Logo Transparency -02

Hurghada vakantie checklist

Hurghada vakantie checklist  

Hurghada is een prachtig dorpje in Egypte waar je een geweldige vakantie zult hebben. Het is wel goed om vooraf een aantal zaken goed door te nemen en op een rijtje te zetten. Zo zal je op vakantie zelf optimaal genieten en zit je niet in de stress of je wat bent vergeten. We hebben een checklist voor je gemaakt die je door kan lezen als onderdeel van de voorpret voor jouw vakantie.    

Als je nergens aan wil hoeven te denken op vakantie  

Ga je op vakantie naar Hurghada met je kinderen en je gezin, dan is het fijn wanneer je ter plekke helemaal ontzorgd bent. Het is in dat geval goed om te weten dat er een hoop all inclusive hotels zijn in Hurghada waar jij onbezorgd kan genieten. Je betaalt één prijs en daarbij zit al je eten en drinken inbegrepen. Controleer wel vooraf of kleine kinderen welkom zijn en kijk ook vooraf of er een kinderclub bij jouw hotel aanwezig is. Zo weet je zeker dat je zelf ook nog een beetje aan je rust toekomt op vakantie. Je kan een dergelijk hotel boeken met het vooruitzicht om er een langere poos te zitten zonder echt verder op pad te gaan maar je kan ook een hotel boeken met een paar excursies in het verschiet.   TUI.nl  

Ga niet alleen op pad  

Hurghada was ooit een klein vissersdorpje waar het uitermate rustig was, maar die tijd ligt achter ons. Wanneer je er aan komt en op pad wil gaan buiten je hotel kom je er al snel achter dat je dit beter niet alleen kan doen. Wil je naar een markt toe gaan of wil je op pad gaan in de woestijn, denk er dan aan dat je dit het beste kan doen met een gids die de omgeving goed kent. Ga je via een reisorganisatie, ga dan met een groepsexcursie op pad. Men weet precies wat je kan verwachten en het reist bovendien een flink stuk veiliger. Men zal je attent maken op het hectische verkeer en daarnaast vertelt men je over de verdere gebruiken waar je rekening mee moet houden.    

Kledingvoorschriften  

Ben je in Egypte, dan is het er in de zomermaanden behoorlijk warm. Het ligt dan ook voor de hand dat je overwegend in je badkleding rondloopt waarbij je zo bruin mogelijk hoopt te worden. Denk er echter aan dat op bepaalde plekken in en rondom Hurghada kledingvoorschriften gelden. Zo kan men er bij een bezoek aan een religieuze plek prijs op stellen dat je kleding draagt die je armen en benen bedekt. Daarnaast zullen slippers niet overal even handig zijn. Ga je op een safari met bijvoorbeeld een quad dan zullen gesloten schoenen een vereiste zijn. Laat je niet verrassen en verdiep je hierin. Bedenk je ook dat al te westerse kleding in het drukke gedeelte van Hurghada een open uitnodiging is voor straatrovers.    

Bedenk vooraf wat je wil gaan doen  

Ga je op vakantie naar Hurghada dan is het goed om vooraf te bedenken wat je er allemaal kan gaan doen. Denk eraan dat er meer te zien is dan het strand bij je hotel. Voor sommige plekken heb je een diploma of ervaring nodig. Denk daarbij aan een duiktocht of een safari met quads. Een rijbewijs heb  je voor dat laatste niet direct nodig. Wel heb je enig ervaring met het rijden met een motorvoertuig nodig. Je rijdt immers op een terrein waar je nog niet eerder kwam. Informeer vooraf of je uitleg krijgt over de werking van een quad voor je op pad gaat.    

Een goede verzekering is goud waard  

Niemand komt op vakantie graag voor onverwachte kosten te staan. Toch is dit wel wat er kan gebeuren wanneer je niet goed hebt opgelet en geen verzekering hebt afgesloten. Daarbij denk je in eerste instantie aan een annuleringsverzekering. Zeker nu, in coronatijd, kan het zomaar zijn dat je jouw vakantie moet annuleren omdat jij of één van je gezinsleden ziek is. Een goede annuleringsverzekering voorkomt dat jij je reisgeld kwijt bent. Daarnaast is het goed om ook ter plekke goed verzekerd te zijn. Ga je bijvoorbeeld met een quad rijden dan is een verzekering aan te raden. Rijd je schade aan een gehuurde quad dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Daarnaast is het prettig om dit vooraf bij je reisverzekering mee te verzekeren. Het huren van een voertuig ter plekke zit bij steeds meer reisverzekeringen inbegrepen. Denk er daarbij aan dat er altijd een stuk eigen risico per schadeclaim bij hoort. Een goede verzekering zorgt ervoor dat je net wat meer ontspannen op een quad stapt.    

Warme en zomerse kleding  

Ga je op vakantie dan is het altijd zaak dat je zowel zomerse als warme kleding meeneemt. Zeker wanneer je een excursie gaat maken naar bijvoorbeeld de woestijn is het advies dat je een sjaal en wat warmere kleding meeneemt in je rugzak. Zo weet je zeker dat je niet loopt te blauwbekken na zonsondergang. Een sjaal kan je uiteraard altijd nog in Hurghada kopen maar zelf meenemen is voor veel mensen prettiger.    

Is je cloud up to date  

Ga je op vakantie naar Hurghada dan mag je er op rekenen dat je behoorlijk wat foto’s zult gaan maken. Het is dan ook zaak dat jouw opslagruimte van je telefoon groot genoeg is. Sla je foto’s op in de cloud, let dan op dat je nog genoeg ruimte hebt om al je vakantiekiekjes op te slaan. Houd er rekening mee dat je eventueel je cloud tijdelijk uitbreidt. Zo hoef jij je niet in te houden wanneer je op vakantie bent en kan je ongelimiteerd foto’s en filmpjes maken. Let wel vooraf op of je op een bepaalde locatie zomaar mag fotograferen. Niet iedere lokale bewoner van Hurghada zit hierop te wachten.

 

Waar te eten?

Nieuwsgierig waar je het beste kunt dineren in Hurghada? Van traditionele smaken tot internationale lekkernijen. Laat je verleiden door onze aanbevelingen, speciaal samengesteld om fijnproevers te bekoren. Klik hier voor de 8 beste restaurants in Hurghada en ontdek een wereld van smaak.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: