Logo Transparency -02

Vliegen & vliegreis naar Hurghada

Vliegen en vliegreis naar Hurghada

Op vakantie naar Hurghada gaan was nog nooit zo voordelig als nu. Er zijn aanbieders van vluchten die al voor 100 euro een retourticket naar Hughada aanbieden. Wat staat jou in de weg om een vakantie te boeken en nu nog naar de Egyptische zon te vliegen. We keken voor je naar zaken waar je aan denkt wanneer je gaat vliegen naar Hurghada. Verder keken we naar de beste voorbereidingen die je kan treffen voor je vlucht.    Je visum  Net zo belangrijk als je coronatest is het visum wat je moet hebben voor je naar Hurghada toe kan gaan vliegen. Je komt het land niet in wanneer je geen visum kunt overleggen. Alle inwoners met de Nederlandse en Belgische nationaliteit moeten een visum kunnen tonen en daar zit geen ondergrens aan qua leeftijd. Je kan een visum aanvragen via een website: je hoeft er niet voor naar een ambassade toe. Voor een vakantie korter dan 30 dagen heb je een elektronisch visum nodig. Voor een vakantie die langer duurt is een afspraak bij de ambassade wel nodig. Er wordt dan een fysiek visum in je paspoort geplakt. Men heeft jouw reisgegevens nodig wanneer je een visum voor Egypte gaat aanvragen. Houd dus je vluchtgegevens bij de hand. Deze moet je tonen om de duur van jouw bezoek aan Egypte aan te geven. Denk er in dit geval aan dat er kosten aan verbonden zijn wanneer je een visum wil gaan aanvragen. Per persoon betaal je 44,95 euro voor een visum.     Boek voor het aanvragen van je visum je hotel  Voor je visum hoef je nog niet voor de hele vakantie te kunnen aantonen waar je zult verblijven. Dat is echter wel voor een deel van de vakantie noodzakelijk. Verblijf je een paar dagen op een andere plek door bijvoorbeeld een excursie die je gaat maken, denk er dan aan dat je deze nog niet hoeft door te geven bij de aanvraag van je visum.  Een uitnodigingsbrief voor een visum aanvraag  Ga je op vakantie naar Egypte en verblijf je daarbij niet in een hotel maar ook bij familie, dan is een uitnodigingsbrief een vereiste. Ga je alleen naar een hotel in Hurghada toe dan is een dergelijke brief geen vereiste. Er moet in een uitnodigingsbrief staan wat jouw verblijfsplek zal zijn tijdens je vakantie.    

Voorkom verrassingen en boek een pakketreis  

Houd jij niet van verrassingen en regelwerk op je vakantie, dan is het zinvol om een pakketreis te boeken. In dat geval boek je een reis waar je vlucht en je hotel bij inbegrepen zitten. Wanneer je een reis boekt via een reisorganisatie naar een hotel in Hurghada zal de shuttlebus naar het hotel ook bij de prijs zijn inbegrepen. Denk er wel aan dat je de algemene voorwaarden vooraf goed doorneemt. Er zijn organisaties waar je geen rechten meer hebt wanneer Egypte opeens rood kleurt op de coronakaart. Je hebt dan geen recht op repatriëring of annulering. Lees je vooraf goed in en weet wat je te wachten staat. Mocht door corona jouw vakantie onverwacht langer duren, kijk dan ook goed wat voor mogelijkheden er voor jou zijn.     Kostbaarheden en medicijnen  Het wordt natuurlijk altijd afgeraden om kostbaarheden mee te nemen op vakantie naar het buitenland. Je dure horloges laat je dus liever in Nederland achter. Zaken als een kostbare fotocamera en laptop neem je echter liever mee naar Hurghada toe. Je wil immers foto’s en filmos kunnen maken op vakantie. Zorg ervoor dat je deze zaken niet in je koffer stopt die in het bagageruim gaat. Je zal niet de eerste passagier zijn die op die manier zijn kostbaarheden kwijtraakt tijdens het inladen van het vliegtuig. Soms gaat het aanvoeren van bagage mis waardoor jouw bagage op een verkeerde vlucht belandt. Houd kostbaarheden dus bij je in je handbagage. Ook zaken als medicijnen houd je het beste bij de hand in je handbagage. Je zou niet willen dat je zonder medicijnen komt te zitten doordat jouw koffer is zoekgeraakt. Denk er ook aan dat je voor sommige medicijnen een verklaring van je arts of apotheker nodig hebt. Wat in Nederland een geregistreerd geneesmiddel is kan in het buitenland als drugs te boek staan. Denk dus aan een medicijnenpaspoort voor je op reis gaat.  Kleed je luchtig  Het klinkt overbodig om te zeggen maar in de zomermaanden is het in Hurghada behoorlijk wat warmer dan in Nederland. Kleed je dan ook luchtig voor je in het vliegtuig stapt. Dat doe je om te voorkomen dat je door de warmte wordt bevangen bij aankomst. Is het bij vertrek uit Nederland nog te koud daarvoor, zorg dan voor koele kleding in je handbagage om je om te kleden.

 Betaalbare Luxe

Ontdek betaalbare luxe en reis goedkoop naar Hurghada! Verken onze exclusieve selectie van de 10 beste budgetvriendelijke hotels en resorts voor een droomvakantie. Boek vandaag nog voor een voordelige en onvergetelijke ervaring!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: