Logo Transparency -02

Senzo Mall Hurghada

Senzo Mall Hurghada 

Vraag aan een vakantieganger die in Hurghada wat de meest bijzondere shoppingtrip is geweest die men heeft gemaakt en het antwoord is hoogstwaarschijnlijk de Senzo Mall Hurghada. Het gaat hier om een plek die zich specifiek richt op de grote groep toeristen die naar Hurghada toe reist. Op  een korte afstand vanaf het vliegveld van Hurghada tref je het walhalla voor de fervente shoppers. En zeg nu zelf, wie houdt daar nu niet van. We keken voor je naar een aantal zaken die je moet weten voor je naar dit paradijs toe gaat.  

 

Waarom shoppen in Hurghada  

Shoppen is heerlijk, vooral wanneer je op vakantie bent. De reden hiervan is heel eenvoudig. Iedereen gaat immers graag shoppen op een plek waar het heerlijk voordelig is. Hughada is een duidelijk voorbeeld van een plek waar je heerlijk kunt winkelen zonder dat je daarna compleet berooid bent. Wat is er dan heerlijker dan winkelen in een winkelcentrum waar alle grote merken kleding en luxe artikelen vertegenwoordigd zijn. Vergelijk het met een outlet centrum waar je een hele dag doorheen kan struinen terwijl je voor een zeer laag bedrag je inkopen doet. Shoppen in Senzo Mall is dan ook iets wat je ook kan doen met wat minder vakantiegeld. Je zal wel rekening moeten houden met een paar punten en die benoemen we graag voor je.  

 

Weet hoeveel je mee mag nemen 

Er is een maximum bedrag van 150 euro vastgelegd. Dat geldt wanneer je spullen wil gaan invoeren vanuit het buitenland. Tot die 150 euro hoef je geen invoerrechten te betalen, daar boven wel. Je kan dus voor een verrassing komen te staan bij de douane wanneer je gaat shoppen bij de Senzo Mall. Denk eraan dat je bonnen goed bewaart van de aangeschafte artikelen, al was het alleen maar om aan te kunnen tonen dat je echt zo goedkoop uit was bij het winkelen.  

 

Praktische informatie over Senzo Mall Hurghada  

We hebben wat praktische informatie verzameld over Senzo Mall Hurghada voor jou, zodat je goed voorbereid begint aan jouw shopping avontuur. Het oppervlak van Senzo Mall Hurghada is 170.000 vierkante meters en dat oppervlak wordt nog steeds uitgebreid. Het winkelcentrum is geopend vanaf 10:00 tot 17:00 of 18:00. Tijdens de ramadan is het winkelcentrum tot 00:00 geopend. De hypermarkt, een supermarkt die we straks zullen toelichten, is geopend van 10:00 tot 01:00 uur. Er rijdt ieder half uur een shuttle bus tussen 10:00 en 00:15. De café’s en restaurants zijn geopend van 10:00 tot 01:00.  

 

De hypermarket  

Je kende ze waarschijnlijk vooral vanuit landen als Duitsland en België: hypermarkets. Het gaat hier om supermarkten die naast levensmiddelen ook nagenoeg alle andere gebruiksvoorwerpen verkopen. Wil jij je kleding niet in een kledingwinkel maar samen met je dagelijkse boodschappen halen, dan is de hypermarket de plek waar je dit het beste kunt doen. Bij Spinneys tref je dan ook alles tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Werkelijk alles, van een brood tot een wasmachine is hier te koop. Denk er wel aan dat je ook hier moet opletten wat je koopt. Houd rekening met de voorwaarden voor wat betreft de invoerrechten die we eerder al benoemden. Betaal je al een vorm van BTW in het buitenland, dan hoeft dit in Nederland niet extra te gebeuren. Bewaar dus de bon van je aankopen.  

 

Kledingmerken  

Je treft bij Senzo Mall alle bekende merken van kleding aan. Denk daarbij aan merken als Seventy, Mango, Quiksilver, Vanilla, Bodique van Hunkemöller, La vie en rose maar ook aan Adidas en Terranova. Je kan het zo gek niet bedenken of je treft er een store van aan in dit winkelcentrum. Je treft er niet alleen een outlet collectie maar ook de huidige collectie tegen prijzen die een stuk lager liggen dan in Nederland. Ook voor je kinderen kan je hier naar hartenlust shoppen. Is die ene favoriete broek van je kind opeens te klein tijdens de vakantie, geen nood. Je koopt gewoon een nieuwe.  

 

Sieraden en horloges  

Sieraden en horloges koop je ook maar het beste bij de Senzo Mall. Al was het alleen maar omdat je geen imitatie merken mee mag nemen naar Nederland toe. Alles wat je bij de Senzo Mall koopt is origineel en niet vervalst. Een merk als Citizen of Diamond Palace koop je hier voor een zeer lage prijs.  

 

Schoenen  

Kom je tot de conclusie dat je toch echt geen goede slippers of juist wandelschoenen mee hebt dan scoor je deze bij Senzo Mall. Je vindt er merken als Geox  en Vans. Verder kan je er slippers kopen die ideaal zijn voor naar het strand toe. Tip: draag je schoenen goed in. Het voorkomt dat ze bij de douane voor nieuwe artikelen worden aangezien.  

 

Even rust  

Ben je aan het winkelen dan is het prettig om even te kunnen rusten. Dat is de reden waarom er best een hoop restaurantjes zitten in dit enorme winkelcentrum. Je treft er lokale specialiteiten maar ook fastfood ketens die de moeite waard zijn. Verder tref je er een hoop playgrounds voor je kinderen. Laat ze even los in een overdekte speeltuin terwijl je zelf je rust momentje pakt. Even pauze wordt een feestje en je kinderen zullen het helemaal niet vervelend vinden om met jou te gaan winkelen.  

 

Een goede plek onder alle weersomstandigheden 

Hurghada is een plek waar het in de zomermaanden behoorlijk warm kan worden. Dat is dan ook gelijk de reden waarom je een bezoekje aan het shopping paradis van Senzo Mall in alle jaargetijden kan doen. De Shopping Mall heeft een volledige airco wat wil zeggen dat het er zelfs tijdens het heetste moment van de dag aantrekkelijk koel is. Een verademing wanneer je even weg wil uit de warmte. Denk eraan dat je na het winkelen de warmte weer in loopt. Gelukkig zijn de meeste shuttle bussen eveneens voorzien van airco waardoor je het hoofd koel houdt.

Het weer in Hurghada

Top 3 Resorts in Hurghada: