Logo Transparency -02

Veiligheid in Hurghada

Toeristen die al eens naar Hurghada zijn geweest zijn vaker geneigd om Hurghada opnieuw te kiezen als vakantieland. Ervaring heeft gebleken dat Hurghada redelijk veilig is. Toch hoor je vaker dat Hurghada niet zo veilig is om verschillende redenen. De meningen hierover zijn vrij verdeeld. Ben je benieuwd hoe het nou zit met de veiligheid in Hurghada als je daar op vakantie zou gaan? Ga hieronder verder met lezen om meer te weten over hoe veilig Hurghada nou echt is als vakantiebestemming.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

 

Reisadvies Egypte

Egypte is qua veiligheid niet te vergelijken met Nederland, een stabiel en vrij rustig land. Toch is er geen negatief reisadvies uitgesproken voor Egypte, wat inhoudt dat je op veilige wijze naar Egypte kunt op vakantie zonder dat je je zorgen hoeft te maken over levensbedreigende situaties vanwege veiligheidsrisico’s. Egypte staat namelijk bekend als een vrij politiek en religieus onrustig land. Gebieden waar een negatief reisadvies gelden in Egypte zijn Libië en Israël.

 

Verkeersveiligheid Hurghada

Het wegverkeer in Hurghada is vrij chaotisch en er is vaak sprake van lange files en drukke wegen. Hou hier rekening mee wanneer je een afspraak maakt. Soms kan het lijken alsof men zich niet houdt aan de verkeersregels, waardoor het belangrijk is om goed op te letten in het verkeer. Hurghada heeft namelijk een groot aantal verkeersdoden dus wees alert.

Politieke onrust in Hurghada

Het is geen geheim dat er al enige tijd politieke onrust heerst in bepaalde gebieden van Egypte, waaronder ook Hurghada. Hierdoor neemt de overheid van Egypte bepaalde veiligheidsmaatregelen zoals het inzetten van extra politie en militair personeel op de verschillende toeristische en openbare plekken, bij kerken en vooral overheidsgebouwen. Overheidsgebouwen, kerken en openbare plaatsen zijn risicovolle plekken die je beter kunt vermijden.

 

Terrorisme in Hurghada

Er zijn een aantal terroristische groepen actief in Egypte die wel vaker een aanslag hebben gepleegd. Hier hoef je je als toerist weinig zorgen om te maken, aangezien het doelwit van deze aanslagen meestal het leger, de overheid of de politie zijn. Vermijd of wees extra alert bij veiligheidsdienst gebouwen, overheidsgebouwen, kerken en kloosters.

 

Criminaliteit in Hurghada

Er komt wel enige mate van criminaliteit voor in Hurghada, voornamelijk vanwege de heersende armoede en de slechte economische staat van het land. Wees daarom ook alert bij de toeristische plaatsen aangezien je hier zakkenrollers kunt tegenkomen. Ga de straat niet op wanneer het donker is, bezoek geen wijken waar alleen lokalen wonen of sloppenwijken, loop de straat niet alleen over, vermijd het dragen van dure waardevolle spullen zoals documenten, sieraden, geld of paspoorten. Word je toch overvallen? Toon dan geen verzet en neem direct contact op met de politie. Over het algemeen hoef je je geen zorgen te maken, de meeste mensen in Hurghada zijn vriendelijk maar kunnen wel opdringerig overkomen.

 

Corona maatregelen in Hurghada

Na je vakantie in Hurghada dien je bij terugkomst in Nederland momenteel eerst 10 dagen verplicht in quarantaine te gaan. Daarnaast is het noodzakelijk om een negatieve PCR-test aan te kunnen tonen bij aankomt in Hurghada. De test mag niet ouder dan 72 uur zijn. Voor kinderen onder de 6 jaar is dit niet verplicht. Deze maatregelen kunnen veranderen naarmate de situatie rondom de Corona taferelen verder ontwikkelen.

 

Religie veiligheidsrisico’s

Hurghada heeft te maken met een bepaalde mate van dreigingen vanuit terroristische moslimgroeperingen, maar deze zijn niet direct op toeristen gericht. Voornamelijk Koptische christenen zijn hierbij het doelwit waardoor je dus enkel de grote kerken en kloosters hoeft te vermijden. Over het algemeen leven de moslims en de christenen in Hurghada al lange tijd in vrede met elkaar.

 

Hoe veilig is Hurghada als vakantiebestemming?

Over het algemeen hoef je niet bezorgd te zijn als je op vakantie wilt gaan naar Hurghada. Er zijn overal extra veiligheidsmaatregelen getroffen om de veiligheid van de toeristen te waarborgen. Zo zijn er extra militairen en opgesteld op de publieke plaatsen en toeristische trekpleisters. Daarnaast zijn er verschillende strategische punten aangewezen in Hurghada om ook op straat de veiligheid te kunnen verzekeren. Vermijd overheidsgebouwen, gebouwen van de veiligheidsdienst, kerken, kloosters en sloppenwijken. Ga daarnaast de straat niet alleen over na zonsondergang. Er geld geen negatief reisadvies voor Hurghada. Je kunt met een gerust hart op vakantie naar Hurghada, zolang je maar alert blijft en de instructies van de Egyptische politie opvolgt.

De stad Hurghada is een prachtige toeristenbestemming die bekend staat om de levendige onderwaterwereld, de mooie stranden, de spannende boottochten, de avontuurlijke woestijnexcursies en nog veel meer. Er geldt geen negatief reisadvies voor Egypte, mits je altijd de instructies blijft opvolgen van de Egyptische politie. Door altijd alert te blijven kan je met een gerust hart op vakantie naar Hurghada.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: