Logo Transparency -02

Tips en adviezen voor een vakantie in Hurghada

Denk je aan Hurghada, dan denk je vanzelf aan de hete zomerzon, de woestijntochten op de rug van een kameel, de duik- en snorkelexcursies waarbij je de prachtige onderwaterwereld kunt bewonderen en nog veel meer. Maar er zijn ook zoveel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Lees hieronder verder om meer te weten over een vakantie naar Hurghada en een handige opsomming van verschillende tips en adviezen die je kunt hanteren.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Gemiddelde kosten vakantie Hurghada

Het is van groot belang om een calculatie te maken van de gemiddelde kosten voor een vakantie naar Hurghada, zodat je een budget kunt opstellen. Hieronder tref je een kostenplaatje met de gemiddelde kosten die komen kijken bij het boeken van een vakantie met Hurghada als bestemming.

 

Kosten
Vliegticket Nederland (hoogseizoen) €250 – €400
Vliegticket Nederland (laagseizoen) €150 – €200
Huurauto €30 – €65
Budget verblijf €20 – €35
Gemiddeld verblijf €35 – €80
Luxe verblijf €80 – €350
Maaltijd budget restaurant €13 – €24
Maaltijd luxueus restaurant €30 – €65
Maaltijd fastfood restaurant €3.50 – €5.50
Snorkel- en duikexcursies €10 – €125
Woestijnexcursies €10 – €60
Boottocht excursies €40 – €125
Stedentocht (Cairo en Luxor) €40 – €100

Tips en adviezen

Ga je binnenkort naar Hurghada? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder tref je enkele handige tips en adviezen die je kunt hanteren tijdens het boeken van je vakantie naar Hurghada.

 

Beste reistijd

Hurghada is de ideale vakantiebestemming voor het hele jaar door. Ga je gedurende de koudere wintermaanden, dan is het water meestal te koud om te zwemmen of duiken. Maar gedurende de hete zomermaanden kan het er ook onaangenaam warm zijn. Het beste moment om op vakantie te gaan naar Hurghada zijn toch wel het najaar en het voorjaar, wanneer de temperaturen prettiger zijn.

 

Vliegen naar Hurghada

Een vliegrit vanuit Schiphol naar Hurghada duurt 4 tot 5 uur. Je kunt er rechtstreeks heen vliegen, maar er zijn ook vluchten beschikbaar met een tussenstop in London.

 

Accommodatie in Hurghada

Er zijn verschillende accommodaties rond Hurghada, er is voor elk budget wel een geschikte slaapplek te vinden. Er zijn minstens 200 verschillende hotels, resorts en appartementen waar je kunt verblijven. De meeste grote hotels en resorts beschikken over een eigen privé strand aan de Rode Zee en zijn all-inclusive, aangezien Hurghada voornamelijk bekend staat om de luxueuze all-in vakanties waar je je portemonnee thuis kunt laten.

 

Boek een boottocht naar Giftun

Wanneer je naar Hurghada gaat, moet je een boottocht naar Giftun boeken om Paradise Island te bezoeken. Bij Giftun tref je prachtige parelwitte stranden en azuurblauw water waar je niet alleen kunt luieren en zonnen op een strandbedje maar ook zwemmen, snorkelen, duiken of andere (watersport)activiteiten. Onderweg word je vaak begroet door dolfijnen.

 

Verken de Hurghada Marina

De Hurghada Marina is een boulevard in Hurghada met rode, gele en oranje gevels waar je kunt wandelen, winkelen, naar de cinema, lekker eten of een drankje doen. Je treft er verschillende zeilboten en dure jachten.

 

Boek een excursie

In Hurghada kan je een excursie boeken om verschillende leuke activiteiten te doen. Denk aan wrakduiken, paardrijden, snorkelen, duiken, zwemmen met dolfijnen of haaien, roggen aaien, de woestijn verkennen op kameel, quad of jeep of een stedentrip naar het oude Luxor of Cairo.

 

Kleding en zonsbescherming

Draag beschermende kleding en gebruik een goede zonnebrandcrème, voornamelijk wanneer de temperaturen hoog oplopen. Drink voldoende water, gebruik insectenwerend middel en slaap onder een muskietennet ter bescherming. Tenslotte is het gebruiken van een hoed of een sjaal op je hoofd altijd een goed idee.

 

Natuurlijk badwater

Baden in de Nijl is sterk afgeraden, aangezien er een verhoogd risico is op de wormziekte schistosomiasis.

 

Consumptie advies

Eet geen vis, vlees of groenten dat niet goed is doorbakken. Het wordt je ook aangeraden om zelf je eigen fruit te schillen om de vloek van de farao (diarree) te voorkomen. Koop daarom geen eten bij de straatkraampjes, tenzij je kunt zien dat het eten vers voor je ogen wordt gemaakt. Kook daarnaast altijd eerst het water uit de kraan, of koop fleswater om te drinken, voor ijsblokjes, om je tanden te poetsen of om je groenten te wassen. Er zit namelijk veel chloor in het kraanwater waardoor je hevige buikkrampen kunt krijgen. Je kunt gelukkig bij de verschillende hotels en restaurants veilig water drinken, aangezien er waterfiltersystemen worden gebruikt.

 

Ziektes

Ben je gebeten door een zoogdier zoals een aap, hond of een kat? Dan dien je direct contact op te nemen met een arts aangezien er in Egypte hondsdolheid voorkomt. Daarnaast komt er ook chikungunya, dengue en zika voo. Let daarom goed op de muggen die je voortdurend proberen te steken gedurende de dag. Tenslotte is het belangrijk om alert te blijven op oogontstekingen, aangezien dit kan duiden op een parasitaire ziekte genaamd trachoom.

 

Bij ziek worden

Word je tijdens je vakantie in Hurghada ziek of krijg je diarree? Dan kan je bij de plaatselijke apotheek terecht voor medicijnen. De meeste toeristen gaan langs de ‘sajdaliya’, zoals de apotheek lokaal wordt genoemd, en het medicijn wat het meest wordt afgenomen is Antinal tegen diarree.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: