Logo Transparency -02

Vakantie in Hurghada

Vakantie in Hurghada

Ga jij graag op vakantie naar een land waar de zon bijna altijd schijnt maar betaal je daar liever niet de hoofdprijs voor, dan hebben we goed nieuws voor jou. Ga eens naar een plaats toe waar het goed toeven is en waar de meest verwende toeristen verrast worden. We hebben het over Hurghada. Dit is een plaats in Egypte waar de afgelopen jaren een behoorlijk aantal luxe  hotels en all-inclusive resorts is gebouwd. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over vakantie in Hurghada!

 

De geschiedenis van Hurghada

Hurhada was tot een aantal jaren geleden een rustig vissersdorpje waar de bron van inkomsten van de lokale bevolking bestond uit vissen. Deze plaats bestaat uit meerdere gedeeltes. De belangrijkste gedeeltes zijn Sakkala en Dahar. Dit zijn de gedeeltes waar het meeste te doen is voor toeristen. Dahar is het gedeelte wat vooral bekend staat om de grote bazaar die zich daar bevindt. Dit is de lokale markt waar allerlei zaken worden verhandeld. Naast de visvangst bestaat het inkomen van Hurghada de afgelopen jaren voor een groot deel uit toerisme. Wie naar deze plaats toe gaat kan de stad bezoeken en kennismaken met de gastvrije Egyptische cultuur. Daarnaast biedt de stad uitgebreide ruimte voor verdere activiteiten.

 

Naar het strand toe

De meeste mensen die naar deze plaats toe komen zullen dat doen vanwege de uitgestrekte parelwitte stranden. Dat is niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat het er zelfs in de wintermaanden nog goed toeven is op het strand. De temperatuur ligt in de wintermaanden tussen 22 en 28 graden op het strand. Dat houdt in dat je zelfs in de winter nog op het strand kan liggen zonder dat je het koud hoeft te krijgen. In de zomermaanden is het tussen de 35 en 40 graden Celsius. In die periode is het prettig vertoeven op het strand maar wanneer de zon op zijn hoogste punt staat zullen de meeste toeristen hun toevlucht zoeken tot hun hotelkamer.

 

Naar het binnenland toe

Niet alle toeristen komen alleen voor het strand naar Egypte toe. Wie kennis wil maken met de Egyptische bevolking kan een jeepsafari maken de woestijn in. Daar maak je kennis met de Bedoeïenen. Deze bevolking staat bekend om hun gastvrijheid. Men zal je een heerlijk diner aanbieden in hun kamp en daarbij kan je sterren kijken in de avond. De lucht is helder en de sterren kijken is een sprookjesachtig mooie activiteit. Deze trips worden omschreven door toeristen en bezoekers als adembenemend en onvergetelijk. Je maakt kennis met een volk wat tot voor kort volledig afgezonderd leefde. Prachtig voor toeristen die houden van kennismaken met de plaatselijke cultuur. Ideaal voor wie even weg wil van het toeristische gedruis van Hurghada.

 

Redenen waarom Egypte zo geliefd is bij duikers

Wie van duiken en snorkelen houdt zal doorgaans op zoek zijn naar stranden waar dit kan en waar een grote variëteit aan koralen en tropische vissoorten is. Egypte is een land wat enorm geliefd is bij beoefenaars van deze sport. De natuur is er enorm mooi en de plekken waar je kan duiken en snorkelen zijn enorm goed toegankelijk. Ook worden er mini cruises georganiseerd waarbij je naar Orange Bay vaart waarbij een tweetal tussenstops wordt gemaakt om te duiken of snorkelen in open zee. Deze activiteiten kan je in meerdere landen doen natuurlijk maar Egypte heeft een groot voordeel boven deze andere vakantielanden wat we graag voor je benoemen.

 

Goedkoop vakantievieren in Egypte

Vakanties in all inclusive hotels en resorts willen nog wel eens behoorlijk prijzig zijn. Je betaalt soms wel tot 1000 euro per persoon voor een dergelijk verblijf. Egypte, en in dit geval Hurghada, heeft hotels waar de tarieven aanmerkelijk aantrekkelijker liggen. Vanaf 186 euro per persoon kan je een aantal dagen verblijven waarbij je geen extra kosten hoeft te maken voor eten, drinken en de faciliteiten in het hotel. Dat zorgt ervoor dat de kosten behoorlijk binnen de perken blijven. Wie gaat vakantievieren in de wintermaanden ontdekt dat de temperaturen aangenaam zijn terwijl er een laag tarief wordt berekend. Het gaat hier immers om de winterperiode en dat valt voor Egypte onder het laagseizoen. In de zomermaanden, in het hoogseizoen, liggen de prijzen hoger maar ook dan geldt dat Egypte nog een van de betaalbaarste vakantielanden binnen dit segment is.

 

Souvenirs shoppen in Hurghada

Een vast onderdeel van een vakantie is natuurlijk dat je souvenirs gaat kopen. Wat dat betreft is de bazaar in Dahar de plek waar je absoluut geweest moet zijn. Hier vind je namelijk de bazaar, de grootste van de stad zelf. Deze bazaar is de plek waar men allerlei handelswaar verkoopt. Je koopt er uiteraard de visvangst voor zover je

dat wil maar daarnaast koop je er ook lokale kleding, gebruiksvoorwerpen en allerhande souvenirs en aandenkens aan je vakantie. Denk eraan dat je vooraf even oefent met afdingen. Dit is de lokale tak van sport. Op die manier betaal je niet de hoofdprijs voor tastbare herinneringen aan jouw bijzondere vakantie.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: