niet regelmatig. In één jaar kan je in totaal maximaal 8mm neerslag verwachten. In Hurghada sneeuwt of vriest het niet. Ook is er geen sprake van hagel, tornado’s of andere soortgelijke natuurverschijnselen.

 

Temperatuur van de zee

Aangezien Hurghada direct aan de kust van de Rode Zee ligt, kan de temperatuur van het water flink variëren per maand. Gedurende de zomermaanden is het water van de zee lekker fris, terwijl het water tijdens de winterperiode juist heel koud kan zijn. Hurghada staat bekend om de vele activiteiten aan het strand. Denk niet alleen aan zonnen en zwemmen, maar ook aan snorkelen, duiken, kajakken, windsurfen of het nemen van een bootexcursie. Tijdens de koude maanden ligt de watertemperatuur tussen de 23℃ en 26℃. Tijdens de warme zomermaanden kan het water wel 28℃ tot 30℃ worden. Dit is dan ook het ideale moment om op vakantie te gaan naar dit woestijngebied aangezien de temperaturen niet te hoog oplopen zoals in de zomer.

 

De zomermaanden in Hurghada

Tijdens de zomermaanden in Hurghada is de lucht helder, waardoor je van tot wel 13 uren zonlicht per dag kunt genieten. Hurghada is in de zomer een gezellige stad en vanwege het lekker warm weer zijn er vele avontuurlijke excursies en bezienswaardigheden te bezoeken. Er is amper regen gedurende de zomer dus je kunt volop profiteren van de zonuren.

 

De wintermaanden in Hurghada

In de winterperiode is het ook lekker warm in Hurghada, alleen is er een lekker fris briesje en kan je af en toe wat regen verwachten. Tijdens het koudste moment van de winter heb je enkel een dunne jas nodig om je te beschermen tegen de koele buitenlucht in de avond. Ook in de wintermaanden is Hurghada ideaal voor de vele excursies en toeristische attracties met minstens 7 zonuren per dag.

 

Beste reistijd Hurghada

Het beste moment om op vakantie te gaan naar Hurghada is tijdens de wat koelere maanden. Het gaat hierbij om Maart, April en Mei. In December, Januari en Februari is het redelijk fris in Hurghada, terwijl het in Juni, Juli en Augustus erg heet kan zijn waardoor je jezelf moet beschermen tegen de felle zon. Overweeg je een vakantie naar Hurghada? Dan dien je in de lentemaanden te gaan voor de ideale ervaring.

 

Ga je binnenkort op vakantie naar Egypte? Dan moet je zeker naar Hurghada, een prachtige stad vol met mooie bezienswaardigheden, avontuurlijke attracties en lekkere luivakanties aan het strand. Je kunt in Hurghada het hele jaar door volop genieten van de vele zonuren vanwege het prettig klimaat.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: