Logo Transparency -02

Waarom op vakantie naar Hurghada?

Hurghada was in het verleden een simpel klein vissersstrandje in Egypte, maar inmiddels is deze oude stad omgetoverd tot een prachtige vakantiebestemming met populaire badplaatsen, spannende woestijntochten en het verkennen van de prachtige onderwaterwereld. Hurghada staat ook bekend om een lekkere luiervakantie aan het strand of simpelweg het ontdekken van de stad en de cultuur. Lees hieronder verder om te weten waarom je per se naar Hurghada op vakantie moet.

De leukste excursies in Hurghada zijn gemakkelijk en snel te boeken via Get Your Guide. Betrouwbaar en professioneel!

Hurghada

Hurghada is een stad in Egypte die aan het begin van de jaren 20 is gesticht. Na een samenwerking van Engelse, Arabische en Amerikaanse investeerders is deze mooie stad omgebouwd tot een toeristische bestemming. De lokale bevolking van Hurghada bevindt zich voornamelijk in Ahyaa in het noorden, terwijl de toeristische gebieden vooral in het zuiden zijn gericht. Hurghada staat bekend om de prachtige badplaatsen, de luie zonvakanties aan het strand, de avontuurlijke woestijnexcursies op een quad of dromedaris, het schitterende onderwaterwereld verkennen, wandelen of winkelen in het oude stadscentrum en de gezellige boottochten in de Roze Zee. Daarnaast vind je er leuke uitgaansgelegenheden en verschillende sfeervolle restaurants.

Reizen naar Hurghada

Naar Hurghada toe reizen is niet alleen eenvoudig maar je bent er ook vrij snel. Een vlucht vanuit Schiphol naar Hurghada International Airport duurt ongeveer 5 uur zonder tussenstop en een retourticket kost gemiddeld €305. Bij aankomst tref je buiten het vliegveld verschillende taxistandplaatsen waar er 24 uur per dag taxi’s beschikbaar staan.

Overnachting in Hurghada

In Hurghada tref je minstens 200 verschillende hotels, resorts en villa’s, waarbij je een ruim aanbod hebt van zowel luxe, betaalbare als zeer goedkope plekken. Vaak kan je bij deze hotels ook lekker genieten van het privéstrand of een zwembad. Hurghada staat voornamelijk bekend om haar all-inclusive overnachtingen bij luxehotels waarbij je je op geen enkel moment zorgen hoeft te maken om de prijzen van het eten en drinken, aangezien deze inbegrepen zijn.

Vakantie Hurghada, waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom Hurghada de perfecte vakantiebestemming is. Hieronder volgt een lijstje van de verschillende redenen waarom je per se naar Hurghada op vakantie moet:

Luxe all-inclusive vakantie

Hurghada staat bekend om de mooie luxehotels waar je all-inclusive kunt overnachten. Dit houdt niet alleen in dat je zoveel en zo vaak als je maar wilt mag eten en drinken, maar je hoeft ook geen toeslagen of goedkope dranken te verwachten in een luxehotel. Zo kan je bij bepaalde hotels zelfs genieten van een zwembad vanuit je eigen hotelkamer.

Lekker luieren

Ben je aan een luiervakantie toe? Hurghada is de ideale bestemming om lekker de hele dag aan het strand te liggen zonnen.

Fantastische onderwaterwereld

Hurghada staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld. Zo kan je er verschillende duik- en snorkelexcursies maken en de onderwaterwereld van Hurghada ontdekken. Zo tref je bij Tobia Island of Giftun Island de schitterende koraalriffen of kan je gaan duiken bij het Sinaï-schiereiland in de Rode zee en de grotten verkennen. Daarnaast zijn er verschillende scheepswrakken zoals de Thisytlegorm die door bekende Franse duiker Jacques Cousteau werd ontdekt. Ga je liever niet zelf onder water? Dan kan je ook een onderzeeboot tocht maken, windsurfen, zeilen, parasailen of diepzeevissen.

Eten en drinken

In Hurghada tref je niet alleen verschillende lokale restaurants met typische Egyptische gerechten zoals shawarma en kufta, maar het barst er ook van de internationale keukens. Daarnaast zijn er verschillende restaurants die voornamelijk vis- en gegrilde gerechten serveren en vind je verschillende gezellige koffiehuizen en cafés.

Woestijn excursies

Je kunt in de grote woestijn van Hurghada spannende excursies maken. Denk zo aan een rondrit op een quad op de zandduinen, een woestijnsafari maken met een jeep, een tour op de rug van een dromedaris, het verkennen van de piramides en een bedoeïenendorp. Na de excursie kan je genieten van een overheerlijke BBQ terwijl je de zonsondergang en vervolgens de magische sterren bewondert.

Het oude centrum

In het oude centrum van Hurghada, ook wel El-Dahar genaamd, tref je niet alleen de Souk en de bekende moskee, maar je kunt ook een stadswandeling maken door de smalle straatjes of gaan winkelen in de stad. Je vindt er vele souvenirwinkeltjes en kleine koffiehuisjes.

Populaire badplaats

Hurghada staat wereldwijd bekend op haar kilometerslange kust van de Rode Zee waar je verschillende prachtige badplaatsen kunt vinden. Denk zo bijvoorbeeld aan badplaats Sahl Hasheesh, El Gouna, Marsa Alam of Safaga.

Toeristische activiteiten

Voor de actieve toerist zijn er verschillende leuke activiteiten naast de onderwaterwereld, de woestijn en de badplaatsen. Hurghada staat namelijk ook bekend om sportactiviteiten zoals golfen, tennissen en squashen. Je kunt ook langs de bekende Hurghada Grand Aquarium, de spierwitte Abdul Moneim Riad Moskee, de Mini Egypt Park, talloze kastelen en verschillende grote waterparken.

Boottochten

Je kunt in Hurghada leuke boottochtjes maken. Hierbij kan je zelf kiezen of je daar ook bij gaat snorkelen, duiken of vissen. Geniet van de prachtige uitzichten op de boot. Meestal kan ook lekker eten en drinken tijdens je boottocht. Populaire boottochten zijn naar de Giftuneilanden, de Towaal eilanden of Sharm el Sheikh.

Betaalbare Luxe
Ontdek betaalbare luxe en reis goedkoop naar Hurghada! Verken onze exclusieve selectie van de 10 beste budgetvriendelijke hotels en resorts voor een droomvakantie. Boek vandaag nog voor een voordelige en onvergetelijke ervaring!

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: